Κέντρο Απεξάρτησης “Μετάβαση στη Ζωή”

Κατηγορία/ες ▶
Socialize!

Το κέντρο απεξάρτησης “ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ” στην Αθήνα, υποστηρίζει άτομα με προβλήματα εξαρτήσεων και αποτελεί κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης τόσο για τα άτομα αυτά, όσο και στις οικογένειες τους.

Το ανθρώπινο δυναμικό του κέντρου, διαθέτει μεγάλη εμπειρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αποτελείται από πτυχιούχους στον τομέα της ψυχικής υγείας αλλά και συμβούλους που εξειδικεύονται στους εθισμούς και τις εξαρτήσεις.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού έχει βιωματική εμπειρία πάνω σε θέματα εξαρτήσεων, και είναι σε θέση να βοθήσει πραγματικά ανθρώπους που έχουν ανάγκη υποστήριξης.

Πιστεύουν ότι οι εθισμοί και οι εξαρτήσεις έχουν λύση και είναι εφικτή η μετάβαση σε ένα νέο τρόπο ζωής ελεύθερο και χωρίς εξαρτήσεις.

Η φιλοσοφία

Το κέντρο απεξάρτησης “Μετάβαση στη Ζωή” στοχεύει στην κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη τόσο των εξαρτημένων ατόμων όσο και των οικείων τους. Είναι η βάση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε μορφής εθισμού.

Αμέσως μετά τη διακοπή ουσιών και την προσπέραση του δύσκολου σταδίου της σωματικής εξάρτησης, αυτό που έχει προταραιότητα για τους ανθρώπους του κέντρου, είναι η έρευνα, η αναγνώριση αλλά και η αντιμετώπιση των λόγων που οδήγησαν εξ αρχής το άτομο στη χρήση ουσιών.

Έτσι, θα μπορεί τόσο το άτομο όσο και η οικογένεια του να βοηθηθούν ουσιαστικά, ανακαλύπτοντας τι παργαματικά χρειάζεται να γίνει και πώς θα επιτευχθεί.

Σημασία δεν έχει μόνο η αποχή από τη χρήση, αλλά η υιοθέτηση ενός νέου, παραγωγικού και ποιοτικού τρόπου ζωής που θα χαρακτηρίζεται από αξιοπρέπεια, υπευθυνότητα, δημιουργικότητα, ελευθερία και πάνω από όλα αυτογνωσία.

Υπηρεσίες κέντρου απεξάρτησης

Οι εξαρτήσεις και οι εθισμοί μπορεί να είναι πολλών ειδών και να έχουν ανάλογα πολλές μορφές και επίπεδα. Το κέντρο απεξάρτησης “Μετάβαση στη Ζωή” επικεντρώνεται στα εξής είδη εθισμών και όχι μόνο:

  • Αλκοόλ
  • Ναρκωτικά
  • Τζόγος
  • Διαδίκτυο

Αποτελούν τις πιο συχνές εξαρτήσεις που όλο και περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν θύμα τους καθημερινά.

Είναι σημαντικό να καθοριστεί η ειδοποιός διαφορά μεταξύ εθισμού και εξάρτησης:

Ο εθισμός δεν είναι μόνο βιολογικός αλλά και ψυχολογικός, βλάπτοντας πλέον τον χρήστη συγκεκριμένων εξαρτησιογόνων ουσιών και διαταράσσοντας την καθημερινότητα του σε κάθε επίπεδο.

Όταν ένας εξαρτημένος χρήστης κάνει χρήση κάποιας ναρκωτικής ουσίας, νιώθει ευεξία, σε αντίθεση με κάποιον εθισμένο χρήστη που πλέον βλάπτει ολοένα και περισσότερο τον εαυτό του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Metavasistizoi.gr


Socialize!


Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!