Σκιά στα Εικονίδια στην Οθόνη – Άμεση Λύση

Κατηγορία/ες ▶
Socialize!

Το τελευταίο διάστημα ένιωθα ότι κουράζομαι εύκολα μπροστά στην οθόνη του PC. Δεν είχα αντιληφθεί λόγω συνήθειας, ότι για κάποιο λόγο είχε εμφανιστεί μια σκιά στα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας (στην δεξιά πλευρά τους). Το ίδιο και στις γραμματοσειρές. Ένα ελαφρύ είδωλο που έκανε δύσκολη την ανάγνωση και την θέαση γενικότερα.

Ψάχνοντας, ανακάλυψα ότι σε άλλες περιπτώσεις το πρόβλημα είναι αρκετά πιο έντονο. Είναι να μη σε πιάνει πανικός νομίζοντας ότι ξαφνικά χρειάζεσαι καινούργια οθόνη υπολογιστή; Αν κι έφαγα αρκετές ώρες ψάχνοντας πανικόβλητος, η λύση ήταν πολύ πιο απλή απ’ όσο φανταζόμουν και γράφω αυτό το άρθρο για να σε γλιτώσω απ’ την ταλαιπωρία.

Αν θέλεις να δεις απευθείας τη λύση πάτα εδώ, διαφορετικά συνέχισε για να δεις τι άλλο μπορεί να φταίει.

Γιατί υπάρχει σκιά στα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας;

Συνήθως όλα τα forums ξεκινάνε με τις δύσκολες λύσεις πρώτα, που στο 95% των περιπτώσεων λογικά δεν είναι η λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Παρόλ’ αυτά ίσως σου φανούν χρήσιμες:

  1. Χάλασε η οθόνη (κι εύχεσαι να είναι ακόμη εντός εγγύησης).
  2. Άλλαξαν τα settings της οθόνης (μην μπεις στον κόπο δεν είναι αυτό).
  3. Πρόβλημα στην κάρτα γραφικών (μακριά από μας).
  4. Κάνε uninstall στους video drivers και install πρόσφατη έκδοση (αν δεν έχεις πρόσφατα κάνει update στους drivers πιθανότατα δεν είναι η λύση).
  5. Καθάρισε τις υποδοχές των καλωδίων της οθόνης και στα δύο άκρα (πόση βρώμα πια;!).
  6. Όταν έχεις συνδέσει 2 οθόνες ταυτόχρονα (δύσκολα…).

Αν έχεις σκιά στα εικονίδια και στις γραμματοσειρές στην οθόνη σου χρησιμοποιώντας HDMI καλώδιο (που δε νομίζω) τότε μάλλον πρέπει να βρεις άκρη με τις παραπάνω λύσεις.

Η λύση είναι απλή

Τα παραπάνω σενάρια ίσως είναι πιθανά σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις. Πριν τα δοκιμάσεις όμως, δοκίμασε να μετακινήσεις/κουνήσεις ελαφρώς ή στην καλύτερη περίπτωση να αλλάξεις το VGA καλώδιο monitor που έχεις.

Σκιά στα εικονίδια στην οθόνη

Γιατί το VGA καλώδιο δημιουργεί σκιές στα εικονίδια οθόνης

Το VGA καλώδιο -σε αντίθεση με ένα HDMI- μεταφέρει αναλογικό σήμα. Επομένως η απόδοση του μπορεί να επηρρεαστεί από 3 παράγοντες:

  1. Την ποιότητα του καλωδίου.
  2. Τo μήκος του καλωδίου (όσο πιο μικρό τόσο το καλύτερο).
  3. Και την ποιότητα των pins (καρφιτσών στην υποδοχή).

Ένα VGA καλώδιο μπορεί να επηρεαστεί ακόμη κι αν βρίσκεται κοντά σε κάποιο καλώδιο τροφοδοσίας, ειδικά αν είναι φθηνό χωρίς διπλή μόνωση. Εϊναι απαραίτητο λοιπόν να δίνεις κάτι παραπάνω για VGA καλώδιο σε αντίθεση με ένα HDMI, όπου τα υλικά κατασκευής του δεν παίζουν κανέναν ρόλο στην ποιότητα μετάδοσης του σήματος.


Θέλετε να υποστηρίξετε το amigo.gr στη λειτουργία του;

Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές αγορές σας χωρίς καμία επιβάρυνση από τους παρακάτω συνδέσμους:

καθώς και τα marketplaces AliExpressGearbest & Geekbuying.com


Socialize!


Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!