Αγορά Web Camera

Κατηγορία/ες ▶ ,
Socialize!

Μια Web Camera είναι απαραίτητο περιφερειακό για κάθε desktop ή laptop. Η χρήση της περιστρέφεται γύρω από 3 βασικούς άξονες:

 1. Video Calls (για δουλειά).
 2. Video Calls (με αγαπημένα πρόσωπα).
 3. Εγγραφή Video (Youtube/Facebook videos).

Ναι, μπορείς να κάνεις τα παραπάνω και με το smartphone σου. Δεν έχει όμως καμία σχέση η χρήση μιας webcam για 3 επίσης βασικούς λόγους:

 1. Η άνεση της επιφάνειας εργασίας στην οθόνη του υπολογιστή.
 2. Το ανώτερο πολλές φορές interface του λογισμικού που χρησιμοποιεί η κάμερα.
 3. Η παραγωγικότητα σου – ειδικά αν πρέπει να μιλήσεις την ώρα που δουλεύεις έχοντας την δυνατότητα να μοιράζεσαι ταυτόχρονα αρχεία με τον συνομιλητή σου.

Περιεχόμενα

Τεχνικά χαρακτηριστικά Web Camera

Οι περισσότερες webcams είναι Plug-n-Play. Τις συνδέεις δηλαδή μέσω USB στο Desktop ή στο Laptop σου και είναι έτοιμες για χρήση. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα συνοδεύονται από κάποιο λογισμικό (software), το οποίο θα πρέπει πολύ εύκολα να εγκαταστήσεις.

Τα βασικά χαρακτηριστικά που θα σε απασχολήσουν σε μια κάμερα δεν είναι πολλά. Ανάλογα με το πως θα χρησιμοποιήσεις την νέα σου webcam, δώσε βάση στα παρακάτω με σειρά προτεραιότητας:

Ανάλυση Web Camera (Resolution).

Οι επιλογές σου είναι 3. Στο εμπόριο θα βρεις web cameras 720p, 1080p και 4k ανάλυσης. Οι 4k είναι αρκετά ακριβές και αποκλείεται να τις χρησιμοποιήσεις σε live streaming.

Εκτός του ότι χρειάζεσαι υψηλή ταχύτητα upload, θα πρέπει οι συνομιλητές σου να έχουν υψηλή ταχύτητα download. Και οι δυο επίσης θα πρέπει να έχετε οθόνες 4k ανάλυσης.

Ακόμη κι αν υπάρχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, καμία εφαρμογή δεν υποστηρίζει 4k ανάλυση σε live streaming δωρεάν. Η μόνη περίπτωση που αξίζει να την χρησιμοποιήσεις, είναι για να φτιάξεις 4k βίντεο για να το ανεβάσεις σε Youtube ή Vimeo.

Μικρόφωνο Web Camera

Η πλειοψηφία των webcams διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο. Το πόσο ισχυρό μικρόφωνο χρειάζεσαι εξαρτάται από τον τύπο του βίντεο που θέλεις να μεταδόσεις ή να καταγράψεις.

Οι περισσότερες συνομιλίες με βίντεο (π.χ μέσω Skype) μπορούν να γίνουν επαρκώς με το ενσωματωμένο μικρόφωνο που διαθέτει μια webcam.

Αν έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις, κανένα ενσωματωμένο μικρόφωνο δεν θα ικανοποιήσει τις ανάγκες σου. Ιδανικά μικρόφωνα για ποιοτικό ήχο κι ευκολία χρήσης είτε φτιάχνεις κάποιο tutorial είτε κάνεις μουσικά covers, είναι το USB Blue Yeti Microphone και το TRUST GXT 252+ Emita Plus.

Ρυθμός Καρέ (Frame Rate)

Μια αξιοπρεπής web camera θα έχει ταχύτητα καρέ τουλάχιστον 30fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο). Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό είναι ξεπερασμένο.

Για ακόμη πιο ομαλό βίντεο αναζήτησε μία webcam που να υποστηρίζει εγγραφή 60fps, όπως θα δεις στις προτάσεις μας παρακάτω.

Αυτόματη Εστίαση Web Camera (Autofocus)

Η αυτόματη εστίαση λειτουργεί εστιάζοντας αυτόματα στο θέμα ενώ κινείται. Αν και σε κάποιες πριπτώσεις είναι χρήσιμο χαρακτηριστικό, μια webcam δεν ανταποκρίνεται ιδανικά. Το καλό είναι πως είναι μια λειτουργία που μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Εφέ Βίντεο (Video Effects)

Σου αρέσει να χρησιμοποιείς ειδικά εφέ στα video calls ή στις εγγραφές σου; Πολλές webcams τα υποστηρίζουν. Από ασπρόμαυρη εικόνα, μέχρι chroma key effect (green screen για απομόνωση φόντου).

Φακός (Lens)

Δεν μπορείς να έχεις τεράστιες απαιτήσεις από τον φακό μιας webcam. Θα κληθείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πλαστικό φακό στα φθηνά μοντέλα και σε γυάλινο στα ακριβότερα. Για απλές συνομιλίες σε Skype, Hangouts κλπ, δεν είναι κάτι που θα σε απασχολήσει.

Κατασκευή

Χρησιμοποιείς φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή; Έχεις χώρο στο γραφείο σου για camera stand ή θες να προσαρμόζεται στην οθόνη σου; Θα χρειαστείς περιστρεφόμενη κεφαλή ή θα παραμένεις ακίνητος ενώ μεταδίδεις ή καταγράφεις;

Όταν επιλέγεις μια web camera πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου και πόση ευελιξία χρειάζεσαι από το σώμα και το φακό.

Ένας ακόμα παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η ανθεκτικότητα της web camera. Μια πλαστική web camera μπορεί να είναι μια χαρά, αλλά μια στιβαρή κατασκευή θα κρατήσει περισσότερο.

Αγορά Web Camera – προτάσεις

Μακριά από τις πολύ οικονομικές λύσεις. Λογικά το κινητό σου θα είναι πολύ ανώτερο. Μην αγοράσεις δηλαδή webcam κάτω από HD ανάλυση. Ακόμη και για απλές συνομιλίες μια πολύ φθηνή κάμερα θα είναι απλά απογοητευτική.

Αν δε, πρόκειται να την χρησιμοποιείς και για επαγγελματικές συνομιλίες ή εγγραφή video, αξίζει 100% μια Full HD webcam.

Για κάποιον λόγο που δεν κατάλαβα ποτέ, το stock σε Logitech webcams στην Ελλάδα εξαντλείται πολύ γρήγορα και δεν ανανεώνεται σύντομα. Θυμάμαι όταν έψαχνα την Logitech HD Pro 920 – 1080p και δεν υπήρχε πουθενά. Τελικά, την βρήκα μετά από επίμονη έρευνα, εκθεσιακό κομμάτι στα Mediamarkt στον Γέρακα.

Γενικά, αν βρεις διαθέσιμο οποιοδήποτε από τα παρακάτω μοντέλα κάνε την παραγγελία σου άμεσα!

Επιμένω σε όλα τα μοντέλα της Logitech, ειδικά από την στιγμή που κυκλοφόρησαν το απίστευτο software Logi για δημιουργούς video content και live broadcasting, για όλα τα μοντέλα από την HD Pro 920 και πάνω.

*Οι τιμές ισχύουν την στιγμή που γράφεται το άρθρο και θα ανανεώνονται τακτικά.

Web Camera Logitech C270

Τιμή: 29.90€

Ανάλυση: HD (1280×720), 30fps

Μικρόφωνο: Μονοφωνικό

Auto-focus: Όχι

Ιδανική για οποιοδήποτε video call. Διαθέτει αξιοπρεπές μικρόφωνο, 1,5 μέτρο καλώδιο και σταθερό κλιπ για να την βάλεις στην οθόνη σου.

LOGITECH HD Pro Webcam C920

Τιμή: 114.90€

Ανάλυση: Full HD (1080×720), 30fps

Μικρόφωνο: Στερεοφωνικό

Auto-focus: Ναι

Ιδανική για οποιοδήποτε video call αλλά κι εγγραφή βίντεο. Διαθέτει αξιοπρεπές μικρόφωνο για συνομιλίες, 1,5 μέτρο καλώδιο, σταθερό κλιπ για να την βάλεις στην οθόνη σου αλλά και υποδοχή για τρίποδο.

Logitech C922 Pro Stream – Web camera

Τιμή: 124.99€

Ανάλυση: Full HD (1920×1080)/30fps, 720p/60fps

Μικρόφωνο: Στερεοφωνικό

Auto-focus: Ναι

Ιδανική για οποιοδήποτε video call αλλά κι εγγραφή βίντεο. Διαθέτει πολύ καλό μικρόφωνο για συνομιλίες, 1,5 μέτρο καλώδιο, σταθερό κλιπ για να την βάλεις στην οθόνη σου αλλά και υποδοχή για τρίποδο.

Ξεχωρίζει για το γρήγορο autofocus και την αυτόματη διόρθωση φωτεινότητας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ έχει την δυνατότητα εγγραφής ομαλών βίντεο στα 60fps σε ανάλυση 720p.

LOGITECH BRIO STREAM 4K ULTRA HD Web Camera

Τιμή: 299€

Ανάλυση: 4k HDR/30fps, 1080/60fps, 720p/90fps

Μικρόφωνο: Στερεοφωνικό

Auto-focus: Ναι

Είναι η απόλυτη webcam για κάθε πιθανή χρήση. Διαθέτει RightLight 3 με HDR για καθαρή εικόνα σε διάφορες συνθήκες φωτισμού, από χαμηλό φωτισμό έως την έκθεση απευθείας στο φως του ήλιου.

Έχει στοιχεία ελέγχου εικόνας με προαιρετική εφαρμογή ρυθμίσεων κάμερας για τον έλεγχο της μετατόπισης, της κλίσης και του ζουμ.

Τέλος, διαθέτει ενσωματωμένα διπλά πανκατευθυντικά μικρόφωνα με τεχνολογία εξάλειψης θορύβου , 2,2 μέτρα καλώδιο, σταθερό κλιπ για να την βάλεις στην οθόνη σου αλλά και υποδοχή για τρίποδο, ενώ υποστηρίζει USB 3.0.


Προς το παρόν αναμένουμε τις νέες παραλαβές… Το e-shop.gr ενημερώνει για την πολυπόθητη άφιξη εδώ. Κάνε εγγραφή στις ενημερώσεις browser του amigo.gr και θα ενημερωθείς απευθείας το συντομότερο δυνατό, πατώντας το καμπανάκι κι επιτρέποντας τις ενημερώσεις αν δεν το έχεις κάνει ήδη!

Βασικές εφαρμογές συμβατές με Web camera

 • Skype: Ίσως το πιο γνωστό app για βιντεοκλήσεις. Είναι πλέον κτήμα της Facebook, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται για βίντεο κλήσεις στο Facebook Messenger.
 • Viber: Ήξερες ότι μπορείς να χρησιμοποιείς το Viber στο desktop/laptop σου; Κατέβασε το εδώ κι εγκατέστησε το πανεύκολα σε δύο βήματα.
 • Google Hangouts: Είναι η λύση της Google για video calls. Ιδιαίτερα βολικό χάρη στο Chrome add on που σου επιτρέπει να το χρησιμοποιείς άμεσα από τον Chrome browser σου.

Οποιοδήποτε άλλο app επιτρέπει video calls, όπως το για παράδειγμα το Slack ή το Zoom.

Χρήσιμα Tips

 • Αν έχεις Laptop ενδεχομένως να διαθέτει μια ενσωματωμένη κάμερα. Λογικά η ανάλυση της θα είναι για κλάμματα. Οποιαδήποτε web camera επιλέξεις θα είναι σίγουρα καλύτερη.
 • Αν είσαι χρήστης Mac, βεβαιώσου ότι η κάμερα που θα διαλέξεις είναι συμβατή. Για παράδειγμα, οι περισσότερες Logitech Webcams έχουν software για Mac.
 • Πριν καταλήξεις σε μια Full HD webcam, βεβαιώσου ότι η ταχύτητα internet που έχεις είναι αρκετή ώστε να υποστηρίζει streaming σε τέτοια ανάλυση. Minimum Upload Speed 3Mbps – Προτεινόμενη Upload Speed 13Mbps.
 • Μια Full HD Webcam είναι πολύ οικονομική λύση αν θες να κάνεις κανάλι στο Youtube ή να ανεβάζεις video σου στο facebook. Unboxing, music covers, παρουσιάσεις κλπ γίνονται πολύ εύκολα απευθείας στον υπολογιστή σου.

Θέλετε να υποστηρίξετε το amigo.gr στη λειτουργία του;

Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές αγορές σας χωρίς καμία επιβάρυνση από τους παρακάτω συνδέσμους:

καθώς και τα marketplaces AliExpressGearbest & Geekbuying.com


Socialize!


Οι περισσότεροι βλέπουν επίσης:
Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!