Quotes

Λίγα λόγια…

Είναι εκπληκτικό πως  ένα μικρό γνωμικό ή μια εμπνευσμένη ρήση (τα λεγόμενα quotes), μπορούν να αλλάξουν τελείως τη μέρα σου ή τη ζωή σου ολόκληρη. Μια απλή φράση, μπορεί να σε φορτίσει συναισθηματικά ή να σε κάνει να θυμηθείς τα όνειρα σου. Μπορεί να σε σπρώξει να κάνεις βήματα που δεν θα έκανες διαφορετικά και να δώσει νέες προοπτικές στη ζωή σου.

Αυτή η σελίδα , δημιουργείται ακριβώς για να διαδώσει κάτι τόσο μικρό σε μεγάλη κλίμακα. Η λίστα με τα quotes θα συμπληρώνεται συνεχώς. Θα τα βρίσκετε και στη σελίδα μας στο facebook σε μορφή εξωφύλλου (facebook covers). Ενννοείται μπορείτε να γράφετε στα σχόλια ρήσεις και γνωμικά που σας αρέσουν, για να τα προσθέσουμε στη λίστα μας.

quotes - gnomika - γνωμικά

Quotes 1-10

 1. Δεν είμαι άγιος, εκτός κι αν άγιο θεωρείς έναν αμαρτωλό που συνεχίζει να προσπαθεί (Nelson Mandela – ειρηνικός ακτιβιστής, πολιτικός και φιλάνθρωπος, 1918-2013).
 2. Κάθε κατόρθωμα ξεκινάει με την απόφαση να προσπαθήσεις (Gail Devers – 3 φορές ολυμπιακή πρωταθλήτρια στίβου)
 3. Αυτοί που οδηγούν τον κόσμο προς τα πάνω και μπροστά, είναι εκείνοι που περισσότερο εμψυχώνουν παρά κριτικάρουν (Elizabeth Harrison – Εκπαιδευτικός, 1849-1927).
 4. Οι άδειες τσέπες δεν εμπόδισαν κανέναν. Μόνο τα άδεια μυαλά και οι άδειες καρδιές το κάνουν αυτό (Norman Vincent Peale – ιερέας, ψυχαναλυτής και συγγραφέας ,1898-1993).
 5. Να είσαι παρών. Είναι η μόνη στιγμή που μετράει (Dan Millman – συγγραφέας).
 6. Με το να είσαι ευτυχισμένος δεν σημαίνει οτι όλα είναι τέλεια. Σημαίνει οτι αποφάσισες να κοιτάς πέρα απ’ τις ατέλειες (Gerard Way, μουσικός).
 7. Κανένας άνθρωπος δεν τιμήθηκε γι’ αυτά που έλαβε. Η τιμή ήταν η αμοιβή γι’ αυτά που έδωσε (Calvin Coolidge – Πρόεδρος των ΗΠΑ, 1872-1933).
 8. Το να είσαι ο εαυτός σου σε έναν κόσμο που κάνει τα πάντα για να σε κάνει ίδιο με τους άλλους, σημαίνει οτι δίνεις την δυσκολότερη -δίχως τέλος- μάχη που μπορεί να δώσει ένας άνθρωπος (Edward Estlin Cummings – Ποιητής,ζωγράφος και συγγραφέας, 1894-1962).
 9. Δεν είναι τι έχεις, ποιός είσαι, που είσαι ή τι κάνεις που σε κάνει ευτυχισμένο ή δυστυχισμένο. Είναι αυτό που σκέφτεσαι (Dale Carnegie – Συγγραφέας και ομιλητής, 1888-1955).
 10. Επιδίωξε κάτι τόσο σημαντικό που ακόμη κι αν αποτύχεις, ο κόσμος θα είναι καλύτερος και μόνο που προσπάθησες (Tim O’ Reilly – Υποστηρικτής κινημάτων Ελεύθερου & Ανοιχτού λογισμικού).

Quotes 11-20

 1. Αν θέλεις πραγματικά να κάνεις κάτι θα βρεις τον τρόπο. Αν δεν θέλεις θα βρεις μια δικαιολογία (Jim Rohn –  Συγγραφέας και ομιλητής, 1930-2009).
 2. Αν δεν είναι λίγο τρομακτικό, τότε μάλλον δεν αξίζει τον χρόνο σου (Ted Murphy – Επιχειρηματίας).
 3. Εμπόδια, είναι αυτά τα πράγματα που βλέπεις όταν παίρνεις τα μάτια σου από το στόχο (Henry Ford – Ιδρυτής της Ford Motor Company, 1863-1947).
 4. Οι σκέψεις και η φαντασία μας, είναι τα μοναδικά αληθινά όρια των δυνατοτήτων μας (Orison Swett Marden – Ποιητής, 1848-1924).
 5. Ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε κανένας δεν θα σε χτυπήσει τόσο δυνατά όσο η ζωή. Δεν έχει να κάνει με το πόσο δυνατά μπορείς να χτυπήσεις. Έχει να κάνει με το πόσο δυνατά αντέχεις να χτυπηθείς  συνεχίζοντας να προχωράς μπροστά (Rocky Balboa – Από την ομώνυμη ταινία).
 6. Η ύψιστη μορφή ελευθερίας είναι να είσαι ο εαυτός σου (Jim Morrison – Τραγουδιστής – Τραγουδοποιός – Ποιητής – 1943-1971).
 7. H δράση είναι το θεμελιώδες κλειδί για την επιτυχία (Pablo Picasso – Ζωγράφος & Γλύπτης – 1881-1973).
 8. Το κουράγιο είναι η πιο σημαντική απ’ όλες τις αρετές, επειδή χωρίς κουράγιο δεν μπορείς να ασκήσεις οποιαδήποτε άλλη αρετή με συνέπεια (Μάγια Αγγέλου – Ποιήτρια – Τραγουδίστρια – Ακτιβίστρια Πολιτικών Δικαιωμάτων , 1928-2014).
 9. Αντί να ανησυχείς γι’ αυτό που δεν μπορείς να ελέγξεις, δώσε την ενέργεια σου σε αυτό που μπορείς να δημιουργήσεις (Roy T. Bennett – Συγγραφέας)
 10. Δεν έχεις αποτύχει μέχρι να σταματήσεις να προσπαθείς (Gordon B. Hinckley – 1910-2008 – συγγραφέας, θρησκευτικός ηγέτης)

Quotes 21-30

 1. Μερικές φορές το μικρότερο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καταλήγει να είναι το μεγαλύτερο βήμα στη ζωή σου (Steve Maraboli – Ομιλητής – Συγγραφέας)
 2. Δεν είναι το φορτίο που σε “σπάει”, είναι ο τρόπος με τον οποίο το μεταφέρεις (Lena Horne – 1917-2010 – Ηθοποιός, Τραγουδίστρια)
 3. Μην περιμένεις μέχρι να φτάσεις στο στόχο σου για να είσαι υπερήφανος για τον εαυτό σου. Να είσαι υπερήφανος για κάθε βήμα που κάνεις (Karen Salmansohn – Συγγραφέας)
 4. Χρειάζεται θάρρος να δοκιμάσεις κάτι και να μην πετύχεις. Χρειάζεται πίστη να προσπαθήσεις ξανά. Αλλά χρειάζεται καρδιά να προσπαθείς μέχρι να πετύχεις (Isaac Bar-Jonah – Ηθοποιός)
 5. Επιτυχία είναι το πόσο ψηλά θα αναπηδήσεις όταν χτυπήσεις στον πάτο (George S. Patton – 1885-1945 – Στρατηγός Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών)
 6. Όταν τολμώ να να χρησιμοποιήσω όλη τη δύναμή μου στην υπηρεσία του οράματος μου, τότε γίνεται όλο και λιγότερο σημαντικό το αν φοβάμαι (Audre Lorde – 1934-1992 – Αμερικανός Συγγραφέας, Βιβλιοθηκονόμος)
 7. Κάνε ορατό οτιδήποτε, το οποίο χωρίς εσένα, ίσως να μην είχε δει ποτέ κανένας (Robert Bresson – 1901-1999 – Γάλλος διευθυντής κινηματογράφου)
 8. Περιόρισε τα “πάντα” και τα “ποτέ” σου (Amy Phoehler – Ηθοποιός)
 9. Πάντα να ακολουθείς την επιλογή που σε φοβίζει περισσότερο, επειδή αυτή είναι που θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς (Caroline Myss – Συγγραφέας)
 10. Μερικές φορές η μόνη σου επιλογή είναι ένα “άλμα” πίστης (Μαργαρίτα Shepard – 1845-1924)

 

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!