7 κόλπα έξυπνης αναζήτησης στο Google
Αν σου έλεγα πριν 30 χρόνια ότι θα έχεις πρόσβαση σε όλη την βιβλιογραφία, όλες τις πληροφορίες, όλες τις αγορές του κόσμου μέσα από μια συσκευή που θα έχεις στην τσέπη σου θα με έλεγες τρελό. Στην Πυρά!
Η χρήση του Google είτε μέσω σταθερής είτε κινητής συσκευής είναι υπερβολικά μεγάλη. Αυτή τη στιγμή γίνονται κατά μέσο όρο 68.000 αναζητήσεις ανά δευτερόλεπτο. Κοινώς 5.8 δισεκατομμύρια αναζητήσεις ημερησίως.
Το πρόβλημα στην αναζήτηση Google
Πόσο εύκολα βρίσκεις αμέσως αυτό που θέλεις; Είναι πολύ μεγάλος ο όγκος πληροφοριών στο ίντερνετ. Όσο εξελιγμένος κι αν είναι ο αλγόριθμος της Google, δεν επιστρέφει πάντα τα κατάλληλα αποτελέσματα.
Υπάρχουν κάποια προχωρημένα κόλπα για να βρίσκεις χειροκίνητα αυτό ακριβώς που θέλεις. Για πιο ακριβή και στοχευμένα αποτελέσματα ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips.
1. Αναζήτηση φράσης με ακρίβεια
Όταν αναζητάς μια φράση στο google , επιστρέφει σελίδες που περιέχουν οποιαδήποτε από αυτές τις λέξεις είτε στο κείμενο είτε στην περιγραφή τους. Για παράδειγμα ψάχνω το τραγούδι, αγαπάς μια φορά. Το αποτέλεσμα της αναζήτησης είναι το εξής:

Καμία σχέση με αυτό που έψαχνα. Για πιο ακριβή αναζήτηση, απλά βάζω τη φράση σε εισαγωγικά, “αγαπάς μια φορά” Με αυτόν τον τρόπο το google επιστρέφει μόνο αποτελέσματα που περιέχουν τις λέξεις ακριβώς τη μια δίπλα στην άλλη:

2. Αναζήτηση με εξαίρεση λέξης
Μπορείς επίσης να εξαιρέσεις μια λέξη από τη φράση που εισάγεις στην αναζήτηση. Για παράδειγμα ψάχνω αποτελέσματα για το masterchef αρκεί να μην σχετίζονται με το STAR. Πληκτρολογώ : Masterchef -star. Βάζεις λοιπόν μια παύλα κολλητά στον όρο που θέλεις να εξαιρεθεί από την αναζήτηση.

3. Αναζήτηση με πολλαπλές επιλογές
Αν θέλεις να αναζητήσεις πολλούς όρους ταυτόχρονα , απλά βάλε τη λέξη OR με κεφαλαία ανάμεσα στους όρους. Ψάχνω για παράδειγμα, Nike OR adidas running shoes. Τα αποτελέσματα θα περιέχουν τη λέξη Nike, τη λέξη adidas ή και τις δύο.

4. Ξέχασες κάποια λέξη ή θες λέξη μπαλαντέρ;
Αν ψάχνεις μια φράση και δεν θυμάσαι μια λέξη, μπορείς να την αντικαταστήσεις με * . Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις * για να βρεις διάφορα αποτελέσματα. Για παράδειγμα θέλω συνταγές για μοσχάρι που να συνοδεύεται με κάτι. Πληκτρολογώ: μοσχάρι * με * . Τα αποτελέσματα που θα πάρω είναι:

5. Αναζήτηση βάση χρονικού διαστήματος
Θέλεις να βρεις δημοσιεύσεις που έγιναν σε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα; Πληκτρολογείς τον όρο και τις χρονολογίες βάζοντας 2 τελείες ανάμεσα στις χρονολογίες. Για παράδειγμα: ολυμπιακός κύπελλο 1990..2000.

6. Αναζήτηση με βάση τύπο αρχείου
Σε περίπτωση που αναζητάς ένα αρχείο και όχι σελίδα για αυτό που ψάχνεις, απλά πληκτρολογείς στην αρχή της φράσης filetype: και τον τύπο αρχείου που θες. Για παράδειγμα πληκτρολογώ filetype:pdf δημιουργία blog :

7. Ρετρό παιχνιδάκι bonus. Παίξε στο Google Photos
Θυμάσαι το arcade game Atari Breakout; Η παρακάτω εικόνα θα στο θυμίσει. Πληκτρολογώντας λοιπόν Atari Breakout στο google και πηγαίνοντας στην αναζήτηση εικόνων μπορείς να παίξεις απευθείας το ρετρό αυτό παιχνιδάκι.

Δες επίσης: Πότε χρειάζεσαι antivirus για το κινητό ή το tablet σου
Πηγή: https://support.google.com/websearch/answer/2466433
Θέλετε να υποστηρίξετε το amigo.gr στη λειτουργία του;
Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις αγορές σας χωρίς καμία επιβάρυνση, από τους παρακάτω συνδέσμους:
καθώς και τα marketplaces GearBest και AliExpress.