Keke – Σοκολατένιο cake
Παραπέμπει σε cake αλλά δεν είναι. Θα μπορούσε να είναι τούρτα αλλά δεν είναι. Θα μπορούσε να είναι cup-cake αλλά δεν είναι! Γι’ αυτό το ονόμασα keke, επειδή στα ασιατικά είναι έκφραση χαράς όπως το ελληνικό χαχα, το ισπανικό jaja και το αγγλικό lol!
Σοκολατένιο, λαχταριστό με βουτυρόκρεμα, που συνοδεύει τέλεια τον Κυριακάτικο απογευματινό καφέ με τους αγαπημένους μας. Καλή σας απόλαυση!
Υλικά για το Keke
- 250gr βούτυρο αγελάδος (θερμοκρασία δωματίου)
- 250gr ζάχαρη ψιλή
- 4 αβγά
- 180 gr αλεύρι φαρινάπ
- 55gr κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1 βανίλια
- 85gr κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
Εκτέλεση

Δες επίσης: Strudel μήλου ευκολάκι
Σιρόπι
Φτιάξτε το σιρόπι αρκετή ώρα πριν.Βάλτε σε ένα μπρίκι 150gr νερού, 150 gr ζάχαρη και 1 βανίλια κι αφήστε τα να βράσουν για 2 λεπτά. .
Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα ώσπου να αφρατέψει και ν’ασπρίσει.
Ρίξτε τα αβγά ένα- ένα , προσέχοντας να έχει απορροφηθεί το ένα πριν ρίξετε το επόμενο στο μίγμα.
Κοσκινίστε το αλεύρι με το κακάο και προσθέστε το στο μίγμα. Προσθέστε το γάλα και τη βανίλια.
Ανακατέψτε με μία σπάτουλα απαλά να ομογενοποιηθεί και προσθέστε τα κομματάκια της κουβερτούρας.
Ρίξτε το μίγμα σε μία φόρμα κέικ και ψήστε στους 160-180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο). Όταν το βγάλετε από το φούρνο , αφήνετε 10 λεπτά να σταθεί και έπειτα ξεφορμάρετε.
Περιλούστε με το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά για να απορροφηθεί ομοιόμορφα. Φροντίστε να είναι κρύο το σιρόπι κι ελαφρώς ζεστό το κέικ.
Μόλις κρυώσει , ετοιμάζετε την βουτυρόκρεμα και με ένα πινέλο ή κορνέ σχεδιάζετε πάνω στο κέικ.
Βουτυρόκρεμα
- 100gr βούτυρο
- 230gr ζάχαρη
- 20ml γάλα
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα κρεμόριο
Εάν αλείψετε την βουτυρόκρεμα σε όλο το κέικ θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα ή να μπει στο ψυγείο. Μπορείτε εναλλακτικά να φτιάξετε την βουτυρόκρεμα , να την διατηρείτε στο ψυγείο και να γαρνίρετε το Keke στο σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!!!