Πως να πληρώνεις λιγότερο ρεύμα – Πάροχοι ρεύματος εκτός ΔΕΗ

Κατηγορία/ες ▶
Socialize!

Η ΔΕΗ κατείχε το μονοπώλιο της παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Από 1η Ιουλίου 2007 έπαψε να ισχύει αυτό. Πλέον μπορείς να διαλέξεις τον πάροχο που επιθυμείς, εξοικονομώντας χρήματα σε κάθε λογαριασμό σου. Οι πάροχοι ρεύματος εκτός ΔΕΗ έχουν αρκετά ελκυστικά προγράμματα.

Περιεχόμενα

Συχνές ερωτήσεις – Σύντομες απαντήσεις

Θέλεις να μάθεις πως να πληρώνεις λιγότερο ρεύμα; Πριν μπούμε σε λεπτομέρειες λύσε τις πιθανές απορίες ή τους ενδοιασμούς σου παρακάτω:

Τι πρέπει να κάνω για να αλλάξω πάροχο ρεύματος;

Απλά συμπλήρωνεις την Αίτηση Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας βάση του τελευταίου εκκαθαριστικού λογαριασμού της ΔΕΗ ή οποιουδήποτε άλλου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση ή αλλαγή στους μετρητές και στο δίκτυο. Επίσης, δεν απαιτείται κανένα τέλος ενεργοποίησης.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αλλάξω πάροχο ρεύματος;

Ο μέσος χρόνος που απαιτείται είναι 5 ημέρες για τα οικιακά τιμολόγια και το πολύ ένας μήνας για τα επαγγελματικά αφού εγκριθεί η αίτηση σου.

Υπάρχει διακοπή ρεύματος στην αλλαγή παρόχου;

Όχι. Η αλλαγή εκπροσώπησης είναι καθαρά λογιστική. Η αλλαγή της εκπροσώπησης του πελάτη γίνεται αυτόματα. Αλλάζουν κάποιες εγγραφές στα αρχεία του Διαχειριστή του Δικτύου.

Ο υπεύθυνος για την καλή λειτουργία του δικτύου, τις μετρήσεις και την τροφοδότηση του συνόλου των καταναλωτών παραμένει η ΔΕΔΔΗΕ.

Τι γίνεται με την εγγύηση που έχω πληρώσει στη ΔΕΗ;

Η εγγύηση αυτή επιστρέφεται με συμψηφισμό στον τελευταίο λογαριασμό που θα λάβεις και αναφέρεται ως τελικός.

Τι εγγύηση πληρώνω σε νέο πάροχο ρεύματος;

Το ποσό της εγγύησης, εξαρτάται από τον Πάροχο. Συνήθως είναι 30%-50% μικρότερο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό της ΔΕΗ. Πολλοί πάροχοι έχουν μηδενική εγγύηση αν πληρώνεις τους λογαριασμούς σου με πάγια εντολή.

Τι έκπτωση έχω αν αλλάξω πάροχο ρεύματος;

Η έκπτωση αφορά μόνο στην κατανάλωση ενέργειας και όχι στα τέλη, τους φόρους, δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κλπ. Αυτά αποφασίζονται και επιβάλλονται με Υπουργικές Αποφάσεις και αποδίδονται σε Δημόσιους Φορείς. Η έκπτωση που μπορεί να έχεις είναι ενδεικτικά από 40-120€ περίπου τον χρόνο ανάλογα με την κατανάλωση που κάνεις.

Τι γίνεται με το νυχτερινό ρεύμα στην αλλαγή παρόχου ρεύματος;

Δεν αλλάζει η έκπτωση που είχες λόγω νυχτερινού ρεύματος στη ΔΕΗ. Αν ζητήσεις από την ΔΕΗ νυχτερινό ρεύμα γίνεται αλλαγή μετρητή πληρώνοντας 34€+ΦΠΑ.

Με έναν καινούργιο πάροχο αν δεν έχεις νυχτερινό ρεύμα, δεν απαιτείται εγκατάσταση ούτε κάποιο επιπλέον κόστος. Συνήθως προσφέρεται στα περισσότερα προγράμματα.

Πόσο συχνά θα λαμβάνω λογαριασμό από άλλο πάροχο ρεύματος;

Κάθε μήνα ανεξάρτητα από το πακέτο ή το πρόγραμμα που θα επιλέξεις.Ο εκκαθαριστικός λογαριασμός εκδίδεται ανά τετράμηνο. Έτσι γνωρίζεις με ακρίβεια το ποσό που πληρώνεις σε ηλεκτρικό ρεύμα κάθε μήνα.

Σε περίπτωση βλάβης ή διακοπής ρεύματος που πρέπει να απευθυνθώ;

Επικοινωνείς απευθείας με το Κέντρο Βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ της περιοχής που ανήκει το ακίνητό σου. Δες τα σχετικά τηλέφωνα πατώντας εδώ. Η υπηρεσία διόρθωσης βλαβών προσφέρεται για όλο το 24ωρο πανελλαδικά.

Τι γίνεται αν κλείσει ο πάροχος ρεύματος που διάλεξα;

Συνεχίζει να σου δίνει ρεύμα η ΔΕΗ αυτόματα χωρίς υπογραφή σύνδεσης ή καταβολή εγγύησης. Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 114/2013 Απόφαση της ΡΑΕ (ΦΕΚ Β΄ 682//22.03.2013), η ΔΕΗ Α.Ε. ορίστηκε ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου, για περίοδο πέντε (5) ετών.

Τι είναι ο Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου;

Ο Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου ηλεκτρικής ενέργειας είναι ο Προμηθευτής που υποχρεούται (βάσει του Νόμου 4001/2011, ΦΕΚ Α΄ 179/22.08.2011) να προμηθεύει Πελάτες, οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται από Προμηθευτή, λόγω υπαιτιότητας του μέχρι πρότινος Προμηθευτή τους, η οποία έχει οδηγήσει στη διαγραφή τους από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Η/Ε). Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η συνέχιση της ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους.

Πάροχοι ρεύματος εκτός ΔΕΗ

Κάποιοι γνωστοί πάροχοι ρεύματος εκτός ΔΕΗ που ήδη γνωρίζεις είναι οι Volterra, NRG, ΖενίΘ, Watt+Volt και Protergia. Ο καθένας έχει τις δικές του εκπτώσεις στην κατανάλωση ενέργειας.

Μάλιστα κάποιοι πάροχοι δίνουν και δώρα αν είσαι νέος πελάτης προκειμένου να σε δελεάσουν. Μην σου φανεί παράξενο αν σου προσφέρουν από smartwatch και action cam, μέχρι κάρτα υγείας.

Η προϋπόθεση βέβαια είναι η υπογραφή συνήθως 24μηνης σύμβασης υπό όρους. Γενικά, να γνωρίζεις πως μια απλή σύμβαση είναι αορίστου χρόνου εκτός αν πρόκειται για προσφορά με ορισμένη χρονική διάρκεια.

Έχεις κάθε δικαίωμα να προσβάλεις μια απλή σύμβαση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, πέρα από την εξόφληση των λογαριασμών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Πως να επιλέξεις πάροχο εκτός ΔΕΗ

Η αλήθεια είναι ότι χάνεις την μπάλα αν αρχίσεις να ενημερώνεσαι για κάθε πάροχο ξεχωριστά. Ο καλύτερος, ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος να βρεις τον πάροχο που σε συμφέρει, είναι να συμπληρώσεις μια φόρμα στο energy-market.

Σύντομα θα λάβεις λίστα στο email σου με αναλυτικές πληροφορίες για τους πιο συμφέροντες παρόχους με βάση την περιοχή και τις ανάγκες σου.

Αν εδιαφέρεσαι για οικιακό τιμολόγιο πάτα εδώ.

Αν ενδιαφέρεσαι για τιμολόγιο επιχείρησης πάτα εδώ.

Για να λάβεις τις καλύτερες προσφορές αν είσαι οικιακός πελάτης, καλό είναι να ξέρεις από πριν:

1.Τι τιμολόγιο έχεις Γ1 (απλό) ή Γ1Ν (απλό+νυχτερινό):

πάροχοι ρεύματος εκτός δεη

2.Ποια είναι η συμφωνημένη ισχύς παροχής ρεύματος:

3.Την κατανάλωση ρεύματος σου ανά τετράμηνο σε κιλοβατώρες:

πάροχοι ρεύματος εκτός δεη

Άλλοι πάροχοι ρεύματος εκτός ΔΕΗ

Μπορείς να απευθυνθείς απευθείας σε κάποιον πάροχο ρεύματος. Ενδεικτικά παραθέτω δύο από αυτούς.

ΗΡΩΝ – Άλλοι πάροχοι ρεύματος εκτός ΔΕΗ

Τα οφέλη του ΗΡΩΝ είναι πολύ συγκεκριμένα, ενώ η διαδικασία αίτησης εξαιρετικά απλή. Η αλλαγή πραγματοποιείται σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Σε περίπτωση που επιλέξεις να πληρώνεις με πάγια εντολή, δεν πληρώνεις καθόλου εγγύηση!

  • Εξασφαλίζεις νυχτερινή χρέωση για το νοικοκυριό ή την επιχείρησή σου όλο το 24ωρο.
  • Η χαμηλή τιμολόγηση ισχύει για πάντα, κι όχι για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. 
  • Δεν υπάρχει κανένα κόστος ενεργοποίησης. Κερδίζεις επιπλέον προνόμια και εκπτώσεις ως επιβράβευση της καλής και σταθερής συνεργασίας.
  • Αν πληρώνεις μέσω κάρτας Περαιώς, εξασφαλίζεις ακόμα μεγαλύτερα προνόμια κι εκπτώσεις στον λογαριασμό σου με τα Yellows.
  • Χρέωση ενέργειας: 0,06590€/kwh και πάγιο 2,25€/μήνα για τον 1ο χρόνο.

Συμπληρώνεις την σχετική φόρμα επικοινωνίας εδώ, κι επικοινωνούν εκείνοι μαζί σου το συντομότερο δυνατό.

NRG – Πάροχοι ρεύματος εκτός ΔΕΗ

Η NRG βρίσκεται ήδη μέσα στις κορυφαίες εταιρείες ενέργειας με τη δύναμη και την αξιοπιστία της MOTOR OIL . Δες παρακάτω τα βασικά πλεονεκτήματα της συνεργασίας σου με την NRG:

  • 30% δωρεάν ρεύμα κάθε μήνα, για 2 ολόκληρα χρόνια
  • Μηδενική καταβολή εγγύησης με πληρωμή μέσω πάγιας εντολής
  • Για κάθε νέα παροχή οικιακού ρεύματος ή φυσικού αερίου κερδίζεις 1000 welcome πόντους Smart (για κάρτα Shell).
  • Χρέωση ενέργειας: 0,06265 €/kWh (με το 30% για 2 χρόνια) και πάγιο βάση κατανάλωσης 800kWh/4μηνο: €2,5/μήνα, 800kWh – 1500kWh/4μηνο: €3,8/μήνα, >1500kWh/4μηνο: €4,8/μήνα.

Συμπληρώνεις την σχετική φόρμα επικοινωνίας εδώ, κι επικοινωνούν εκείνοι μαζί σου το συντομότερο δυνατό.

Συμπέρασμα

Εφόσον μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα από την κατανάλωση στο ρεύμα σου με τόσο απλές διαδικασίες γιατί να μην το κάνεις; Είτε προκύψει μεγάλη είτε μικρή έκπτωση, σε κάθε περίπτωση σε συμφέρει!


Θέλετε να στηρίξετε το amigo.gr;

Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις αγορές σας χωρίς καμία επιβάρυνση, από τους παρακάτω συνδέσμους:

καθώς και τα marketplaces   MediaMarktGearbest  και  Geekbuying.com .


Socialize!


Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!