Ηχόμπαρες – Τι soundbar να πάρω

Κατηγορία/ες ▶
Socialize!

Ηχόμπαρες ή Soundbars

Πολύ απλά οι ηχόμπαρες είναι όπως σχεδόν το λέει και η λέξη μακρόστενα ηχεία. Είναι κάτι σαν Home Cinema απλά σε μικρότερο μέγεθος αλλά με πιο εύκολη και άμεση συνδεσιμότητα.

Αρχικά κανείς δεν θα σου πει ποιά ηχόμπαρα να διαλέξεις. Είναι ένα θέμα που αφορά κυρίως την τσέπη σου και τους λόγους που μπορεί να την χρειάζεσαι. Παρακάτω περιγράφω το γιατί να πάρεις soundbar, τι να προσέξεις κι αργότερα προτείνω κάποιες ηχόμπαρες ανάλογα με τα χαρακτηριστικα και την τιμή τους.

Γιατί να πάρεις soundbar

Αναφέρω τους λόγους που μπορεί να αξίζει για σένα μια ηχόμπαρα με τα ευκόλως εννοούμενα να παραλείπονται.

 1. Χώρος: καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο από ένα Home Cinema 5.1. Μπορείς να τη βάλεις μπροστά ή δίπλα στην τηλεόραση, ακόμη και να την κρεμάσεις στον τοίχο.
 2. Πρακτικότητα: Γλιτώνεις τα πολλά καλώδια και την μεταφέρεις εξαιρετικά εύκολα. Ακόμα κι αν δεν διαλέξεις κάποιο Bluetooth Soundbar το μόνο καλώδιο που θα χρειαστείς είναι ένα HDMI. Αν θες να συνδέσεις πολλές συσκευές κατέληξε στην Bluetooth.
 3. Ευχρηστία: οι περισσότερες ηχόμπαρες είναι plug and play. Δεν χρειάζονται εγχειρίδια και ιδιαίτερες ρυθμίσεις.
 4. Συνδεσιμότητα: μπορείς να συνδεθείς μέσω bluetooth ή jack απευθείας στην ηχόμπαρα για να ακούσεις μουσική. Κάποιες έχουν κι ενσωματωμένο ραδιόφωνο.
 5. Ήχος: όπως θα είδες και στο άρθρο μας  Αγορά τηλεόρασης 2018 – Τι πραγματικά χρειάζεσαι , οι νέες τηλεοράσεις δίνουν έμφαση στην ποιότητα της εικόνας και στο μέγεθος της οθόνης. Όσο μικραίνουν οι τηλεοράσεις τόσο μικραίνει και η ποιότητα του ήχου. Μόνο και μόνο αν είσαι απαιτητικός στην διαύγεια και ποιότητα του ήχου χρειάζεσαι ηχόμπαρα.
 6. Τιμή: από τη στιγμή που αποφάσισες ότι θες να αναβαθμίσεις τον ήχο στην Smart tv σου, τότε μια soundbar είναι η πιο οικονομική λύση για αρχή.
sounbars - ixobares - hhobares - ihobares

Ηχόμπαρες: Τι να προσέξεις στην επιλογή soundbar

Ok, δεν θα αλλάξει και η ζωή σου με την αγορά μιας ηχόμπαρας, μπορείς να πάρεις μια οποιαδήποτε για να βελτιώσεις απλά την εμπειρία της θέασης. Ανάλογα λοιπόν με το budget που θα διαθέσεις έχε στο μυαλό σου τα εξής:

 1. Προτίμησε ενεργητική ηχόμπαρα. Οι περισσότερες είναι ενεργητικές. Μπλέξιμο να θες και έξτρα ενισχυτή με μια παθητική. Μπορεί να φτάσει σε αρκετά υψηλές εντάσεις κι έχεις τη δυνατότητα να την συνδέσεις και με άλλες συσκευές.
 2. Subwoofer. Οι ηχόμπαρες που δεν απαιτούν extra subwoofer κι έχουν καλά μπάσα είναι γενικά ακριβότερες. Οπότε αν θέλεις περισσότερα μπάσα διάλεξε μια ηχόμπαρα που συνοδεύεται από επιπλέον subwoofer.
 3. Θύρες. Όσο περισσότερες τόσο το καλύτερο με επικρατέστερη πλέον την HDMI.
 4. Bluetooth. Από το 2013 και μετά οι περισσότερες soundbars έχουν Bluetooth. Αν η τηλεόραση σου υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία τότε όλα καλά. Μπορείς να συνδέσεις επίσης το κινητό ή το tablet σου με την ηχόμπαρα μέσω bluetooth. Δώσε προσοχή η υποστήριξη bluetooth να μην χρειάζεται έξτρα εξοπλισμό.
 5. Dolby Digital και DTS. Οι ηχόμπαρες είναι στερεοφωνικές. Δυο ηχεία και άντε ένα subwoofer. Κοίτα αν η τηλεόραση σου μετατρέπει οποιοδήποτε ηχητικό σήμα αυτούσιο ή πολυκάναλο σε στεροφωνικό. Αν η μετατροπή του σήματος πρέπει να γίνει μέσα από την ηχόμπαρα, τότε χρειάζεται να έχει τις σημάνσεις Dolby Digital και DTS.
 6. Surround sound. Κάθε ηχόμπαρα αναπαράγει τον ήχο στερεοφωνικά. Οι περισσότερες έχουν κάποιες ρυθμίσεις για ψευδαίσθηση βάθους στον ήχο ή ψευδαίσθηση surround. Αν θέλεις τον απόλυτο πολυκάναλο ήχο τότε πρέπει να κοιτάξεις κάποιο πακέτο Home Cinema.

Προτεινόμενες ηχόμπαρες

Αυτά τα ολίγα λοιπόν. Πάμε να δούμε μερικές ηχόμπαρες που θα εξυπηρετούσαν τις ανάγκες σου ανάλογα με την τσέπη σου φυσικά.

Ηχόμπαρες: JBL BAR Studio

Τι soundbar να πάρω

Πρόκειται για την πιο οικονομική λύση στα 99ευρώ με την εγγύηση της JBL. Προσφέρει βασικά αλλά ικανοποιητικά χαρακτηριστικά, με HDMI θύρα αλλά και bluetooth. Σίγουρα έχει δυνατό ήχο και συνολική ισχύ στα 30W. Χάρη στη σχεδίαση Dual Bass Port ο ήχος ακούγεται πραγματικά εκρηκτικός!

Αναμφίβολα θα βελτιώσει αρκετά τον τρόπο που βλέπεις ταινίες ή ακούς μουσική ακόμη κι από το κινητό σου χωρίς να πιάνει χώρο και με πανέμορφο σχεδιασμό!

Ηχόμπαρες: SONY HT-SF 150

Τη στιγμή που γράφεται το άρθρο είναι σε προσφορά στα 129 ευρώ ! Η τεχνολογία εικονικού ήχου S-Force Front Surround της Sony,  εξομοιώνει τον ήχο surround κινηματογραφικού επιπέδου αν και είναι τύπου 2.0 (2 καναλιών-στερεοφωνικός ήχος), έχοντας βέβαια ηχείο ανάκλασης μπάσων για να μην χρειαστείς subwoofer.

ixobara - hhobares - hxobares - ηχόμπαρες - ηχομπαρες - ηχομπαρα

Συνδέσου μέσω USB ή μετάδωσε ασύρματα μέσω Bluetooth. Με το HDMI ARC, συνδέεις άμεσα την τηλεόραση σου κι απλά απολαμβάνεις. Ποιοτικός ήχος και μινιμαλιστικό design την καθιστούν αξιοπρεπέστατη επιλογή για τα λεφτά της.

Ηχόμπαρες: JBL BAR 21

Το soundbar της JBL στα 249€, προσφέρει εντυπωσιακό ήχο, στα 220w συνολικής ισχύος! Απλά μέσω ενός και μόνο ενός καλωδίου HDMI θα μπορείς να απολαύσεις εξομοίωση surround ήχου. Έχει Bluetooth για να συνδέσεις ασύρματα smart συσκευές όπως το smartphone ή το tablet και να ακούσεις τη μουσική σου.

Ηχόμπαρες - Τι soundbar να πάρω

Το απόλυτο πλεονέκτημα του είναι το ασύρματο subwoofer των για βαθύ και πλούσιο μπάσο – Extra Deep Bass!

Είναι σχεδιασμένο να είναι συμβατό με τα περισσότερα σύγχρονα τηλεχειριστήρια τηλεοράσεων για να ελέγχεις όλες τις λειτουργίες της τηλεοράσης και του soundbar, από ένα τηλεχειριστήριο.

Συμπέρασμα

Για υπερβολικά οικονομικές λύσεις που δεν θα συνιστούσα, ρίξε και με μια ματιά στην GearBest. Ο,τι και να πάρεις όταν η διαφορά κυμαίνεται στα 50-100 ευρώ από το αρχικό σου budget για ένα προϊόν, δεν είναι τόσο σημαντική για τον χρόνο που θα το έχεις και για την ποιότητα που θα σου δώσει.

Έχεις να προτείνεις κανένα καλό soundbar;

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι το soundbar

Πολύ απλά soundbar ή ηχόμπαρα είναι όπως σχεδόν το λέει και η λέξη μακρόστενο ηχείο. Είναι κάτι σαν Home Cinema απλά σε μικρότερο μέγεθος αλλά με πιο εύκολη και άμεση συνδεσιμότητα.

Πως να διαλέξω soundbar

1. Προτίμησε ενεργητική ηχόμπαρα.
2. Προτίμησε ηχόμπαρα με έξτρα Subwoofer.
3. Θύρες. Όσο περισσότερες τόσο το καλύτερο με επικρατέστερη πλέον την HDMI.
4. Bluetooth εφόσον έχει και η TV σου.
5. Surround sound. Κάθε ηχόμπαρα αναπαράγει τον ήχο στερεοφωνικά αλλά κάποιες έχουν surround effect.


 

Θέλετε να υποστηρίξετε το amigo.gr στη λειτουργία του;

Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές αγορές σας χωρίς καμία επιβάρυνση, από τους παρακάτω συνδέσμους:

καθώς και τα marketplaces AliExpress & Gearbest.

ή πατήστε εδώ : Στηρίξτε το amigo.gr


Socialize!


Οι περισσότεροι βλέπουν επίσης:
Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!