Δουλειά από το σπίτι – Πώς να βγάλεις χρήματα online

Κατηγορία/ες ▶ ,
Socialize!

Δουλειά από το σπίτι 2019

Η δουλειά από το σπίτι κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Πόσο μάλλον, όταν αυτή πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου. Φαντάσου δηλαδή η δουλειά σου επί της ουσίας, να είναι το pc ή το laptop σου.

Και το καλύτερο; Μπορεί τελικά να σε πληρώνει καλύτερα από μια συμβατική μισθωτή εργασία. Δεν έχουν όλοι το όνειρο να γίνουν υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικής – με ο,τι αυτό συνεπάγεται…

Ειδικά οι νέοι άνθρωποι, θέλουν πιο ευέλικτο και πιο δημιουργικό ωράριο. Με τους μισθούς χαρτζιλίκι και τις παράλογες εργασιακές απαιτήσεις, η αυτοαπασχόληση αργά ή γρήγορα θα είναι μονόδρομος. 

Η online εργασία πάντως, είτε εργάζεσαι ως αυτοαπασχολούμενος είτε ως μισθωτός, είναι το παρόν και σίγουρα το μέλλον.

Περιεχόμενα

 1. Δουλειά από το σπίτι ως δάσκαλος-καθηγητής
 2. Δουλειά από το σπίτι δημιουργώντας βιντεομαθήματα
 3. Δουλειά από το σπίτι μέσω YouTube & Social Media
 4. Δουλειά από το σπίτι μέσω blogging

Ρεαλιστικές λύσεις για δουλειά από το σπίτι

Υπάρχουν πολλές λύσεις ανάλογα με τις ικανότητες ή τις σπουδές σου. Πολλές φορές μάλιστα ίσως δεν απαιτείται τίποτα από τα δυο, παρά μόνο σκληρή δουλειά και διάθεση να μαθαίνεις συνεχώς νέα πράγματα στον τομέα που θα επιλέξεις να κινηθείς επαγγελματικά.

Παρακάτω προτείνω μερικές ιδέες για δουλειά από το σπίτι χωρίς φυσικά να ξέρω τις σπουδές ή τις κλίσεις σου, τις γνώσεις ή την εμπειρία σου.

Δουλειά από το σπίτι ως δάσκαλος – καθηγητής

Αν έχεις κάποιο πτυχίο και διδάσκεις ήδη ή μπορείς να διδάξεις, η τεχνολογία σου παρέχει πλέον ανεξάντλητες λύσεις για να το κάνεις εξ αποστάσεως δουλεύοντας από το σπίτι. Θα χρειαστείς:

 1. Το κατάλληλο λογισμικό είτε δωρεάν (Skype) είτε επαγγελματικό (electa live) με απίστευτες δυνατότητες για online τάξεις με πολλούς μαθητές ταυτόχρονα.
 2. Μια καλή Webcam όπως η Logitech HD Pro C920.
 3. Ένα καλό μικρόφωνο όπως το BLUE YETI versatile USB MICROPHONE.

Οι επιλογές είναι πολλές είτε:

 • Έχεις Ακαδημαϊκές σπουδές: μαθηματικός, φιλόλογος, φυσικός κλπ
 • Έχεις πτυχίο κι επάρκεια σε ξένες γλώσσες
 • Είσαι δάσκαλος: φωτογραφίας, σκηνοθεσίας, ζωγραφικής, σχέδιου κλπ
 • Είσαι μουσικός, δάσκαλος φωνητικής, χορού κλπ
 • Έχεις την ικανότητα να διδάξεις σχεδιαστικά προγράμματα (After effects, autocad, photoshop κλπ)
 • Είσαι Personal trainer, καθηγητής yoga, σεφ κλπ

Μπες απλά στις δυο μεγαλύτερες ελληνικές πλατφόρμες που φέρνουν σε επαφή μαθητές και δασκάλους με τον πιο οργανωμένο τρόπο. Πρόκειται για το daskaloi.gr όπου καλύπτει σχεδόν όλες τις ειδικότητες,

και το Πανελλήνιο δίκτυο καθηγητών, που συνεργάζεται μόνο με πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όχι με φοιτητές και εμπειρικούς γνώστες. Καλύπτει μαθήματα ξένων γλωσσών, σχολικά και πανεπιστημιακά μαθήματα, και μαθήματα μουσικής.

Δουλειά από το σπίτι με verbalplanet.com

Μπορείς επίσης να διδάξεις μια γλώσσα σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο παγκοσμίως, μέσα από το verbalplanet.com. Μέσα σε αυτές είναι και τα ελληνικά. Ορίζεις την τιμή του μαθήματος σου αποκλειστικά εσύ, αφού ο μαθητής καταβάλει ανεξάρτητα από εσένα μια μικρή αμοιβή-δίδακτρα στο verbalplanet.

Το μάθημα γίνεται μέσω skype ενώ οι πληρωμές συνήθως μέσω PayPal. Βολεύει αν συναλλάσεσαι με μαθητές από χώρες με διαφορετικό νόμισμα.

Δουλειά από το σπίτι δημιουργώντας βιντεομαθήματα

Μπορείς να κερδίσεις χρήματα δημιουργώντας μια σειρά μαθημάτων. Μπορούν να αφορούν πραγματικά οτιδήποτε στο οποίο έχεις κατάρτιση ή έστω τις απαραίτητες γνώσεις. Σημασία έχει να βοηθήσεις τον θεατή-μαθητή σου.

Βοήθησε τους ανθρώπους να μάθουν νέες δεξιότητες, να προωθήσουν τη σταδιοδρομία τους και να εξερευνήσουν τα χόμπι τους μοιράζοντας τις γνώσεις σου.

Το καταπληκτικό πλεονέκτημα των βιντεομαθημάτων, είναι ότι τα δημιουργείς μια φορά και σε πληρώνουν για πάντα… Σε αντίθεση με τα ιδιαίτερα μαθήματα που απευθύνονται στον κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Βασική προϋπόθεση: να μπορείς να δημιουργήσεις βίντεο (ένα κινητό με καλή κάμερα αρκεί) και να μπορείς να το επεξεργαστείς αν χρειαστεί σε ένα λογισμικό επεξεργασίας βίντεο.

Μια τέτοια σειρά μαθημάτων δεν μπορεί να είναι διαθέσιμη δωρεάν. Για παράδειγμα αν την ανεβάσεις στο YouTube δεν θα έχεις κάποιο κέρδος. Εξαίρεση οι διαφημίσεις ή τα affiliate προϊόντα που μπορεί να προωθείς. Θα αναφερθούμε σε αυτά παρακάτω.

Για να έχεις λοιπόν κάποιο αξιόλογο κέρδος από τα βιντεομαθήματα σου θα πρέπει να είναι συνδρομητικά. Οι λύσεις είναι δυο:

1. Δημιουργία site και video server για να μπορείς να κάνεις τα βιντεομαθήματα σου συνδρομητικά.

Θετικά:

 • Το περιεχόμενο είναι αποκλειστικά δικό σου.
 • Ελέγχεις την κοστολόγηση.
 • Το κέρδος είναι 100% δικό σου.

Αρνητικά:

 • Η δημιουργία site αλλά και η συντήρηση video server απαιτεί κάποια τεχνογνωσία κι έξοδα που ξεκινούν από 50-100 ευρώ τον χρόνο. Αν δεν έχεις την τεχνογνωσία και αναθέσεις την δημιουργία σε κάποιον άλλο, προφανώς θα επιβαρυνθείς με το κόστος κατασκευής και συντήρησης.
 • Η προώθηση είναι αποκλειστικά δική σου υπόθεση. Είτε την κάνεις μόνος είτε την αναθέσεις σε κάποια εταιρεία marketing.

2. Χρήση μιας πλατφόρμας όπως το udemy.com που φιλοξενεί και διαχειρίζεται τα βιντεομαθήματα σου.

Θετικά:

 • Δεν έχεις καμιά επιβάρυνση για την φιλοξενία και διάθεση των βιντεομαθημάτων σου.
 • Δεν απαιτείται ιδιαίτερη τεχνογνωσία.
 • Πληρώνεσαι κάθε φορά που κάποιος γίνεται συνδρομητής στο μάθημα σου.
 • Εφόσον έχεις ευχέρεια -τουλάχιστον- στην αγγλική γλώσσα, απευθύνεσαι σε παγκόσμιο πελατολόγιο.

Αρνητικά:

 • Το περιεχόμενο παραμένει δικό σου αλλά παρέχεις το δικαίωμα διανομής καθ’ οποιονδήποτε τρόπο στην όποια πλατφόρμα (στην περίπτωση μας το Udemy) χωρίς να έχεις δικαίωμα αποζημίωσης.
 • Η κοστολόγηση των μαθημάτων σου μπορεί να αλλάξει κατά την κρίση της όποιας πλατφόρμας.
 • Το κέρδος σου μειώνεται προκειμένου να αμειφθεί η πλατφόρμα φιλοξενίας. Στην περίπτωση του Udemy, αν προωθήσεις εσύ το μάθημα σου σε κάποιον, σου παρακρατούν μόλις ένα 3%. Σε περίπτωση που κάποιος γραφτεί μέσω του Udemy 50% ενώ αν σε συστήσει κάποιος affiliate ή γίνει εγγραφή μέσω κάποιας διαφήμισης, η παρακράτηση φτάνει στο 75%!

Δουλειά από το σπίτι μέσω YouTube & Social Media

Υπάρχει τρόπος να βγάλεις χρήματα μέσω Youtube & Social Media με δουλειά από το σπίτι. Λίγα ή πολλά εξαρτάται από εσένα, τον χρόνο που θα αφιερώσεις και το προϊόν που θα επιλέξεις να προωθήσεις.

Για να δεις όλους τους τρόπους που μπορείς να βγάλεις χρήματα από το YouTube, δες το σχετικό απόσπασμα του οδηγού μας:

Πώς να γίνω Youtuber [Κεφάλαιο 8] – Πώς να βγάλεις λεφτά από το YouTube

Αν σ’ ενδιαφέρει να μάθεις τα πάντα για το πως να γίνεις YouTuber, μέσα στον οδηγό θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι… Από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι τον εξοπλισμό και την προώθηση.

Πώς να γίνω Youtuber - pws na ginw youtouber - kanali sto youtube - video sto youtube - πως να κάνω κανάλι στο youtube

Για να βγάλεις χρήματα από τα social media δουλεύοντας από το σπίτι, υπάρχουν δυο λύσεις:

 • Η λιγότερο ρεαλιστική είναι να γίνεις influencer, κλείνοντας συμφωνία με κάποια brands. Για να κλείσεις μια συμφωνία ακόμη κι αν έχεις μικρό κοινό, θα πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις όντως επιρροή στους ακόλουθους σου. Αυτό αποδεικνύεται μέσα από τη δέσμευση και τις αντιδράσεις τους σε ο,τι ανεβάζεις. Το λεγόμενο engagement.
 • Η πιο ρεαλιστική λύση είναι να προωθείς κάποια προϊόντα μέσω affiliate marketing. Αν δεν ξέρεις τι είναι, ρίξε μια ματιά στο υπεραναλυτικό μας άρθρο κλικάροντας στην επόμενη εικόνα:
affiliate marketing - affiliates - πως να βγάλω λεφτά απ το blog μου - pws na vgalw lefta ap to blog mou

Φυσικά δεν σημαίνει ότι λέγοντας στους φίλους ή στους ακόλουθους να αγοράσουν ο,τι τους λες θα το κάνουν. Πρώτον πρέπει να είναι αξιόλογο προϊόν και αν είναι δυνατόν να το έχεις χρησιμοποιήσει πρώτα εσύ. Πρέπει δηλαδή να τους πείσεις γι αυτό.

Εδώ έρχεται ο επόμενος τρόπος για το πως να βγάλεις χρήματα δουλεύοντας από το σπίτι. Λειτουργεί συνδυαστικά με τα social media και δεν είναι άλλος από το blogging.

Δουλειά από το σπίτι μέσω blogging

Αν και είναι ρεαλιστικός τρόπος για να χτίσεις ένα εισόδημα χωρίς ταβάνι, δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο. Αρχικά πρέπει να βρεις κάτι για το οποίο θα σου άρεσε πραγματικά να δημιουργείς υλικό.

Έστω ότι σου αρέσει η μόδα ή η μαγειρική ή τα video games. Μπορείς να γράψεις άπειρα άρθρα ή οδηγούς ή tutorials γύρω από αυτά. Πώς θα βγάλεις λεφτά μέσα από αυτό; Υπάρχουν 4 βασικοί τρόποι, και όλοι προϋποθέτουν να χτίσεις ένα κοινό που θα ενδιαφέρεται για όλα αυτά.

Πώς να βγάλω λεφτά από το σπίτι – 4 βασικοί τρόποι:

 1. Μέσω affiliate marketing

  Ίσως είναι η πιο βασική πηγή εισοδήματος για έναν blogger. Πόσο μάλιστα αν αυτός ο blogger δεν έχει την δυνατότητα να επενδύσει χρήματα για να ξεκινήσει.

  Πραγματικά το μόνο που χρειάζεσαι είναι όρεξη και διάθεση χρόνου.
  Όπως θα είδες και στον σχετικό οδηγό παραπάνω “Τι είναι το affiliate marketing“, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας λογαριασμός σε ένα δίκτυο affiliate marketing. Δες επίσης “Πώς να κάνεις την πρώτη σου πώληση με affiliate marketing” για να πάρεις την πρώτη σου ώθηση.

 2. Βάζοντας διαφημίσεις μέσα στο blog σου

  Δεν είναι η πιο βασική πηγή εσόδων αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά με τους υπόλοιπους τρόπους.

  Οι διαφημίσεις της Google για παράδειγμα σε πληρώνουν κάποια λεπτά του ευρώ κάθε φορά που κάποιος κλικάρει επάνω τους. Όσο πιο σχετικές με το περιεχόμενο του άρθρου σου είναι, τόσο πιο πιθανό κάποιος να τις πατήσει.

 3. Προωθώντας κάποιο δικό σου προϊόν ή e-book

  Υποψιάζομαι πως αν εμπορεύεσαι ήδη προϊόντα αυτό το άρθρο δεν είναι για σένα. Αν όχι, είναι κάτι που θα μπορούσες να εφαρμόσεις αργότερα μέσα στο blog σου.

  Αν έχεις τη γνώση ή την διάθεση να γράψεις κάποιο e-book γιατί να μην θέλει κάποιος να το αγοράσει; Εφόσον θα παρέχεις κάποια γνώση ή καθοδήγηση σίγουρα θα έχει αξία για κάποιον. Φρόντισε το υλικό σου να είναι κάτι που θα αγόραζες κι εσύ…

 4. Πουλώντας χώρο μέσα στο blog σου

  Αν το blog σου αργά ή γρήγορα έχει κάποιο σεβαστό αριθμό επισκέψεων την ημέρα (20.000-50.000 επισκέψεις είναι μια καλή αρχή ανάλογα με το προϊόν), υπάρχουν εταιρείες που θα πλήρωναν για να φανούν μέσα σε αυτό.

Δημιουργία blog

Τα άρθρα του blog σου λοιπόν, μπορείς να τα μοιράζεσαι στα social media που αναφέραμε πιο πάνω, πολύ πιο αποτελεσματικά.

Για να δημιουργήσεις ένα blog μπορείς να το κάνεις εντελώς δωρεάν σε μια πλατφόρμα όπως το wordpress.com. Υπάρχουν φυσικά και άλλες όπως το blogger ή το wix. Καλό είναι να τις αποφύγεις σε περίπτωση που το εγχείρημα σου πάει καλά και θες να το πας ένα βήμα παρακάτω.

Όταν δεν σου ανήκει το domain, δεν μπορείς να έχεις διαφημίσεις ή χορηγίες στο blog σου. Μπορείς μόνο να ασχοληθείς με affiliate marketing.

Από τη στιγμή που το έχεις πάρει σοβαρά, ξεκίνα απευθείας με ένα δικό σου domain κι ένα οικονομικό πακέτο hosting. Το κόστος και των δύο δεν ξεπερνάει τα 40-50 ευρώ το χρόνο.

Κατοχύρωσε το domain που επιθυμείς σε μια εταιρεία όπως η TopHost, και ξεκίνα με το οικονομικότερο πακέτο hosting.

Αν έχεις απορίες ή χρειάζεσαι διευκρινήσεις, μη διστάσεις και άφησε το σχόλιο σου παρακάτω.

Θέλετε να υποστηρίξετε το amigo.gr στη λειτουργία του;

Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές αγορές σας χωρίς καμία επιβάρυνση, από τους παρακάτω συνδέσμους:

καθώς και τα marketplaces AliExpress & Gearbest.

ή πατήστε εδώ : Στηρίξτε το amigo.gr


Socialize!


Οι περισσότεροι βλέπουν επίσης:
Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!