Πίτσα πίτα

pitsa pita
Socialize!
  • 1
  •  
  •  
  •  

Πίτσα πίτα!

Η πίτσα πίτα αφιερωμένη στους λάτρεις της πίτσας, της πίτας κι επ’ ουδενί της χυλόπιτας… Ασύλληπτη γεύση που θα κλέψει καρδιές αλλά και την παράσταση! Τραγανό φύλλο κουρού, λιωμένα τυράκια, πολύχρωμες πιπεριές, τραγανό μπέικον, φρέσκα μανιταράκια και αρωματική σάλτσα ντομάτας που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους… Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

Υλικά

  • 2 φύλλα κουρού
  • 1/2 κιλό γκούντα τριμμένο
  • 1/2 κιλό κασέρι τριμμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 200gr φρέσκα ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 4-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο (ανάλογα τα γούστα)
  • 6-8 λουκανικάκια Φρανκφούρτης (προαιρετικά)
  • 1 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 πρέζα ρίγανη ή λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1 κύβο βοδινού ή λαχανικών
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

     Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι απλώνουμε το πρώτο φύλλο κουρού και ξεκινάμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα μας. Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια. Μόλις ροδίσουν τα μανιτάρια ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, την ρίγανη και τον κύβο.Χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να δέσει και να πιεί τα πολλά υγρά. Μόλις είναι έτοιμη την απλώνουμε ομοιόμορφα στο φύλλο κουρού. Από πάνω απλώνουμε τα τριμμένα τυριά, τις ψιλοκομμένες πιπεριές ,τα λουκάνικα και το μπέικον.

pitsa pita
Πριν το σκέπασμα…

Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο κουρού και ενώνουμε τα δυο φύλλα με τα δάχτυλα μας. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (πάνω κάτω αντίσταση) για 40-45 λεπτά ανάλογα το φούρνο. (Tip: για να είστε βέβαιοι ότι έχει ψηθεί σωστά, μόλις πάρει χρυσή απόχρωση το φύλλο, τρυπήστε με ένα μαχαίρι για να ελέγξετε και το κάτω φύλλο.Αν δεν είναι τραγανό γυρίστε το φούρνο μόνο στην κάτω αντίσταση για τα τελευταία 5 λεπτά).

 

Διατροφική αξία

  •  Η πράσινη πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C.
  • Η κόκκινη και η πορτοκαλί πιπεριά είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, λυκοπένιο, βιταμίνη Κ, Α, C. Η κατανάλωσή τους συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των ματιών και της όρασης.
  • Το μανιτάρι είναι τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε πρωτείνες και αντιοξειδωτικά. Περίπου τα 100γρ αποδίδουν 22 θερμίδες.Είναι άριστη πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως σελήνιο, χαλκός, κάλιο, φωσφόρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο.
  • Η ρίγανη είναι καλή πηγή φυτικών ινών. Περιέχει πτητικά έλαια, στερόλες και φλαβονοειδή. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, Ε, Κ, Α, μαγγάνιο, μαγνήσιο, ασβέστιο,ψευδάργυρο, κάλιο, νιασίνη, φώσφορο και σίδηρο καθώς και σε β-καροτίνη. Έχει 12 φορές περισσότερο αντιοξειδωτική δράση από το πορτοκάλι, 30 από την πατάτα και 42 από το μήλο.

Socialize!
  • 1
  •  
  •  
  •  

Written by 

Αυτό που εμπνέει δεν είναι απλά η ζωή ... Αλλά οι δεσμοί και οι αναμνήσεις που τη συνοδεύουν.

Σχετικά άρθρα

Γράψε μας τη γνώμη σου.

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται.

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!