Καζαντζάκης (2017) – Η Ταινία (Trailer)

Κατηγορία/ες ▶
Socialize!

Καζαντζάκης (23/11/2017) – Η Ταινία

καζαντζάκης ταινία πρεμιέρα 2017

Ο ίδιος δεν θεώρησε ποτέ το συγκεκριμένο έργο αυτοβιογραφία του. Θεωρούσε ότι η ζωή του δεν έχει καμία αξία , παρά μόνο μια σχετική αξία για τον ίδιο. Δίνει έμφαση κυρίως στον αγώνα που καλείται να δώσει ο καθένας στην ζωή του, σκαλοπάτι-σκαλοπάτι στον προσωπικό του ανήφορο. 

Ο ίδιος ο Καζαντζάκης έλεγε ότι η ζωή του ορίζεται μέσα από τα όνειρα και τα ταξίδια του. Ακολουθώντας αυτή την ρήση του συγγραφέα  ο Γιάννης Σμαραγδής πραγματοποίησε τα γυρίσματα της ταινίας στην Κρήτη, την Αθήνα, την Αίγινα, τη Νότια Γαλλία, το Βερολίνο και τη Βιέννη.

Μέσα από αυτήν την ταινία επιδιώκεται η ανάδειξη της συναρπαστικής προσωπικότητας του Νίκου Καζαντζάκη , με φόντο το ελληνικό μαγευτικό τοπίο. Άλλωστε μέσα σ’ αυτό διαμορφώθηκε.

Είναι μια ιστορία αγάπης πίστης και δύναμης ενός ανθρώπου, που μέσα από την προσωπική του κοσμοθεωρία και τον δικό του εσωτερικό αγώνα, κατάφερε να νικήσει τον φόβο του θανάτου και να εξυψώσει την αξία της οικουμενικής συνείδησης έναντι της ατομικότητας.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σμαραγδής
Ηθοποιοί: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρής Αθερίδης, Ζέτα Δούκα, Στάθης Ψάλτης
Είδος: Βιογραφική, Δράμα
Ημερομηνία Εξόδου: 23 Νοεμβρίου 2017

Καζαντζάκης (2017) - Official Trailer (Final)

Socialize!


Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!