Strudel μήλου ευκολάκι!

Socialize!
  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  

Strudel μήλου ευκολάκι!

Strudel μήλου… ένα γρήγορο γλυκάκι για τις ξαφνικές λιγούρες και τις ξαφνικές επισκέψεις.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 150gr βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
  • Φιλέτο αμύγδαλο και έξτρα καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 1 αβγό

Εκτέλεση

Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και πάνω σε αυτή απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα μήλα, τις σταφίδες, λίγο φιλέ αμύγδαλο και την κανέλα.

Βράζουμε το μίγμα για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να καραμελώσει και πάρει τη μορφή μαρμελάδας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και απλώνουμε στη μέση του φύλλου.

Μόλις απλώσουμε τη γέμιση με ένα μαχαιράκι, κόβουμε σε λεπτές λωρίδες δεξιά και αριστερά της γέμισης για να την κλείσουμε σταυρωτά.

Αλείφουμε με λίγο αβγό και πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλο και καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40-50 λεπτά.

Θέλουμε η σφολιάτα να πάρει ξανθή απόχρωση από πάνω και να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί από κάτω, ανασηκώνοντας τη μ’ ένα μαχαιράκι.

Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη , καλή σας απόλαυση!

Ανακάλυψε επίσης τη συνταγή: Keke – σοκολατένιο cake


Socialize!
  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  

Written by 

Αυτό που εμπνέει δεν είναι απλά η ζωή ... Αλλά οι δεσμοί και οι αναμνήσεις που τη συνοδεύουν.

Σχετικά άρθρα

Πες μας τη γνώμη σου.

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται.

error: Για αναδημοσίευση επικοινωνήστε μαζί μας