Πως να κάνεις την τηλεόραση σου smart tv

Κατηγορία/ες ▶ ,
Socialize!

Πως να κάνεις την τηλεόραση σου smart tv αναλυτικά

Έχεις μια απλή τηλεόραση και θες να απολαμβάνεις τα οφέλη μιας smart τηλεόρασης; Δες πως να κάνεις την τηλεόραση σου smart tv απλά και οικονομικά, με την αγορά ενός tv box.

Περιεχόμενα – Πως να κάνεις την τηλεόραση σου smart tv

Τι είναι το Tv Box

Είναι ένα διακριτικό κουτάκι που μετατρέπει την τηλεόραση σου σε android συσκευή. Στην ουσία έχεις τα οφέλη ενός smartphone στην τηλεόραση σου αλλά με περισσότερα πλεονεκτήματα.

Τι κάνει το Tv Box;

 • Αρχικά μπορείς να κατεβάσεις όποια εφαρμογή θέλεις από το Google Play Store. Μπορείς να πλοηγηθείς στο internet, να δεις ταινίες και σειρές μέσω άπειρων προγραμμάτων όπως θα έκανες και από το PC σου, είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή (NETFLIX, POPCORNTIME, YOUTUBE, POPCORNFLIX, TERRARIUM TV κ.α.).
 • Μπορείς επίσης να αποθηκεύσεις όλα σου τα αρχεία (φωτογραφίες, μουσική, βίντεο, αρχεία) και να δημιουργήσεις ένα εύχρηστο αποθηκευτικό χώρο με ευκολία πρόσβασης σε ο,τι θέλεις να δεις.
 • Αν σε κουράζει το PC, μπορείς επίσης να συνεχίσεις την δουλειά σου (word, exel, pdf κλπ) στην ξεκούραστη οθόνη της τηλεόρασης σου από τον καναπέ!
 • Φυσικά μπορείς να συνδέσεις ποντίκι, πληκτρολόγιο, webcam ή οτιδήποτε συνδέεται μέσω τεχνολογίας Bluetooth, αν το tv box που θα διαλέξεις το υποστηρίζει.

Αν ακόμη σκέφτεσαι πως να κάνεις την τηλεόραση σου smart tv, σκέψου πως οι δυνατότητες ενός tv box είναι πραγματικά απεριόριστες. Ξεπερνούν κατά πολύ ακόμη αυτές μιας smart tv.

Σκέψου την αγορά ενός tv box σε κάθε περίπτωση ακόμη κι αν διαθέτεις ήδη smart τηλεόραση! Αν είσαι σε φάση αγοράς νέας τηλεόρασης ίσως πρέπει να σκεφτείς την αγορά μιας Android TV.

Τύποι Tv Box εν συντομία

 1. Αποκλειστικά android tv box

  Η πιο συνηθισμένη και safe επιλογή. Συνοδεύεται από remote control και τις περισσότερες φορές προεγκατεστημένο το Kodi. Ξεκινούν από τα 20 ευρώ και μπορούν να ξεπεράσουν τα 250, ανάλογα με τις δυνατότητες τους.

 2. Mini Pc

  Όπως το λέει η λέξη. Είναι πιο ισχυρά από τα απλά tv boxes γιατί μπορούν να μετατρέψουν οποιαδήποτε οθόνη σε μίνι υπολογιστή.
  Σε αντίθεση με ένα tv box, στο mini pc μπορείς να εγκαταστήσεις ο,τι λειτουργικό θέλεις (Windows, Linux). Σπάνια συνοδεύονται από remote control.

 3. Single Board Computer (sbc pocket)

  Δεν αφορούν τον μέσο χρήστη καθότι η λειτουργία τους δεν είναι πρωτίστως να αποτελούν tv box. Χρησιμεύουν περισσότερο για αυτοματισμούς και ρομποτική, ενώ έχουν ενσωματωμένη μνήμη και κάρτα γραφικών.

Τι Tv Box χρειάζεσαι

Το πως να κάνεις την τηλεόραση σου smart tv το έμαθες. Τι tv box όμως χρειάζεσαι ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σου; Όσο ανεβαίνουν οι απαιτήσεις ανεβαίνει και η τιμή.

Οποιοδήποτε tv box τη δουλειά του θα την κάνει. Όσο πιο δυνατά τα χαρακτηριστικά του, τόσο μεγαλύτερη η ταχύτητα και οι δυνατότητες.

Δες επίσης: Οικονομικές τηλεοράσεις 32” απλές & smart”

Χαρακτηριστικά Tv Box

Γενικά, οι περισσότερες εφαρμογές θα τρέξουν σε οποιοδήποτε tv box. Η διαφορά φαίνεται στον επεξεργαστή και στην μνήμη RAM. Όσο καλύτερα αυτά τα δυο, τόσο πιο γρήγορα θα ανταποκρίνονται οι εφαρμογές.

Για να μην γίνουν τα νεύρα σου τσατάλια, μην αγοράσεις το πιο φθηνό tv box που θα βρεις μπροστά σου.

Επεξεργαστής android tv box

Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν τον ίδιο τύπο επεξεργαστή. Η διαφορά έγκειται στους πυρήνες. Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο. Άμεση απόκριση εφαρμογών – μεγαλύτερη ταχύτητα.

Μνήμη RAM tv box

Η χαμηλότερη RAM που μπορεί να έχει ένα tv box είναι 1GB. Ξεκίνα από 2GB. Στα 3 και 4GB , η διαφορά στην ταχύτητα και απόκριση θα είναι παραπάνω από αισθητή.

Έκδοση android tv box

Ναι, το android λειτουργικό αναβαθμίζεται συνεχώς. Αν θέλεις να χρησιμοποιείς ακόμη και τις πιο πρόσφατες εφαρμογές, επέλεξε tv box με την τελευταία έκδοση android. Οι δυο τελευταίες είναι:

 • Android 8.0-8.1, Oreo: 21 Αυγούστου, 2017
 • Android 9.0, Pie: 6 Αυγούστου, 2018

Τα περισσότερα tv boxes φοράνε την android 6.0. Μην επιλέξεις κάποιο με κατώτερη. Αν και σε όλες τις εκδόσεις θεωρητικά το tv box θα είναι λειτουργικό, με μια πιο ενημερωμένη έκδοση θα έχεις μεγαλύτερες δυνατότητες, περισσότερες επιλογές και συμβατότητα με εφαρμογές που θα ακολουθήσουν.

Εσωτερική μνήμη tv box

Συχνά θα την βρεις και ως ROM αν και δεν είναι η πιο σωστή ονομασία, αφού συνήθως το λειτουργικό και οι εφαρμογές που τοποθετούνται στην μνήμη ROM δεν διαγράφονται και δεν επεξεργάζονται.

Τα 8GB εσωτερικής μνήμης είναι μια καλή αρχή αν δεν έχεις σκοπό να αποθηκεύσεις και δικές σου ταινίες στο tv box σου ή αν δεν το φορτώσεις με πολλές και βαριές εφαρμογές.

Τσέκαρε αν υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης μνήμης μέσω SD κάρτας. Μπορεί να επεκτείνει τη μνήμη σου από 8 έως και 124 GB. Από εκεί και πέρα δεν είναι υπερβολή;

Ανάλυση tv box

Φρόντισε να υποστηρίζει ανάλυση τουλάχιστον Full HD 1920×1080 στα 30 ή 60fps. Ακόμα καλύτερα να υποστηρίζει 4K 3840×2160. Πολλά tv boxes υποστηρίζουν και λειτουργία HDR. Αν δεν θυμάσαι ή δεν ξέρεις τι είναι, ρίξε μια ματιά στο σχετικό απόσπασμα του οδηγού μας για αγορά τηλεόρασης.


Video codecs – Audio codecs

Είναι ένα τελευταίο χαρακτηριστικό που πρέπει να τσεκάρεις. Είναι σχετικά απίθανο ένα tv box να μην διαθέτει όλους τους αποκωδικοποιητές video και ήχου. Παρόλα αυτά τσέκαρε να υποστηρίζει την αναπαραγωγή των περισσότερων από τα παρακάτω:

Audio formats : MP3, WMA, APE, AAC, OGG, AC3,WAV, OGA, FLAC, ALAC, M4A, RM

Video Formats: 4K@30fps/60fps, H.265, AVI, H.264, VC-1, MPEG-2, MPEG-4, DIVD/DIVX, Real8/9/10, RM,RMVB, PMP, FLV, MP4, M4V, VOB, WMV, 3GP, MKV

Video Codecs: 4K H.265, MPEG1/2/4, H.264, HD AVC/VC-1, RM/RMVB, Xvid/DivX3/4/5/6 , RealVideo8/9/10

Αγορά Tv Box – Τιμές

Γενικά θα βρεις τα πιο φθηνά tv boxes στο Gearbest. Προσοχή στις αγορές από Κίνα σε θέματα τελωνείου (μέχρι τα 25ευρώ δύσκολα θα έχεις έξοδα τελωνείου).

Κατά τη γνώμη μου δεν έχει νόημα να πληρώσεις την επωνυμία σε αγορά tv box. Τα επώνυμα tv boxes είναι υπερτιμημένα και υστερούν σε χαρακτηριστικά. Έτσι κι αλλιώς όλα έχουν κινέζικη προέλευση.

Το πιο οικονομικό και πλήρες Tv box που θα βρεις στο Geekbuying και αξίζει, είναι το A95X F2 Amlogic S905X2 .

Οικονομικό tv box που τα έχει όλα
 • Βασικά χαρακτηριστικά:
 • OS: Android 9.0
 • CPU: Amlogic S905X2  Quad-core Cortex-A53
 • GPU: ARM Dvalin MP2 GPU support OpenGL ES3.2/OpenCL2.0
 • RAM: 4GB DDR3
 • ROm: 64GB
 • Μulti-video decoder up to 4Kx2K@60fps+1x1080P@60fps
 • Control via Smartphone app

Με android 9.0, 4GB RAM, 64GB ROM, 4k, τετραπύρηνο, με remote έλεγχο και μέσω του smartphone σου στα 54.24€ (από αποθήκη Ιταλίας χωρίς τελωνείο) είναι υπερβολικά συμφέρουσα αγορά!

Μια ασφαλής και ισχυρή επιλογή για τα ελληνικά δεδομένα, είναι το XIAOMI Mi Box S 4K Ultra HD Streaming Media Player.

Αγορά Tv Box από Ελλάδα

Βασικά χαρακτηριστικά:
● Android 8.1
● Quad-Core Cortex-A53 up to 2.0GHz
● 2GB RAM + 8GB ROM
● Αναπαραγωγή σε 4K ULTRA HD, HDR, 60fps
● Πρόσβαση σε πολλές ψηφιακές εφαρμογές, όπως το Netflix, το YouTube κ.λ.π.

Αρκετά δυνατό για έναν μέσο χρήστη…Μπορείς να το έχεις άμεσα στην πόρτα σου στα 99€.

Αγορά Tv Box από Geekbuying.com

Τσέκαρε την αγορά tv box από το geekbuying.com, το οποίο διαθέτει κινέζικα προϊόντα σε ευρωπαϊκές αποθήκες. Η διαφορά του με το Gearbest, είναι η εύκολη επιλογή της αποθήκης που σε συμφέρει, με ξεκάθαρα κόστη και μεταφορικά.

Επέλεξα δυο tv boxes από την αποθήκη στην Ιταλία, που συνήθως έχει τα λιγότερα μεταφορικά έξοδα.

Το ένα είναι το TANIX TX3 MINI Android 7.1 που συνδυάζει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά σε συμφέρουσα τιμή.

Πως να κάνεις την τηλεόραση σου smart tv

Αυτή τη στιγμή τρέχει προσφορά στα 41,58€ (από αποθήκη Ιταλίας χωρίς τελωνείο) .

Αν δείτε κάποιο προϊόν που σας ενδιαφέρει, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας ή στη σελίδα μας στο fb για να βρούμε διαθέσιμο εκπτωτικό κουπόνι εφόσον υπάρχει!

Τελευταίο στη λίστα αλλά κορυφαίο για τα λεφτά του, το H96 MAX+ Android 8.1 RK3328 αποτελεί την πιο σύγχρονη επιλογή. Εκτός από τα 4GB RAM + 32GB ROM, εκτός από Kodi 17.6, εκτός από HDR 10 υποστήριξη και 4k ανάλυση, διαθέτει και voice search remote control!

Είναι το πιο πλήρες πακέτο σε προσφορά στα 54.24 ευρώ (από αποθήκη Ιταλίας χωρίς τελωνείο) περίπου, προσφορά τη στιγμή που γράφεται το άρθρο. Θα υποστηρίζει τις αγαπημένες και πιο απαιτητικές σου εφαρμογές για αρκετά χρόνια ακόμη.

Συχνές ερωτήσεις – Γρήγορες απαντήσεις

Τι είναι το Kodi;

Το Kodi είναι ισχυρό λογισμικό ανοιχτού κώδικα για την οργάνωση των φωτογραφιών, video, μουσικής και άλλων ψηφιακών αρχείων. Χρησιμοποιείται τόσο σε Pc όσο και σε android ή iOS συσκευές. Πολύ απλά είναι ένα εξελιγμένο media center με δύσκολη καμπύλη μάθησης.

Τι κάνει το Kodi στο Tv Box;

Εκτός από εξελιγμένο media center, το Kodi εξαπλώθηκε χάρη στα add ons (πρόσθετα). Εφαρμογές τρίτων δηλαδή που του δίνουν έξτρα δυνατότητες. Στο Tv Box αυτό σημαίνει ότι με τα κατάλληλα add ons μπορείς να βλέπεις ταινίες, σειρές, αθλητικά κανάλια κ.α. μέσω streaming -χωρίς να χρειάζεται να τα κατεβάσεις- και μάλιστα με αυτόματους υπότιτλους.

Kodi αξίζει;

Η άμεση απάντηση είναι όχι κι εξηγώ γιατί:
1. Τα add ons δεν έχουν την υποστήριξη του Kodi, προφανώς επειδή είναι παράνομο να βλέπεις ταινίες και σειρές χωρίς την άδεια των δημιουργών.
2. Χρειάζεσαι πολλά add ons για να μπορείς να βλέπεις ο,τι θέλεις.
3. Τα add ons κλείνουν αργά ή γρήγορα επειδή είναι παράνομα και πρέπει να βρίσκεις συνεχώς νέα χωρίς να ξέρεις αν λειτουργούν σωστά. Απίστευτα χρονοβόρα και απαιτητική διαδικασία.
4. Βάλε Netflix…

Δεν ανοίγει το Play Store σε καινούργιο TV Box

Για να διορθωθεί το PlayStore ακολούθησε τα βήματα: 1. Settings 2. More settings 3. Apps 4. Google playstore 5. Clear data – Clear cache 6. Δοκίμασε να μπεις 7. Αν δεν έχει αποτέλεσμα ακολούθησε την ίδια διαδικασία κι επίλεξε uninstall updates αντί για clear data και δοκίμασε ξανά.

Tv Box τι είναι

Πολύ απλά είναι ένα διακριτικό κουτάκι που μετατρέπει την τηλεόραση σου σε android συσκευή. Στην ουσία έχεις τα οφέλη ενός smartphone στην τηλεόραση σου αλλά με περισσότερα πλεονεκτήματα.

Πως να κάνεις την τηλεόραση σου smart tv –
Συμπέρασμα

Όπως είπαμε και στην αρχή του άρθρου, κάθε Tv Box την δουλειά του θα την κάνει. Επίλεξε πάντως ο,τι πιο πρόσφατο και γρήγορο. Θα το ευχαριστηθείς και δεν θα χρειαστεί να το αλλάξεις γρήγορα.

Οι διαφορές στην τιμή είναι πολύ μικρές σε σχέση με αυτό που προσφέρει ένα κορυφαίο tv box.

Όπως πάντα, κάνε την αγορά σου βρίσκοντας μια ισορροπία ανάμεσα στις ανάγκες και στην τσέπη σου.


Θέλετε να υποστηρίξετε το amigo.gr στη λειτουργία του;

Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές αγορές σας χωρίς καμία επιβάρυνση, από τους παρακάτω συνδέσμους:

καθώς και τα marketplaces AliExpress, Gearbest & Geekbuying.com


Socialize!


Οι περισσότεροι βλέπουν επίσης:
Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

2 σκέψεις στο “Πως να κάνεις την τηλεόραση σου smart tv”

  • Ευχαριστώ για την ερώτηση Tuko. Αν και έχω απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα στα posts του amigo, εν συντομία:
   – Το λογισμικό μιας smart tv δεν αναβαθμίζεται. Αν ποτέ το θελήσεις, πρέπει να πάρεις καινούργια τηλεόραση ή επιπλέον TV Box με επιπλέον δυνατότητες.
   – Αν πάρεις μια απλή τηλεόραση και ένα TV Box, τότε μπορείς να αναβαθμίζεις το λογισμικό android αγοράζοντας απλά ένα πιο εξελιγμένο TV Box. Τι διαφορά έχει με την παραπάνω επιλογή; Μια μη smart τηλεόραση είναι φθηνότερη.
   – Μια Android Tv έχει τεράστια ποικιλία εφαρμογών (playstore) και είναι πιο οικονομική από μια smart, επειδή το android λογισμικό διατίθεται δωρεάν. Δες αναλυτικά διαφορά Smart & Android TV.

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!