Λέανδρος Δαυίδ – Μουσικός | Συνέντευξη

Κατηγορία/ες ▶
Socialize!

Λέανδρος Δαυίδ

Είναι ερμηνευτής και μουσικός, μα πάνω απ΄όλα καλλιτέχνης. Διακρίνεται για την ευαισθησία και την μεταδοτικότητα του πάνω στη σκηνή. Για να είναι κάποιος καλλιτέχνης πρέπει να συνδυάζει δύο φύσεις. Εκτός από την καλλιτεχνική και την “ανθρώπινη”.

Ο Λέανδρος συνδυάζει και τα δύο, σε μια πορεία που χαρακτηρίζεται από ήθος και συναίσθημα. Μπορείτε να δείτε την δουλειά του αλλά και να ενημερωθείτε για τις live εμφανίσεις του, στα links που θα βρείτε στο τέλος της συνέντευξης.

1. Πες μας λίγα λόγια για σένα…

Είμαι 25 χρονών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο Αττικής. Είμαι τελειόφοιτος φοιτητής του τμήτατος Πληροφορικής & Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη δική μου περίπτωση τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Η ενασχόληση μου με τη μουσική οφείλεται σε έναν και μόνο άνθρωπο, τον Πατέρα μου. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος απ’ τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής μου με έφερνε διαρκώς σε επαφή με τη μουσική, καθώς ήταν μουσικός σε ρεμπέτικη κομπανία για αρκετά χρόνια.

Ξεκίνησα δειλά δειλά με ένα μπαγλαμαδάκι και σταδιακά ο μπαγλαμάς έγινε τζουράς, ο τζουράς έγινε μπουζούκι και το τελευταίο σκαλοπάτι ήταν η κιθάρα.Σε όλη αυτή τη διαδρομή δάσκαλος ήτανο Πατέρας μου και από ένα σημείο και μετά το αυτί μου! Τουτέστιν; Αυτοδίδακτος!

Παράλληλα με τα όργανα άρχισα να τραγουδάω απ’ τα χρόνια ακόμα που πηγαίνα στο Δημοτικό. Το τραγούδι εξελίχθηκε σε μία μεγάλη αγάπη για μένα που με συντρόφευε καθημερινά στη ζωή μου.

Όσο για το είδος το οποίο κυριαρχούσε μουσικά στο σπίτι ήταν ένα: το ρεμπέτικο. Παρ’ όλα αυτά τα βινίλια και οι δίσκοι που υπήρχαν στο σπίτι δεν είχαν μόνο τη ρεμπέτικη μουσική αλλά και την ροκ, την ποπ ακόμα και την κλασσική.

 

2. Tι σε οδήγησε στη μουσική και τι σε κρατάει ακόμη σ’ αυτή;

Στη μουσική με οδήγησε ένα και μόνο πράγμα: η κληρονομικότητα! Κοινώς τα γονίδια. Ήταν και είναι κάτι το οποίο και να ήθελα να το αποφύγω δεν μπορούσα. Έβγαινε φυσικά απο μέσα μου. Πλέον είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου το οποίο δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να αποφύγω.

3.  Γιατί κάνεις ο,τι κάνεις; Εκτόνωση, δημιουργικότητα ή μοναξιά;

Ασχολούμαι με τη μουσική γιατί με γεμίζει πραγματικά. Είναι η καλύτερη συντροφιά στα εύκολα και στα δύσκολα. Όπου και να πάω πάντα γυρνάω εκεί. Θα έλεγα πως είναι ένα καταφύγιο για μένα.

 

And in the end the love you take is equal to the love you make ~The Beatles~

 

4.  Πιστεύεις ότι μπορεί ένας μουσικός-ερμηνευτής να περάσει κάποιο μήνυμα μέσα από τη δουλειά του;

Σίγουρα η μουσική είναι ένας τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων ενός ανθρώπου αποτυπωμένος με νότες και στίχους. Αρκετοί καλλιτέχνες έχουν περάσει κατα καιρούς πολλά μηνύματα μέσα απ’ τη μουσική. Πολιτικά, ιδεολογικά,ερωτικά ακόμη και σατιρικά.

Είναι ίσως από τους πιο δημιουργικούς και συνάμα απλούς τρόπους έκφρασης και εκδήλωσης των συναισθημάτων και των απόψεων.

Και όπως έχει τραγουδήσει και ο Νταλάρας…«εγώ θα σου μιλώ με τα τραγούδια μου».

5. Το τραγούδι και η μουσική είναι απλά ένα “μεροκάματο” ή έχει κι άλλες διαστάσεις για σένα;

Είναι και αυτό. Τα λεφτά έρχονται σε δευτέρη μοίρα στο συγκεκριμένο θέμα. Σίγουρα είναι μια πολύ καλή ανταμοιβή για αυτό που κάνεις, καθώς κατά τη γνώμη μου δεν είναι απλά μια δουλειά αλλά ένα λειτούργημα. Η μουσική είναι τρόπος ζωής.

6. Θα ήθελες να βιοπορίζεσαι αποκλειστικά μέσα από τη μουσική; (αν δεν το κάνεις ήδη)

Δεν μπορώ να πω ότι αν είχα αυτή τη δυνατότητα δεν θα το έκανα, αλλά δυστυχώς οι καιροί και οι υπάρχουσες συνθήκες δεν σου επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Υπάρχει μια ιδανική περίπτωση να βιοπορίζεσαι απ’ αυτό και να μην περνάς δύσκολα αλλά απέχει αρκετά απ’ την σημερινή πραγματικότητα. Τουλάχιστον στην Ελλάδα!

 

7. Έχεις κάποια video με αρκετές προβολές στο Youtube. Ίσως το πιο άμεσο κανάλι προβολής ενός ερμηνευτή. Με ποιο τρόπο σε έχει βοηθήσει να εξελιχθείς, να γίνεις καλύτερος; ( Είτε σαν άνθρωπος είτε σαν καλλιτέχνης)

Ναι υπάρχει ένα υλικό στο κανάλι μου στο YouTube αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχω ασχολήθει και πολύ με αυτό. Σίγουρα η δημόσια προβολή μπορεί να σου επιφέρει πολλά θετικά πράγματα στο να εξελιχθείς. Από τα αρνητικά αλλά και τα θετικά σχόλια βγάζεις συμπεράσματα που σε ωθούν στο να αλλάξεις πράγματα για να γίνεσαι καλύτερος.

 

8. Αυτή τη στιγμή παράλληλα με ο,τι κάνεις είσαι και μέλος των Λατερνατίβα. Θες να μας πεις τι είναι οι Λατερνατίβα;

Οι Λατερνατίβα είναι μια νεοσύστατη μπάντα που έχει ως σκόπο να μπερδέψει όλα τα είδη της μουσικής και να τα κάνει ένα, το λεγόμενο fusion. Και γι’ αυτό γιατί πιστεύουμε πως όλα είναι μουσική. Κοινός σκοπός είναι η διασκευή των τραγουδιών (με κάθε τρόπο) και η ένωση πολλών διαφορετικών ειδών.

Laternativa - Leandros David - Interview

9.  Ποιo είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την εποχή και γιατί;

Το ρώσικά μου μάτια του Ορφέα Περίδη. Είναι σε στίχους Μανώλη Ρασσούλη όποτε είναι αυτονόητο το γιατί.

 

10. Το πιο περίεργο σχόλιο ή κριτική που έχεις δεχθεί;

Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο. Σίγουρα σε αρκετό κόσμο δεν αρέσει η φωνή μου ή ίσως ο τρόπος που τραγουδάω αλλά είναι καθαρά θέμα γούστου και υποκειμενικότητας. Δεν γίνεται να αρέσεις σε ολους!

 

11. Σε επηρεάζει η αρνητική κριτική;

Όχι, ίσα-ίσα με φέρνει αντιμέτωπο με τα αδύναμα σημεία μου.

καλλιτέχνης - Λέανδρος Δαυίδ

 

12. Η αγαπημένη σου φράση τον τελευταίο καιρό;

And in the end the love you take is equal to the love you make ~The Beatles~

 

13. Αν η ζωή σου ήταν ταινία ποια θα ήταν αυτή;

Αν και έχω δεί αρκετές ταινίες δεν νομίζω ότι μπορώ να βρώ κάποια που να είναι παρόμοια με τη ζωή μου.


Μπορείτε να δείτε την δουλειά του Λέανδρου Δαυίδ και να επικοινωνήσετε μαζί του, μέσα από τα παρακάτω  links:

Facebook page: Λέανδρος Δαυίδ – Leandros David

Youtube chanel: Λέανδρος Δαυίδ – Leandros David 

Facebook page: Λατερνατίβα

Youtube chanel: Λατερνατίβα Official Chanel

Οι σταθερές live εμφανίσεις είναι κάθε Παρασκευή στο μουσικό μεζεδοπωλείο Κάπαρη στο Χαλάνδρι, Ανδρέα Γκίνη 4.


 

Δημοσίευσε τη δουλειά σου

Αν είσαι καλλιτέχνης ή γνωρίζεις κάποιον που διακρίνεται για τις καλλιτεχνικές δημιουργίες του, επικοινώνησε μαζί μας μέσα από τα Social Media ή τη φόρμα επικοινωνίας στο κάτω μέρος της σελίδας. Εκτός από τιμή θα είναι και χαρά μας να δημοσιεύσουμε τη δουλειά σου.


Socialize!


Οι περισσότεροι βλέπουν επίσης:
Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!