Night Resident – Συγκρότημα – Συνέντευξη

Κατηγορία/ες ▶
Socialize!

H μουσική των Night Resident γεννιέται μέσα από τον ζωντανό μουσικό διάλογο μέσα στο στούντιο. Στιχουργικά επηρεασμένοι από την ίδια τη ζωή, τη νύχτα, το Rock’n’Roll και την ανθρώπινη αλληλεπίδραση, ανοίγουν μια σκοτεινή αλλά συνάμα αισιόδοξη μουσική πύλη για όσους αγαπάνε το διαφορετικό.

1. Πολλές καλησπέρες! Είναι η πρώτη φορά που μιλάμε οπότε θα μου συγχωρήσετε και κάποιες πιο… στερεοτυπικές ερωτήσεις.

Καλησπέρα! Φυσικα! Χαρά μας!

2. Δεν μπορώ να μη ρωτήσω για το όνομα της μπάντας. Night Resident! Εμένα αυτό μου γεννά στο μυαλό κατευθείαν κάτι πολύ σκοτεινό και ψυχεδελικό. Υπάρχει κάποιο άλλο νόημα από πίσω;

Ψάχναμε κάτι το οποίο να εκφράζει το mood που πιστεύουμε ότι βγάζει η μουσική μας. Με κέντρο το rock και το heavy, μας βγαίνει και μια “darkίλα” ας το πούμε ή όπως μας αρέσει να το λέμε λίγο doom ‘n gloom. Επειδή σε γενικές γραμμές μας αρέσει αρκετά και η νύχτα με όλα της τα ωραία και τα άσχημα, το Night Resident έβγαζε νόημα και έτσι το υιοθετήσαμε.

3. Μόλις κυκλοφορήσατε αυτόν τον καιρό το ντεμπούτο σας. Δώστε μας ο,τι πληροφορίες μπορείτε γι αυτό.

Ξεκινήσαμε τη σύνθεσή του ένα περίπου χρόνο πριν. Στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς μπήκαμε στο στούντιο να το ηχογραφήσουμε. Λόγω υποχρεώσεων το κάναμε σπαστά οπότε ολοκληρώσαμε τις ηχογραφήσεις τον Μάρτιο.

Όλη η παραγωγή, η ηχογράφηση και η μίξη έγινε από τον Γιάννη (μπάσο) στο studio του, το Mothstudio Productions. Στον ίδιο χώρο έγινε και το mastering από τον φίλο και συνεργάτη μας Μάριο Μεθενίτη. Τη μουσική την γράψαμε όλοι μαζί στις πρόβες και οι στίχοι είναι του δικοί μου (Γιάννης – μπάσο).

Night Resident - When Shadows Call

4. Ο ροκ ήχος είναι το τελευταίο καταφύγιο των πλήρων κυκλοφοριών και των ενσώματων μέσων (CD / LP / κασέτα), σε μια εποχή που όλη η μουσική βιομηχανία (ειδικότερα η πιο mainstream) έχει γυρίσει στα videosingles και μάλιστα όχι με καμιά ιδιαίτερη συνέπεια από μεριάς των καλλιτεχνών. Εσείς πιστεύετε ακόμη στη δυναμική και τη διαχρονικότητα αυτών των παλαιότερων μέσων; Έχει τελικά νόημα μια underground μπάντα να ακολουθήσει τις σύγχρονες νόρμες της βιομηχανίας ή το μεράκι είναι αυτό που αποζημιώνει σε κάθε περίπτωση;

Σίγουρα πιστεύουμε ότι τα καλύτερα μέσα για να απολαύσεις μουσική, είναι τα ενσώματα. Ιδιαίτερα το βινύλιο. Γράφοντας ένα δίσκο, θέλεις να υπάρχει μια συνέχεια, γιατί αποτελείται άλλωστε από εμπειρίες, βιώματα και συναισθήματα μιάς συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

Το να βγάλεις ένα κομμάτι τώρα και άλλο ένα μετά από ένα χρόνο δε σου δίνει αυτή τη συνέχεια. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ενώ ένας δίσκος αποτελείται μεν από διαφορετικά κομμάτια αλλά στην ουσία είναι ένα πράγμα.

Μια underground μπάντα δεν έχει την αναγνώριση που έχουν οι mainstream καλλιτέχνες, οπότε και να ακολουθήσει τις νόρμες, δε θα επιτύχει κάτι, χωρίς φυσικά να είμαστε απόλυτοι. Οι νόρμες εξυπηρετούν κάποιους σκοπούς οι οποίοι κατά βάση με τη σειρά τους εξυπηρετούν το mainstream. Για τις underground μπάντες πιστεύουμε πως το μεράκι είναι αυτό που αποζημιώνει.

5. Η Αθήνα έχει τα τελευταία χρόνια γεννήσει μια πολύ γόνιμη stoner / heavyrock σκηνή με αρκετή μάλιστα αναγνώριση στο εξωτερικό. Το βλέπετε αυτό σαν ένα gateway για εξαγωγή μουσικού προϊόντος και από τις μικρότερες μπάντες που… έρχονται από πίσω ή τελικά ως κατάσταση είναι προνόμιο των λίγων;

Προφανώς και δημιουργείται ένα gateway. Πάντα κάποιος δείχνει τον δρόμο. Αυτός ο δρόμος κατακτάται συνήθως με επιμονή ετών, πολλές θυσίες, πολλή δουλειά, επαγγελματισμό και φυσικά λίγη τύχη. Αν οι μικρότερες μπάντες είναι διατεθειμένες να κάνουν τα παραπάνω -με τον ένα τρόπο ή τον άλλο- θα καταφέρουν να ακολουθήσουν αυτό τον δρόμο. Κοινώς, είναι ανάλογα και το τι όχημα έχεις. Το σηκώνει το ταξίδι ή είναι μόνο για πόλη;

6. Στις 17 Οκτωβρίου έχουμε το live σας στο “Temple” και αμέσως μετά ποια είναι τα πλάνα; Συναυλίες σε κάθε άκρη της υφηλίου αν είναι δυνατόν;

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου παίζουμε μαζί με τους καλούς μας φίλους, Mr.Booze το πρώτο μας live στην Αθήνα μετά την κυκλοφορία του δίσκου μας. Είναι κάτι που περιμένουμε πως και πως. Τα πλάνα αμέσως μετά είναι διάφορα live σε επαρχεία και αργότερα πάλι σε Αθήνα, καθώς και η συμμετοχή μας σε κάποια φεστιβάλ.

Έχουμε πλάνο να βγούμε και εξωτερικό απλά αυτό χρειάζεται λίγο δουλειά ακόμα από εμάς. Προσπαθούμε να αλλάξουμε το όχημα που σου ανέφερα παραπάνω βλέπεις, αλλά ναι, όταν θα είναι δυνατόν, είναι κάτι που θέλουμε πολύ.

poem - συνέντευξη - δημοσίευση συνέντευξης - παρουσίαση καλλιτεχνών

Δες επίσης: Συνέντευξη POEM

7. Βλέπετε στους Night Resident το ενδεχόμενο επαγγελματικής ενασχόλησης ή είστε πολύ ξεκάθαροι και συνειδητοποιημένοι πως αυτό πάντα θα είναι το ψυχολογικό σας καταφύγιο από την καθημερινότητα και μια παράπλευρη δραστηριότητα σε σχέση με όσα συμβαίνουν στην… κανονική σας ζωή;

Το να το βλέπουμε σαν ψυχολογικό καταφύγιο δεν αναιρεί το ενδεχόμενο επαγγελματικής ενασχόλησης. Πάντα θα είναι το καταφύγιο μας. Αν πάψει να είναι, τότε δε θα έχει νόημα η όλη φάση.

Προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε ώστε να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε όσων αφορά την επαγγελματική ενασχόληση, αλλά δεν είμαστε αφελείς. Η επαγγελματική ενασχόληση με την μουσική, ειδικά για μια rock/metal ξενόγλωσση μπάντα στην Ελλάδα είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο.

Προς το παρόν ασχολούμαστε και με διάφορα άλλα πράγματα παράλληλα για να βγαίνουν τα προς το ζην αλλά είμαστε και ακόμα στην αρχή. Θα το παλέψουμε.

night resident

8. Πού θα ήσουν χαρούμενος να βρίσκεστε σε 10 χρόνια από τώρα;

Σε μια κατάσταση όπου η μπάντα αποτελεί την κυρίως μας ενασχόληση και μπορούμε να της δίνουμε το χρόνο και το χρήμα που της αξίζει. Σε μια κατάσταση που θα συνεχίζουμε να γράφουμε τη μουσική που μας αρέσει, να βγάζουμε δίσκους και να “τουράρουμε” παντού, εντός και εκτός Ελλάδας.

9. Σύστησε μου ένα ένα τα μέλη της μπάντας, αναφέροντας και το κεντρικό χαρακτηριστικό του καθενός ως ατόμου ή ως μουσικού.

Είμαστε τρεις:

  1. Ο Κώστας Παπασπύρου, ο οποίος παίζει κιθάρα και τραγουδάει.
  2. Ο Γιάννης Δάβαρης που παίζει τύμπανα.
  3. Εγώ (Γιάννης Τσιακόπουλος) που παίζω μπάσο και τραγουδάω. Συνθέτουμε όλοι μαζί στο στούντιο. Εγώ επιμελούμαι συνήθως και των στίχων και της παραγωγής.

10. Η κρίση δημιουργεί γόνιμο ή άγονο περιβάλλον για προσπάθειες ανερχόμενων σχημάτων όπως οι Night Resident;

Γόνιμο περιβάλλον για να γράψεις μουσική και στίχους, καθώς οι δυσκολίες και πολλές φορές η μελαγχολία που φέρνει η παρούσα πραγματικότητα μετατρέπονται σε δημιουργικότητα και ανάγκη έκφρασης, αλλά, άγονο για τα οικονομικά που χρειάζονται για να υποστηρίξεις σοβαρά μια μπάντα.

11. Πώς θα χαρακτήριζες τη μουσική των Night Resident με λίγες λέξεις;

Πηγαία, μελωδική, αυθεντική και to the point.

12. Πώς θα χαρακτήριζες την παρέα των Night Resident με λίγες λέξεις;

Έχω μόνο μία. Οικογένεια. Με ο,τι περιλαμβάνει αυτή.

Links Night Resident:


e-band.gr & amigo.gr | Δημοσίευσε τη δουλειά σου

Σε συνεργασία με το e-band.gr παρουσιάζουμε τη δουλειά σου και στα δυο site ΔΩΡΕΑΝ, όπως και σε όλα τα social media που διαθέτουμε σε μορφή συνέντευξης ή παρουσίασης με:

-Ερωτήσεις για να σε γνωρίσει καλύτερα το κοινό
-Φωτογραφίες από δισκογραφία/live κλπ
-Links προς τα social media που διαθέτεις
-Επερχόμενα gigs, εμφανίσεις και δισκογραφία
-Video, Covers και τραγούδια

Είμαστε στην ίδια ομάδα

Γνωρίζουμε την ανάγκη που έχει κάθε καλλιτέχνης να προβάλλει το έργο του. Καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας πλέον έχει την δυνατότητα να ανεβάσει τη δουλειά του παντού, και ότι το ποιοτικό περιεχόμενο χάνεται σε μια θάλασσα πληροφοριών.

Με τα μέσα που διαθέτουμε, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στη διάδοση του έργου σου, από τη στιγμή που έχεις κάτι αξιόλογο να παρουσιάσεις, είτε είσαι ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας, είτε είσαι σόλο καλλιτέχνης ή έχεις συγκρότημα.

Επικοινώνησε μαζί μας μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας ή στις σελίδες μας στο facebook:

Stay Tuned

Φιλικά,

amigo.gr & e-band.gr

Στηρίξτε το amigo.gr
Socialize!


Οι περισσότεροι βλέπουν επίσης:
Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!