Android antivirus mobile & tablet 2021

Κατηγορία/ες ▶ ,
Socialize!

Android antivirus για κινητό ή tablet. Χρειάζεται;

Χρειάζεται να έχω android antivirus; Το android είναι στη ζωή μας εδώ και αρκετά χρόνια. Το κατά πόσο είναι ασφαλές αποτελεί μόνιμη πηγή διαφωνιών.

Από μία άποψη, το android δεν είναι επιρρεπές σε απειλές από ιούς. Εφόσον είσαι προσεκτικός με ο,τι κατεβάζεις, δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη για λογισμικό προστασίας.

Από την άλλη, αναφορές και στατιστικά στοιχεία ισχυρίζονται ότι το κακόβουλο λογισμικό είναι σύνηθες και ότι οποιαδήποτε συσκευή android χωρίς προστασία είναι βέβαιο ότι θα μολυνθεί. Τι ισχύει τελικά;

android antivirus - security - free

Το android antivirus είναι ένα μόνο μέτρο προστασίας

Το antivirus είναι συνήθως μόνο ένα από τα προσφερόμενα χαρακτηριστικά στα πακέτα προστασίας για android συσκευές.  Ένα ολοκληρωμένο πακέτο περιλαμβάνει συχνά εύχρηστες δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τα δεδομένα του χρήστη, απομακρυσμένo έλεγχο σε περίπτωση απώλειας του τηλεφώνου κ.λπ.

Η online ασφάλεια της κινητής συσκευής σου είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλή προστασία από ιούς. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους χρήστες του android δεν είναι ένα ιός.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι κάποιος θα έχει πρόσβαση στη συσκευή σου αν τη χάσεις ή κλαπεί.  Το να έχεις ένα smartphone στην τσέπη σου χωρίς δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης είναι τρομακτικό.

Είναι ακόμα πιο επικίνδυνο από το να χάσεις τα κλειδιά του σπιτιού σου. Φυσικά, κάποιος μπορεί να υποκλέψει προσωπικά σου δεδομένα χρησιμοποιώντας απλά κακόβουλο λογισμικό.

Και στις δυο περιπτώσεις πάντως, είναι απαραίτητο να έχεις ένα ολοκληρωμένο πακέτο προστασίας mobile security, όπως αυτό που σου παρέχει η Bitdefender.

android antivirus - security - free

Κακόβουλο λογισμικό. Μύθος ή αλήθεια;

Τι παίζει με το κακόβουλο λογισμικό ή αλλιώς malware; Μπορώ να το αποφύγω; Το καλό της υπόθεσης είναι ότι για να μολυνθεί η συσκευή σου με ένα malware, πρέπει πρώτα να το εγκαταστήσεις.

Καταλαβαίνεις βέβαια ότι καμία εφαρμογή ή αρχείο δεν θα σε ενημερώσει ότι πρόκειται να σε βλάψει. Αυτοί που κατασκευάζουν κακόβουλο λογισμικό εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για ν’ αποκτήσουν πρόσβαση στη συσκευή σου.

Από που κατεβάζεις τις εφαρμογές σου; Αν τις κατεβάζεις από αξιόπιστους παρόχους, όπως το Google Play και δεν πολυσερφάρεις στο internet, δεν ανοίγεις πολλά (και άγνωστα emails), τότε λογικά το smartphone σου είναι ασφαλές.

Τα περισσότερα προβλήματα προκύπτουν όταν εγκαθιστάς εφαρμογές από τρίτους μη αναγνωρισμένους παρόχους.

android antivirus - security - free

Ακόμη και στο Google Play έχουν παρεισφρήσει malware. Παρόλο που έχει εισάγει το ”Bouncer” (ένα αυτόματο εργαλείο ανάλυσης για την έγκριση κάθε εφαρμογής που υποβάλλεται στο Google Play Store), εξακολουθούν να υπάρχουν κακόβουλες εφαρμογές.

Το γεγονός ότι οι εφαρμογές σε android γράφονται σε γλώσσα Java, οποιοσδήποτε μπορεί να φτιάξει μια εφαρμογή με έναν συμβατικό υπολογιστή. Αντίθετα, οι εφαρμογές για συσκευές iOS απαιτούν χρήση Mac.

Είναι λογικό όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων, να υπάρχουν και αρκετοί επιτήδειοι για να τους εκμεταλευτούν. Οι περισσότεροι έχουμε τουλάχιστον μια android συσκευή.

Η δημοτικότητα και το κόστος τους, τις κάνει πολύ προσιτές σε όλους. Είναι λογικό να έχουν γίνει στόχος.

Τι κάνει το κακόβουλο λογισμικό για android;

Τα περισσότερα malware για android επικεντρώνονται στην κλοπή πληροφοριών. Από τα προσωπικά σου στοιχεία και τα passwords σου, μέχρι την πιστωτική σου κάρτα. Μια άλλη περίπτωση είναι να χρεώνουν τον λογαριασμό του κινητού σου υπερβολικά ποσά, είτε μέσω SMS είτε μέσω κλήσεων.

Επαναλαμβάνω πως αυτό δεν μπορεί να γίνει αν κάνεις συνετή χρήση. Αν δεν επιδιώξεις μια τέτοια εφαρμογή ή λήψη, δεν μπορεί να σε βλάψει. Προσοχή στα αντίγραφα γνωστών και νόμιμων εφαρμογών! Μπορεί στην αρχή να φαίνονται καθαρές και να εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό στις ενημερώσεις που έπονται.

Τα smartphones αποτελούν μεγαλύτερο στόχο για τους κυβερνο-απατεώνες. Τείνουμε να χρησιμοποιούμε περισσότερα προσωπικά στοιχεία σε αυτά σε σύγκριση με τους υπολογιστές μας. Φωτογραφίες, video, sms, κωδικούς ή ακόμη και εφαρμογές για online αγορές.

Δες επίσης : Το καλύτερο antivirus της αγοράς 2021

Security android antivirus πακέτα & απειλές που αντιμετωπίζουν

Η μεγαλύτερη απειλή για όσους έχουν κινητό ανεξάρτητα από το λογισμικό που χρησιμοποιεί, είναι τα SMS. Είναι πολύ εύκολο για τους απατεώνες να τα χρησιμοποιήσουν αλλά και να κερδίσουν γρήγορα σημαντικά ποσά.

Μπορείς να τις αποφύγεις εύκολα παρόλα αυτά αν είσαι ελάχιστα προσεκτικός. Οι σύγχρονες απειλές είναι αυτές που απαιτούν την προσοχή μας. Από επιθετικά δίκτυα διαφημίσεων μέχρι Trojans και νέες μορφές κακόβουλου λογισμικού.

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει το πορτοφόλι μας, η λίστα επαφών, το άλμπουμ μας και πολλά άλλα. Δεν θα άφηνες τον τραπεζικό σου λογαριασμό ανοικτό σε όλους, οπότε γιατί να το κάνεις με το τηλέφωνό σου όταν περιέχει τόσες πληροφορίες;

Δεν είναι λογικό από την άλλη να μην μπορείς να εκμεταλλευτείς όλες τις δυνατότητες της συσκευής σου.

android antivirus - security - free

Μια απειλή που οι περισσότεροι αγνοούμε εντελώς είναι η χρήση ανοιχτών δικτύων Wi-Fi χωρίς κωδικό. Πόσες φορές προτίμησες να συνδεθείς  σε δωρεάν δημόσιο δίκτυο Wi-Fi, που δεν απαιτεί εγγραφή ή κωδικό πρόσβασης, για να μην χρεωθείς δεδομένα ή απλά για λόγους ευκολίας;

VPN – Εικονικό ιδιωτικό δίκτυο

Ελάχιστοι χρησιμοποιούν εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN τι είναι) για να προστατεύσουν τις κινητές συσκευές τους. Ως εκ τούτου, οι χάκερ μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που μεταφέρονται μέσω ανοιχτού Wi-Fi, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, των βίντεο, των τραπεζικών πληροφοριών, των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των μηνυμάτων συνομιλίας και του ιστορικού περιήγησης του χρήστη.

Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για το απόρρητο μας και να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε μια λύση VPN κατά τη σύνδεση σε ανοιχτά δίκτυα Wi-Fi. Τα πακέτα της Bitdefender περιλαμβάνουν αυτή την λειτουργία σε συσκευές android και iOS αλλά και στο laptop μας.

Συμπέρασμα: Πώς να διαλέξω security android antivirus πακέτο;

Η ασφάλεια σου όπως προείπαμε, δεν εξαρτάται τόσο από το android antivirus που θα επιλέξεις, αλλά από το τι κατεβάζεις και από που. Παρόλα αυτά, ανάλογα με το πακέτο προστασίας που θα επιλέξεις πρέπει να αναλογιστείς:

  1. Το κόστος.
  2. Τους πόρους που θα τραβάει από τη συσκευή σου για την λειτουργία του.
  3. Το πόσο ενημερωμένη είναι η βάση των ιών του. Για πρόληψη αλλά και για να μην αναγνωρίζει -έστω και περιστασιακά- νόμιμες εφαρμογές ως malware.
  4. Την ύπαρξη VPN λειτουργίας.

Πηγή: https://www.digitaltrends.com/mobile/do-you-need-antivirus-on-android/


Θέλετε να υποστηρίξετε το amigo.gr στη λειτουργία του;

Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές αγορές σας χωρίς καμία επιβάρυνση, από τους παρακάτω συνδέσμους:

καθώς και τα marketplaces AliExpress & Gearbest.

ή πατήστε εδώ : Στηρίξτε το amigo.gr


Socialize!


Οι περισσότεροι βλέπουν επίσης:
Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!