Οικονομικές τηλεοράσεις 32″ απλές και smart

Κατηγορία/ες ▶
Socialize!

Γιατί να διαλέξεις οικονομική τηλεόραση 32 ″

Παρόλο που οι τιμές των μεγάλων τηλεοράσεων -από 40 ίντσες και πάνω- είναι πλέον πολύ προσιτές, μια οικονομική τηλεόραση 32 ιντσών μπορεί να είναι πιο λειτουργική για τις ανάγκες ή το χώρο μας. Υπάρχουν βασικοί λόγοι για να επιλέξεις τηλεόραση 32 ιντσών:

 • Έχεις μικρό σαλόνι και η απόσταση από τον καναπέ σου μέχρι την τηλεόραση δεν ξεπερνάει το 1-1,5 μέτρο.
 • Έχεις ήδη μεγάλη τηλεόραση στο σαλόνι και θέλεις μια δεύτερη για το υπνοδωμάτιο ή το γραφείο σου.
 • Είσαι επαγγελματίας και θες μια τηλεόραση στο χώρο αναμονής των πελατών σου.
 • Έχεις ξενοδοχείο και θες να εξοπλίσεις τα δωμάτια σου με ένα ικανοποιητικό μέγεθος τηλεόρασης για τους επισκέπτες σου.
 • Μπορεί να χρειάζεσαι μια τηλεόραση για συντροφιά ή ενημέρωση και να μην ενδιαφέρεσαι για μεγαλύτερες διαστάσεις και…δυνατότητες.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα για ν’ αγοράσεις οικονομική τηλεόραση 32 ιντσών.

Γιατί να διαλέξεις οικονομική τηλεόραση 32 ″

H 32άρα που θα επιλέξεις είτε είναι απλή είτε smart δεν είναι αναγκαίο να έχει κορυφαίες επιδόσεις αφού εξ ορισμού οι διαστάσεις της δεν επιτρέπουν την απόλυτη εκμετάλλευση τους.

Δες τον οδηγό μας αγορά τηλεόρασης 2021 για να πάρεις μια ιδέα για τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο αλλά και για τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων τηλεοράσεων.

Τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κατά τη γνώμη μου μια τηλεόραση 32 ιντσών θεωρώντας οτιδήποτε παραπάνω περιττό, είναι τα εξής:

 • Αρκεί να είναι HD Ready. Δηλαδή η ανάλυση της να είναι 1280x720p. Η Full HD ανάλυση δεν γίνεται αντιληπτή στις 32 ίντσες, επομένως δεν είναι χαρακτηριστικό που χρειάζεται να χρεωθείς.
 • Σε ό,τι αφορά τα Hz , το ρυθμό ανανέωσης εικόνας δηλαδή, όσο μεγαλύτερος είναι τόσο το καλύτερο. Αν η βασική χρήση της τηλεόρασης είναι παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων, ταινιών ή gaming τα 60 Hz είναι ικανοποιητικά. Δες το σχετικό απόσπασμα του οδηγού μας.
 • Ο καλύτερος λόγος αντίθεσης (contrast rate) σε μια τηλεόραση κάνει πιο ακριβείς τις σκιές και τις αποχρώσεις των χρωμάτων, αποδίδοντας καλύτερα το μαύρο χρώμα. Γίνεται πιο αντιληπτό όταν παρακολουθούμε τηλεόραση στο σκοτάδι. Σε μια τηλεόραση 32 ιντσών βελτιώνεται σημαντικά, όταν είναι Full Array (έχει δηλαδή πλήρη συστοιχία LED στον οπίσθιο φωτισμό κι όχι περιμετρική).  Ανάλογα με τη χρήση που προορίζουμε την τηλεόραση, μπορούμε να είμαστε πιο ελαστικοί και να επωφεληθούμε οικονομικά.

Και συνεχίζουμε…

 • Οπωσδήποτε μια τηλεόραση 32 ιντσών όπως και κάθε τηλεόραση πρέπει να έχει ενσωματωμένους τουλάχιστον τους απαραίτητους ψηφιακούς δέκτες (DVB-C-C2, DVB-T-T2, DVB-S-S2). Αν και το μέλλον είναι οι ψηφιακοί δέκτες 2ης γενιάς, στην Ελλάδα δεν θα είναι απαραίτητοι για αρκετά χρόνια ακόμη.
 • Υπάρχει μια σχετική διαφορά στην τιμή αν επιλέξεις να αγοράσεις smart τηλεόραση 32 ιντσών. Φαντάζομαι ότι τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς περισσότερο τις έχεις ήδη στο κινητό σου. Μια smart tv θα σε ωφελήσει περισσότερο αν θέλεις να παρακολουθείς σειρές και ταινίες μέσω συνδρομητικών καναλιών όπως το Netflix ή πιο απλά αν θέλεις να βλέπεις υλικό για παράδειγμα από το Youtube.
 • Τέλος, κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά που ενδεχομένως να σ’ ενδιαφέρουν είναι οι θύρες USB, οι θύρες HDMI (για να μην βγάζεις και βάζεις συσκευές καλό είναι να ξέρεις πόσες χρειάζεσαι) και ίσως κάποια επιπλέον λειτουργία όπως το PVR (Personal Video Recorder), για να γράφεις τις αγαπημένες σου εκπομπές ή έναν αγώνα που δεν προλαβαίνεις να δεις συνδέοντας έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή USB.

Πρότασεις για απλή οικονομική τηλεόραση 32 ″

F&U FL32107

Η F&U FL32109 ίσως αποτελεί την πιο οικονομική λύση σε αξιόπιστη απλή τηλεόραση 32 ιντσών στα 109€ τη στιγμή που γράφεται το άρθρο. Είναι HD Ready στα 100Hz (ονομαστικά) , ενεργειακής κλάσης Α, διαθέτει λειτουργία USB Media Player και 3 θύρες HDMI. Διαθέτει DVB δεύτερης γενιάς DVB-T2 (H.265). η σχέση ποιότητας, χαρακτηριστικών και τιμής είναι παραπάνω από αρκετή.

Ενσωματώνει την τεχνολογία 3D Comb Filter για καθαρότερη εικόνα σε όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα. Μειώνει το θόρυβο δηλαδή που προκαλείται από την αρχική μετάδοση των προγραμμάτων για πιο κοφτερή και ευκρινέστερη προβολή. Η σχέση ποιότητας, χαρακτηριστικών και τιμής είναι παραπάνω από αρκετή.

OK ODL 32631H-SB

Η OK ODL 32633H-SB είναι η πιο προσιτή επιλογή για απλή τηλεόραση 32 ιντσών πρόσφατα στα 99€ ! Ενσωματώνει ψηφιακό δέκτη DVB-T2 με υποστήριξη H.264 χωρίς όμως δορυφορικό δέκτη DVB-S2. Προφανώς έχει USB Media Player όπως επίσης και 3 θύρες HDMI για να συνδέσεις τόσο έναν player όσο και μια gaming κονσόλα. Για αναλυτικά χαρακτηριστικά, ακολούθησε τον παραπάνω σύνδεσμο.

Προτάσεις για Smart οικονομική τηλεόραση 32 ″

F&U FLS32215 

oikonomiki smart tv 32 - tileorasi - F&U-FLS32212

Η F&U FLS32218 είναι ίσως η πιο οικονομική λύση σε αξιόπιστη smart τηλεόραση 32 ιντσών που τα έχει όλα, στα 139€ τη στιγμή που γράφεται το άρθρο. Είναι HD Ready στα 400Hz (ονομαστικά) , ενεργειακής κλάσης Α+, διαθέτει λειτουργία USB Media Player και 3 θύρες HDMI. Διαθέτει DVB δεύτερης γενιάς DVB-T2 (H.265) αλλά και DVB-S2.

Δεν γίνεται να μην λάβεις υπόψιν σου την τεχνολογία Bluetooth σε περίπτωση που θέλεις να συνδέσεις περιφερειακά χωρίς καλώδια, όπως ένα ασύρματο Soundbar. Επίσης υποστηρίζει NETFLIX και λειτουργία MIRACAST . H σχέση ποιότητας, χαρακτηριστικών και τιμής είναι παραπάνω από αρκετή.

LG 32 LK 610 BPLB

Με λίγα χρήματα παραπάνω ανεβαίνεις κατά πολύ κατηγορία, στην LG 32LK6200PLA στα 299€ τη στιγμή που γράφεται το άρθρο. Σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη στην τιμή της να πούμε ότι περιλαμβάνει τεχνολογία Active HDR 2K. Πρόκειται για κορυφαίας ποιότητας εμπειρία θέασης σε εξαιρετικά προσιτή τιμή.

Έχει σίγουρα 3 θύρες HDMI και 2 USB. Είναι FULL HD με συχνότητα σάρωσης 50Hz. Ενσωματώνει ψηφιακό δέκτη DVB-T-T2 (H.265), όπως και δορυφορικό δέκτη DVB-S2. Θα παρατηρήσεις εξαιρετικά πλούσια χρώματα, αντίθεση και εξαιρετική ευκρίνεια.. Για αναλυτικά χαρακτηριστικά, ακολούθησε τον παραπάνω σύνδεσμο.

Ποιά από τις παραπάνω τηλεοράσεις θα προτιμούσες;


Θέλετε να υποστηρίξετε το amigo.gr στη λειτουργία του;

Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές αγορές σας χωρίς καμία επιβάρυνση, από τους παρακάτω συνδέσμους:

καθώς και τα marketplaces AliExpress, Gearbest & Geekbuying.com


Socialize!


Οι περισσότεροι βλέπουν επίσης:
Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

2 σκέψεις στο “Οικονομικές τηλεοράσεις 32″ απλές και smart”

 1. Παρακαλω πειτε μας που θα βρουμε τις φτηνες tv που γραφετε γιατι οι εταιριες πουλανε τις ακριβες.θελουμε την f&u fl32107. Ευχαριστουμε.

  Απάντηση
  • Όπως φαντάζομαι αναζητήσατε ήδη, δεν υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά το συγκεκριμένο μοντέλο τηλεόρασης, αλλά ούτε και άλλα ανάλογων χαρακτηριστικών σε αυτές τις τιμές. Οι τιμές στις τηλεοράσεις αλλάζουν ανάλογα με την παρτίδα, η οποία έχει διαφορετικό κόστος παραγωγής κάθε φορά αλλά και διαφορετική τιμολόγηση. Αρκεί να αναφέρω ότι το μεγαλύτερο κομμάτι εισαγωγών γίνεται από Τουρκία. Τα κόστη καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομία της χώρας παραγωγής ή συναρμολόγησης, ακόμη και από το κόστος μεταφοράς τους στη χώρα προορισμού που και αυτό μεταβάλλεται αναλόγως συνθηκών. Δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια χρόνου να ανανεώνω τα προτεινόμενα προϊόντα τη στιγμή που εξαντλούνται ή σταματά η παραγωγή τους, γι αυτό και γράφω την τιμή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο. Εναλλακτικά θα ψάξετε για το φθηνότερο μοντέλο μέσα από τα φίλτρα κάθε καταστήματος με βάση τις ανάγκες σας.

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!