Κοτοσαλάτα με τριβελάκι

Κοτοσαλάτα με τριβελάκι

Κοτοσαλάτα με τριβελάκι παντρεμένη  με φιλέτο πορτοκάλι και λευκή σως με κάσσιους. Μια  light, γλυκόξινη γευστική έκρηξη, για σαλάτα, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο αλλά και για ταπεράκι στη δουλειά!

Υλικά

3 κούπες τριβελάκι ολικής άλεσης

1 διπλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο φιλεταρισμένο ή κομμένο σε κύβους

Μπαχαρικά για το κοτόπουλο

1 κουταλιά της σούπας σκόνη λαχανικών

πιπέρι

ρίγανη

θυμάρι

πάπρικα γλυκειά

3 φέτες πορτοκάλι φιλεταρισμένο

Χυμό ενός πορτοκαλιού

Για τη σως

3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 κουταλιά της σούπας κρέμα βαλσαμικού

1 κουταλιά του γλυκού λάδι

1 χούφτα κάσσιους

Ανακάλυψε τη συνταγή: Γιουβετσάκι κοτόπουλο στην κατσαρόλα

Εκτέλεση

Σε σχαροτήγανο η αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το κοτόπουλο, αφού το έχουμε μαρινάρει με τα μπαχαρικά μας, για περίπου 10-15 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού .Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το τριβελάκι για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και αλατίζουμε ελαφρώς. Ετοιμάζουμε τη σως ρίχνοντας στο μούλτι όλα τα υλικά μας για περίπου 8 δευτερόλεπτα, ώστε να ανακατευτούν οι σάλτσες και να θρυματιστούν ελαφρώς τα κάσσιους. Σερβίρουμε το τριβελἀκι με το κοτόπουλο σε πιάτα , ανακατεύουμε με μπόλικη σως και γαρνίρουμε με το φιλεταρισμένο πορτοκάλι , 2-3 ολόκληρα κάσσιους και μπόλικο τριμμένο τυράκι της αρεσκείας μας. Του πάει πολύ η παρμεζάνα!

Καλή απόλαυση!

 

Written by 

Αυτό που εμπνέει δεν είναι απλά η ζωή ... Αλλά οι δεσμοί και οι αναμνήσεις που τη συνοδεύουν.

Σχετικά άρθρα

Πες μας τη γνώμη σου.

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Για αναδημοσίευση επικοινωνήστε μαζί μας