Πώς κάνω αγορά online με κάρτα

Κατηγορία/ες ▶
Socialize!

Η αγορά online με κάρτα είναι μια διαδικασία αγοράς το ίδιο ασφαλής με την αγορά που κάνουμε  τοις μετρητοίς σ’ ένα φυσικό κατάστημα.

Όπως αναφέραμε και στο άρθρο μας “Πως να κάνω online αγορές με ασφάλεια”, καμία επιχείρηση δεν μπορεί να μας χρεώσει παραπάνω ποσό από αυτό που αγοράσαμε, ούτε να χρησιμοποιήσει την κάρτα μας για άλλες αγορές.

Πώς κάνω αγορά online με κάρτα

Οι λόγοι που πολλές φορές επιλέγουμε ως μέθοδο πληρωμής την αντικαταβολή είναι δύο. Πρώτον για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο σε περίπτωση που αργήσει η παράδοση του προϊόντος.

Ο δεύτερος λόγος είναι καθαρά ψυχολογικός. Έχουμε συνηθίσει την άμεση συναλλαγή χέρι με χέρι.

Το μειονέκτημα της αντικαταβολής είναι ότι πολλά e-shops δεν μπορούν να την υποστηρίξουν δωρεάν. Οι περισσότερες μεταφορικές εταιρείες, αποδίδουν τις πληρωμές από αντικαταβολές στο κατάστημα στο τέλος του μήνα και όχι άμεσα.

Γι’ αυτό και πολύ συχνά θα συναντήσετε μια έξτρα χρέωση από 1-3 ευρώ περίπου.

Αν λοιπόν εμπιστευόμαστε το ηλεκτρονικό κατάστημα και είμαστε σίγουροι για την διαθεσιμότητα του προϊόντος που επιλέξαμε, δεν έχουμε κανέναν πρακτικό λόγο να μην κάνουμε αγορά online με κάρτα.

Πώς κάνω αγορά online με κάρτα

Πώς κάνω αγορά online με κάρτα

Αν επιλέξουμε μέθοδο πληρωμής με κάρτα, ακολουθούμε μια απλή διαδικασία για να ολοκληρώσουμε την αγορά μας. Θα μας ζητηθούν τέσσερα βασικά πράγματα, είτε πληρώσουμε με χρεωστική είτε με πιστωτική κάρτα.

1. Ο 16αψήφιος κωδικός που βρίσκεται πάνω στην κάρτα.

2. Το όνομα του κατόχου της κάρτας με λατινικούς χαρακτήρες (όπως ακριβώς αναγράφεται επάνω στην κάρτα).

3. Ο μήνας και η χρονιά λήξης της.

4. Το CCV της κάρτας. Είναι ο τριψήφιος αριθμός στο πίσω μέρος της κάρτας -ελαφρώς αποκομμένος από τα άλλα ψηφία- που θα σου ζητηθεί κατά την πληρωμή.

Για τους περισσότερους είναι δεδομένο. Αν θες να κάνεις αγορά online με κάρτα κι έχεις αμφιβολίες, ρίξε μια ματιά στο άρθρο μας. Η αγορά online με κάρτα είναι μια διαδικασία αγοράς το ίδιο ασφαλής με την αγορά που κάνουμε  τοις μετρητοίς σ' ένα φυσικό κατάστημα.

ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑ λόγο δεν εισάγετε πουθενά τον αριθμό PIN της κάρτας σας!

Εισάγουμε τα παραπάνω στη φόρμα που θα εμφανιστεί, ακολουθώντας τις απλές οδηγίες που παρέχονται σε κάθε e-shop.

Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας

Θα παρατηρήσετε ότι όταν πραγματοποιείτε τις αγορές σας με κάρτα σ’ ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, μεταφέρεστε αυτόματα σε ένα ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον-σελίδα.

Εκεί υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στην κρυπτογράφηση των στοιχείων σας. Δεν ξεχνάμε να προσέξουμε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση του e-shop ξεκινάει με httpS://… το ίδιο και όλες οι σελίδες που σερφάρουμε.

Δες πιο αναλυτικά όσα χρειάζεται να ξέρεις για ασφαλείς αγορές με κάρτα στο άρθρο μας:

 Πως κάνω αγορές online με ασφάλεια

Καλές,οικονομικές,ευχάριστες και πάνω απ’ όλα ασφαλείς αγορές!


Θέλετε να υποστηρίξετε το amigo.gr στη λειτουργία του;

Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές αγορές σας χωρίς καμία επιβάρυνση, από τους παρακάτω συνδέσμους:

καθώς και τα marketplaces AliExpress , Gearbest & Geekbuying.

ή πατήστε εδώ : Στηρίξτε το amigo.gr


Socialize!


Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!