Δωρεάν Antivirus 2021 – Τα υπέρ και τα κατά του Windows Defender

Κατηγορία/ες ▶
Socialize!

Αξιολόγηση Windows Defender – Δωρεάν antivirus για Windows 10

Windows Defender. Πρόκειται για το μόνο δωρεάν antivirus χωρίς διαφημίσεις. Αξίζει όμως; Αν ακούσεις τη Microsoft, τότε δεν θα πρέπει να ψάχνεις για ένα λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτων κατασκευαστών. Κι αυτό επειδή η εταιρεία έχει ήδη ενσωματώσει το Windows Defender στα λειτουργικά του συστήματα από τα Windows 8.

Λοιπόν, και ναι και όχι. Αυτός ο κατάλογος πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις αν θα συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τον Defender ή θα τον αντικαταστήσεις με άλλο λογισμικό ασφαλείας.

Δες κι αυτό:  Το καλύτερο antivirus της αγοράς 2021

Ο Windows Defender είναι διακριτικός και έχει απλό User Interface

Το Windows Defender έχει κάνει τουλάχιστον ένα σωστό πράγμα: δρα σιωπηλά στο παρασκήνιο. Σε αντίθεση με πολλές άλλες λύσεις δωρεάν antivirus, ο Defender δεν σ’ ενοχλεί με αδιάλειπτα αναδυόμενα παράθυρα για διαφημίσεις και προσφορές αναβάθμισης.

Δεν προτείνει εγκατάσταση επεκτάσεων και προγραμμάτων περιήγησης που δεν χρειάζεσαι. Ο Defender λειτουργεί απαιτώντας σχεδόν μηδενική προσοχή από εσένα, πραγματοποιώντας αυτόματα σαρώσεις και ενημερώσεις, ώστε να μην χρειάζεται να τις κάνεις εσύ. Και όταν εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου ή μια ειδοποίηση, μπορείς να είσαι βέβαιος ότι υπάρχει λόγος.

Τα κουμπιά και οι καρτέλες είναι τακτοποιημένα έτσι ώστε να γνωρίζεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις ή πού να πας όταν, για παράδειγμα, θέλεις να πραγματοποιήσειςμια προσαρμοσμένη σάρωση ή να ενημερώσεις την λίστα των ιών.

Δωρεάν antivirus Windows Defender

Ο Windows Defender είναι αρκετά καλός, αν είσαι προσεκτικός

Επειδή ο Defender έρχεται προεγκατεστημένος, μπορείς τουλάχιστον να αισθάνεσαι ασφαλής, γνωρίζοντας ότι ο υπολογιστής σου έχει μια λύση ασφαλείας με το καλημέρα σας.

Μπορείς να αγνοήσεις όλα τα αρνητικά πράγματα που λένε οι ειδήμονες για τον Defender. Απόλαυσε ακόμα μια εμπειρία χωρίς κακόβουλο λογισμικό, αρκεί να τηρείς τις βέλτιστες πρακτικές για ασφαλή περιήγηση στο Internet.

  • Μην μπαίνεις καθόλου δηλαδή σε αναξιόπιστες σελίδες.
  • Πρόσεχε από που κάνεις τις online αγορές σου.
  • Ποιος χρειάζεται ένα καλύτερο antivirus όταν μπορεί να βασιστεί στην κοινή λογική;

Επιπλέον, τα Windows 8 και τα Windows 10 διαθέτουν πρόσθετες δυνατότητες προστασίας. Όπως SmartScreen και Device Guard, που βοηθούν στην αποτροπή κακόβουλου λογισμικού.

Ο Windows Defender προσφέρει στην πραγματικότητα καλύτερη προστασία κατά την Microsoft

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι η δωρεάν antivirus λύση της δεν είναι τόσο κακή, έστω και αν οι ανεξάρτητες εργαστηριακές δοκιμές  δίνουν τραγικά αποτελέσματα. Αυτές οι δοκιμές, σύμφωνα με τον Joe Blackbird της Microsoft, δεν αντιπροσωπεύουν τον πραγματικό κόσμο.

Οι δοκιμές υποστηρίζει, μπορεί επίσης να είναι αναξιόπιστες. Κι αυτό γιατί οι προγραμματιστές προστασίας από ιούς μπορούν να τροποποιήσουν τα προϊόντα τους για να αυξήσουν τις βαθμολογίες τους και να δώσουν στους καταναλωτές μια παραπλανητική ιδέα της συνολικής απόδοσης.

Δωρεάν antivirus Windows Defender

Στην υπεράσπισή της, ο Windows Defender ειδικεύεται στο κακόβουλο λογισμικό που αντιμετωπίζουν οι χρήστες, συνήθως. Αυτές οι ευρέως διαδεδομένες και επικρατούσες απειλές, είναι αυτές που μπορεί να συναντήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, σε περιστασιακές λήψεις και τυπική καθημερινή περιήγηση.

Λογικά θα είσαι ασφαλής αν αποφύγεις τις σκοτεινές γωνιές του Διαδικτύου. Εκεί υπάρχει κακόβουλο λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας – αυτό που ο Defender μερικές φορές αποτυγχάνει να πιάσει.

Ο Windows Defender κοστίζει ούτε ένα ευρώ

Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις χρήματα, ο Windows Defender είναι μια καλή και δωρεάν λύση για την προστασία του υπολογιστή σου από ιούς και άλλα κακόβουλα προγράμματα.

Σε κάποιο βαθμό, υπερβαίνει ακόμη και μερικές πληρωμένες σειρές προστασίας από ιούς τρίτου μέρους. Και όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο Defender είναι ανώτερος από άλλες δωρεάν λύσεις, καθώς δεν σ’ ενοχλεί με συνεχείς ειδοποιήσεις και διαφημίσεις.

Τώρα που έχουμε εξαντλήσει όλα τα καλά πράγματα που μπορούμε να πούμε για το Windows Defender, παρακάτω θα δεις τα αρνητικά που πολλοί ειδικοί συχνά επισημαίνουν για να πείσουν τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν άλλο antivirus.

Δωρεάν antivirus Windows Defender

 

Ο Windows Defender υστερεί κατά πολύ σε σχέση με πληρωμένα antivirus σύμφωνα με ανεξάρτητες δοκιμές εργαστηρίων

Η καρδιά ενός καλού λογισμικού προστασίας από ιούς, είναι ο μηχανισμός ανίχνευσης. Οι ανεξάρτητοι οργανισμοί αξιολόγησης έχουν δείξει σε τακτικές δοκιμές ότι ο Windows Defender είναι ακατάλληλος και μη ικανοποιητικός.

Στα αποτελέσματα των δοκιμών AV-Test του Οκτωβρίου 2015 για τα Windows 10, ο Defender κέρδισε το χαμηλότερο σκορ προστασίας για να έχει μόνο 87,75 τοις εκατό μέσο ποσοστό επιτυχίας έναντι επιθέσεων malware τελευταίας τεχνολογίας.

Το λογισμικό απέδωσε πολύ καλύτερα στη δοκιμή του οργανισμού τον Δεκέμβριο του 2015 για τα Windows 8.1. Εξακολουθεί να υστερεί βέβαια σε σχέση με τα το Bitdefender Internet Security,  το Avira Antivirus Pro, και το Kaspersky Lab Internet Security.

Άλλοι οργανισμοί, όπως τα AV-Comparatives και Dennis Technology Labs, παρουσιάζουν παρόμοια αποτελέσματα στις δικές τους εργαστηριακές δοκιμές.

Σε αυτούς, ο Windows Defender είναι μια ενδιάμεση λύση προστασίας από ιούς, η οποία χρησιμοποιείται καλύτερα ως βάση για την σύγκριση κάθε άλλης λύσης αντιμετώπισης ιών.

Ο Windows Defender διαθέτει ελάχιστες πρόσθετες λειτουργίες

Ο Windows Defender είναι ένα λογισμικό ασφαλείας χωρίς παρελκόμενα. Εκτός από την προσφορά προστασίας σε πραγματικό χρόνο και τη σάρωση κατά παραγγελία, δεν έχει πολλά να προσφέρει στους χρήστες της.

Για παράδειγμα, δεν έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον “εμβολιασμό” USB του Panda Free Antivirus. Δεν διαθέτει  διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και τη δυνατότητα σάρωσης δικτύου που διαθέτει το Avast Free Antivirus 2016. Σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει τον safepay browser της Bitdefender.

Πολλές λύσεις προστασίας από ιούς τρίτων προσφέρουν ολοκληρωμένα πακέτα ασφάλειας και ορισμένα από αυτά είναι διαθέσιμα χωρίς κόστος.

Συμπέρασμα

Εν ολίγοις, εάν θέλετε μια λύση δωρεάν antivirus για τον υπολογιστή σας με τη λιγότερο ενοχλητική συμπεριφορά, συνεχίστε να χρησιμοποιείτε τον Windows Defender. Αν θέλετε πιο ολοκληρωμένη προστασία, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν από άλλο προμηθευτή ασφάλειας.

Έχουμε ήδη αναφερθεί στην απόλυτη λύση προστασίας που δίνει η Bitdefender, με το πιο πολυβραβευμένο σύστημα προστασίας. Η δωρεάν έκδοση όπως θα δείτε, δεν ξεπερνάει τις 30 ημέρες αλλά οι επιλογές είναι άκρως οικονομικές.

Παράλληλα με την αγορά ενός πακέτου όπως το Total Security έχετε ολοκληρωμένη προστασία για 5 συσκευές σας. Ίσως η προστασία του κινητού ή του tablet σου είναι πιο σημαντική με βάση τη χρήση που κάνεις.

Διάβασε το άρθρο μας για το καλύτερο antivirus της Bitdefender πατώντας εδώ.


Θέλετε να υποστηρίξετε το amigo.gr στη λειτουργία του;

Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές αγορές σας χωρίς καμία επιβάρυνση, από τους παρακάτω συνδέσμους:

καθώς και τα marketplaces AliExpress & Gearbest.

ή πατήστε εδώ : Στηρίξτε το amigo.gr


Socialize!


Οι περισσότεροι βλέπουν επίσης:
Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!