Διαφορά μεταχειρισμένου με εκθεσιακού iPhone

Κατηγορία/ες ▶ ,
Socialize!

Η Apple ήταν πάντα μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες στον κόσμο. Και όταν πρόκειται για smartphones, δεν υπάρχει καλύτερη μάρκα από την Apple.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα iPhone εκεί έξω. Και μία από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ τους είναι αν έρχονται σε μεταχειρισμένη ή σε καινούργια κατάσταση.

Ποια είναι λοιπόν η διαφορά μεταξύ των μεταχειρισμένων και των εκθεσιακών iPhone;

Εκθεσιακό iPhone

Ως εκθεσιακά iPhone ορίζουμε τα iPhone που βρισκόντουσαν στη βιτρίνα ενός καταστήματος, με σκοπό την επίδειξη των δυνατοτήτων της συσκευής στους πιθανούς αγοραστές.

Σαν εκθεσιακή συσκευή λοιπόν, έχουν υποστεί μικρή και ελεγχόμενη χρήση, αφού τα καταστήματα τα χρησιμοποιούν ως δείγματα για τον καταναλωτή.

Η χρήση εντός του καταστήματος είναι με την επίβλεψη του προσωπικού, άρα το iPhone δεν έχει υποστεί φθορές. 

Επιπλέον, ένα εκθεσιακό iPhone προέρχεται (πρακτικά), κατευθείαν από τον κατασκευαστή, μέσω του μεσάζοντος καταστήματος. 

Άρα είναι σε καλή κατάσταση και διατίθεται μαζί με όλα όσα περιέχει η συσκευασία ενός καινούργιο iPhone.

Μεταχειρισμένο iPhone

Όπως είναι αναμενόμενο, τα μεταχειρισμένα iPhone προέρχονται από προηγούμενους ιδιοκτήτες, που τα είχαν για ιδιωτική χρήση.

Επειδή δεν υπάρχει κάποιος επαγγελματίας να τα ελέγξει, μπορεί να έχουν διάφορα προβλήματα.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχουν ελαττωματική οθόνη, η οποία μπορεί να μην λειτουργεί σωστά ή και καθόλου. Μπορεί να μην εμφανίζει σωστά χρώματα, να έχει σπασμένο το γυαλί ή να μην ανταποκρίνεται το σύστημα της αφής.

Μπορεί επίσης να έχουν προβλήματα με την κάμερά τους, με αποτέλεσμα να βγάζουν θολές φωτογραφίες και βίντεο. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να είναι και σπασμένη η κάμερα.

Κάποια iPhone, μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο που να μην μπορούν να συνδεθούν είτε στο δίκτυο Wi-Fi, είτε και του παρόχου του εκάστοτε χρήση.

Λόγω της αξιοπιστίας αλλά και της φήμης που έχουν τα iPhone, δεν είναι καθόλου σπάνιο ένα μεταχειρισμένο iPhone να είναι και κλεμμένο.

Ένα κλεμμένο iPhone δεν θα έχει πρόσβαση σχεδόν σε καμία από τις λειτουργίες ενός λογισμικού iOS, αλλά δεν θα δέχεται καν ενημερώσεις, που είναι πλέον σημαντικές για την ασφάλειά σας.

Όμως δεν είναι κανόνας πως ένα μεταχειρισμένο iPhone είναι κακή επιλογή.

Είναι μια έξυπνη εναλλακτική για τον καταναλωτή που αναζητά οικονομικές επιλογές για ένα αξιόπιστο και ανθεκτικό κινητό.

Υπάρχουν καταστήματα που ειδικεύονται στην πώληση και την επισκευή μεταχειρισμένων iPhone. Αυτά παρέχουν εγγύηση και έλεγχο σε κάθε συσκευή που αγοράζει ο καταναλωτής.

Τα μεταχειρισμένα iPhone μπορούν να προσφέρουν στον κάθε χρήστη τις δυνατότητες και την ποιότητα ενός flagship κινητού, σε προσιτές και μικρότερες τιμές από αντίστοιχα μοντέλα “του κουτιού”.

Συμπέρασμα

Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος για τα μεταχειρισμένα ή τα εκθεσιακά iPhone.

Είναι αξιόπιστα; Συμφέρουν σαν επιλογή; Μήπως να πάρω ένα καινούργιο;

Στην τελευταία ερώτηση δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Εξαρτάται από τις ανάγκες του καταναλωτή.

Αλλά για τα παραπάνω, η απάντηση είναι θετική. Με σωστή έρευνα αγοράς, αλλά και με σωστό έλεγχο του προϊόντος, αξίζει να αγοράσετε ένα iPhone, είτε είναι μεταχειρισμένο, είτε είναι εκθεσιακό.

Σίγουρα θα είναι πιο οικονομικά και προσβάσιμα από ένα καινούργιο iPhone.

Προτιμήστε όμως ένα κατάστημα και όχι ιδιώτη, ώστε να έχετε εγγύηση και εγκεκριμένο έλεγχο της συσκευής από επαγγελματίες, όπως την iMasteRepair.


Socialize!


Οι περισσότεροι βλέπουν επίσης:
Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!