Φροντίδα ηλικιωμένων κατ’ οίκον «Άγιος Εφραίμ»

Κατηγορία/ες ▶
Socialize!

Ο οργανισμός «Άγιος Εφραίμ» παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φροντίδας κατ’ οίκον σε όλη την Αττική, με σκοπό τη διασφάλιση της ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης των ηλικιωμένων στο σπίτι τους.  

Πρόκειται για μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕπ), ένα είδος μη κερδοσκοπικής Εταρείας, η οποία είναι εγκεκριμένη από το κράτος και από τη σύστασή της το 2017, έχει αφοσιωθεί στην κατ’ οίκον φροντίδα ατόμων τρίτης ηλικίας.

Το νοσηλευτικό προσωπικό του οργανισμού είναι εξειδικευμένο, πλήρως καταρτισμένο και εκπαιδευμένο, ενώ μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις των υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών που προσδοκούνται.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι το έμπειρο προσωπικό διαθέτει άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες, σεβασμό και ευγένεια, στοιχεία απαραίτητα για να χτίσουν μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους ηλικιωμένους.

Στον «Άγιο Εφραίμ» πιστεύουν πως η φροντίδα ηλικιωμένων έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα όταν πραγματοποιείται στον οικείο χώρο τους, εκεί όπου νιώθουν ασφάλεια και οικειότητα, στο σπίτι τους.

Η φιλοσοφία

Η φιλοσοφία του οργανισμού «Άγιος Εφραίμ» βασίζεται στο ότι οι ηλικιωμένοι έχουν την καλύτερη ποιότητα ζωής όταν διαβιώνουν στο σπίτι τους.

Στο περιβάλλον αυτό, τους δίνεται η δυνατότητα να βρίσκονται πιο κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και να έχουν πρόσβαση στις καθημερινές τους ενασχολήσεις.

Το προσωπικό αναλαμβάνει την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης για νοσηλεία ή άλλου είδους φροντίδας των ηλικιωμένων εντός της οικείας τους, χωρίς να απαιτείται με τον τρόπο αυτό η μετάβαση σε κάποια κλειστή δομή.

Οι αρχές του οργανισμού διέπονται από το τρίπτυχο: συνέπεια, υπευθυνότητα και κατάρτιση. Η φροντίδα ανθρώπων τρίτης ηλικίας απαιτεί την ανάλογη υπευθυνότητα και κατάρτιση.

Συνεπώς, η συνεργασία με έμπειρους επαγγελματίες στοχεύει στην άμεση κάλυψη οποιασδήποτε, ακόμη και της πιο έκτακτης ανάγκης των ηλικιωμένων.

Βασική αρχή της ΚοινΣΕπ Άγιος Εφραίμ είναι ακόμη η τήρηση με απόλυτη υπευθυνότητα του απορρήτου των προσωπικών και ιατρικών δεδομένων που παρέχουν οι ωφελούμενοι.

Μη κερδοσκοπικός οργανισμός

Ο Άγιος Εφραίμ ως Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕπ) αποτελεί ένα είδος μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Τα έσοδα χρησιμοποιούνται για την πληρωμή των λειτουργικών εξόδων και όσα περισσεύουν επιστρέφονται στην κοινωνία.

Επίσης, σημαντική είναι η συμβολή της Εταιρείας στη μείωση της ανεργίας και στη στήριξη του δικαιώματος όλων στην εργασία, καθώς τα κέρδη της χρησιμοποιούνται εξ’ ολοκλήρου για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι θέσεις αυτές καλύπτονται από άτομα που είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων στο σπίτι

1. Φροντίδα Ηλικιωμένων με Άνοια

Η φροντίδα ηλικιωμένων με άνοια στο σπίτι περιλαμβάνει την διάγνωση και τον προσδιορισμό του σταδίου της άνοιας από ειδικό νευροψυχολόγο, αλλά και την αντιμετώπισή της στο σπίτι.

Η νοητική ενδυνάμωση αποτελεί βασικό στόχο της θεραπευτικής φροντίδας των ατόμων αυτών, σε συνδυασμό με την αύξηση του νοητικού δυναμικού και την αποκατάσταση τυχόν γνωστικών ελλειμμάτων, μέσω ειδικών ασκήσεων, δημιουργικής απασχόλησης, μουσικοθεραπείας, ζωγραφικής, κ.ά.   

Ακόμη, παρέχεται ψυχολογική στήριξη στους συγγενείς των ηλικιωμένων με άνοια.

2. Νοσηλεία κατ’ οίκον

Τα γηρατειά, κάποιος τραυματισμός ή νόσημα αποτελούν πιθανούς λόγους για τους οποίος κάποιος μπορεί να χρήζει νοσηλευτικής φροντίδας σε καθημερινή βάση.

Έτσι, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε μετακίνηση ή ταλαιπωρία από το αγαπημένο σας πρόσωπο, το εξειδικευμένο προσωπικό του «Αγίου Εφραίμ» αναλαμβάνει υπεύθυνα την ολοκληρωμένη φροντίδα και νοσηλεία κατ’ οίκον.  

Η νοσηλευτική φροντίδα στο σπίτι μπορεί να περιλαμβάνει από πολύ απλά ζητήματα (λήψη πίεσης, χορήγηση χαπιών κ.ά.), μέχρι και πιο απαιτητικά, όπως την φροντίδα κατακλίσεων, την παροχή ιατρικής αγωγής και την παρακολούθηση ζωτικών λειτουργιών κλπ.

3. Βοήθεια ηλικιωμένων

Τα άτομα τρίτης ηλικίας συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολία στην διεκπεραίωση απλών, πρακτικών υποχρεώσεων της καθημερινότητας. Για το λόγο αυτό, οι ηλικιωμένοι και οι συγγενείς τους μπορούν να διευκολυνθούν, αναθέτοντάς τις στο έμπειρο προσωπικό του «Αγίου Εφραίμ», σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

Μπορούν να αναλάβουν, στο πλαίσιο της βοήθειας των ηλικιωμένων, την διεκπεραίωση των εξής:

  • Καθημερινά ψώνια
  • Μαγείρεμα
  • Ατομική υγιεινή
  • Φροντίδα της οικείας
  • Φυσικοθεραπεία κατ’ οίκον
  • Personal training
  • Τακτοποίηση εξόδων
  • Ψυχολογική υποστήριξη

Η νοσηλεία κατ’ οίκον στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: agiosefraim.com


Socialize!


Σχετικά με Λυδία Τριγώνη

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!