Η αξία του να διαφέρεις

Κατηγορία/ες ▶
Socialize!

Είναι μαγεία να διαφέρεις

Να διαφέρεις…

Θέλω να είμαι διαφορετική. Θέλω να μη μοιάζω με κανέναν άλλον. Δε φοβάμαι το διαχωρισμό από τη μάζα, τον επιδιώκω όσο περισσότερο μπορώ.

Γεννιόμαστε σε έναν κόσμο ο οποίος κάνει τα πάντα για να καταπατήσει την ελευθερία μας, επιθυμώντας να μας στοιβάξει όλους σε δικά της κουτάκια και πρέπει. Η προσωπικότητά μας δεν αναπτύσσεται ελεύθερα. Η εκπαίδευση που δεχόμαστε δε μας ενθαρρύνει να έρθουμε κοντά στη γνώση αλλά στη στείρα αποθήκευση και απομνημόνευση πληροφοριών.

Το εκπαιδευτικό σύστημα δεν ενθαρρύνει τη ροπή των παιδιών στη γνώση, απομακρύνοντας τα ίδια και από την ανάπτυξη της φαντασίας τους. Δε δίνεται έμφαση στην ποικιλομορφία των χαρακτηριστικών που μπορεί να έχουν οι άνθρωποι, δεν καλλιεργείται ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, δεν ενθαρρύνεται η αξία του να διαφέρεις.


Η αξία του να διαφέρεις

Το να διαφέρεις ωστόσο, είναι κάτι υπέροχο. Το να τολμάς να μη συμβιβάζεσαι και να ορίζεις μόνος τον εαυτό σου δίχως να επιτρέπεις στα πρέπει της κοινωνίας να σε κατευθύνουν, αυτό από μόνο του είναι δείγμα γενναιότητας.

Είναι μαγεία να διαφέρεις. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να μοιάζουμε. Μέσα από τις διαφορές μας αλληλοσυμπληρωνόμαστε και γεμίζουμε ο ένας τα κενά του άλλου. Και είναι πραγματικά, λάθος της κοινωνίας και της εκπαίδευσης που καλλιεργεί το φόβο και δε φροντίζει για την ανοσοποίηση του ανθρώπου από όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα.

Να χαίρεσαι τη διαφορετικότητά σου και να μην επιτρέπεις στους άλλους να σε κατευθύνουν. Μην κρεμάσεις όλες σου τις ελπίδες από τη μεγάλη καριέρα, τα πολλά χρήματα, αυτά με τα οποία η πλειοψηφία των ανθρώπων σε θεωρεί ευτυχισμένο. Εσύ να είσαι αυτός που είσαι. Και αν διαφέρεις από το δρόμο και τις συμβάσεις των περισσότερων, αυτό είναι χαρά και τιμή.

Είναι χαρά μου να είμαι ένας μοναδικός άνθρωπος και να επιθυμώ τον διαχωρισμό μου από τη μάζα.

Της δημοσιογράφου Μαρίας Σκαμπαρδώνη


Θέλετε να υποστηρίξετε το amigo.gr στη λειτουργία του;

Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις αγορές σας χωρίς καμία επιβάρυνση, από τους παρακάτω συνδέσμους:

ή πατήστε εδώ : Στηρίξτε το amigo.gr


Socialize!


Οι περισσότεροι βλέπουν επίσης:
Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!