Αγορά ψυγείου 2021 – Τι ψυγείο να πάρω

Socialize!

Η αγορά ψυγείου αποτελεί επένδυση. Είναι μια απαραίτητη οικιακή συσκευή που θα έχεις για χρόνια. Δεν θα κάνεις οικονομία αν δώσεις το μικρότερο δυνατό ποσό.

Ανάλογα με τις ανάγκες και την τσέπη σου, επίλεξε το καλύτερο δυνατό ψυγείο της αγοράς. Μάθε όσα χρειάζεσαι στον υπεραναλυτικό οδήγο μας.

Χρησιμοποίησε τις συντομεύσεις στα περιεχόμενα για να βρεις ακριβώς το χαρακτηριστικό που σ’ ενδιαφέρει.

Περιεχόμενα

Κορυφαία προτεινόμενα ψυγεία – Αγορά ψυγείου

Όλες οι αναγραφόμενες τιμές ισχύουν την στιγμή που γράφεται το άρθρο και θα ενημερώνονται τακτικά. Δες μερικά από τα κορυφαία ψυγεία στην κατηγορία τους, σε σχέση ποιότητας και τιμής.

LG GTB382SHCZD

Τιμή:429€
Τύπος συσκευής:Ψυγείο δίπορτο
Σύστημα ψύξης:Full No Frost
Διαστάσεις (Π/Υ/Β):55.5 x 152 x 58.5
Ενεργειακή κλάση:A++
Eγγύηση:2 Έτη/10 έτη μοτέρ

Ιδανικό value for money δίπορτο ψυγείο, το LG GTB382SHCZD συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο ψυγείο με την εγγύηση της LG.

Μην ξεχάσω τα έξτρα χαρακτηριστικά του: Inverter Linear Compressor (για λιγότερο θόρυβο & μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας), Door Cooling, Moist Balance Crisper – Ρύθμιση Υγρασίας, LED φωτισμός


SAMSUNG RB33N300NSA/EF

Τιμή:519€
Τύπος συσκευής:Ψυγειοκαταψύκτης
Σύστημα ψύξης:No Frost
Διαστάσεις (Π/Υ/Β):59.5 x 185 x 66.8
Ενεργειακή κλάση:A+++
Eγγύηση:2 Έτη/10 έτη μοτέρ
Αγορά ψυγείου 2019 - Τι ψυγείο να πάρεις

Ένα παρόμοιο ψυγείο με το SAMSUNG RB33N300NSA/EF έχω στο σπίτι και είναι εξαιρετικό. Πολύ καλή επιλογή για επώνυμο ψυγειοκαταψύκτη με πολλά σύγχρονα χαρακτηριστικά.

All Around Cooling: Αποδοτικότερος κύκλος ψύξης, με αποτέλεσμα την διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας σε κάθε ράφι & κουτί. Τα τρόφιμα να παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο χρόνο.

Digital Inverter Compressor: Το Inverter μοτέρ του ψυγείου μπορεί και προσαρμόζει την ταχύτητα του σε 5 διαφορετικά επίπεδα λειτουργίας, για χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, αθόρυβη λειτουργία και μεγάλη αξιοπιστία.


MORRIS Retro Series Red MRS-31250R

Τιμή:599€
Τύπος συσκευής:Ψυγειοκαταψύκτης
Σύστημα ψύξης:Στατική ψύξη
Διαστάσεις (Π/Υ/Β):55 x 182 x 61.5
Ενεργειακή κλάση:A++
Eγγύηση:2 Έτη

Ο MORRIS Retro Series Red MRS-31250R είναι ένας πολύ όμορφος ρετρό ψυγειοκαταψύκτης και βγαίνει σε διάφορα χρώματα. Δώσε βάση μόνο στο σύστημα ψύξης γιατί δεν είναι No Frost.

Για No Frost ρετρό θα πρέπει να δώσεις αρκετές εκατοντάδες ευρώ παραπάνω και να πας σε Bompani ή SMEG – συνήθως κατόπιν παραγγελίας. Η Hyundai είχε ποιοτικούς και οικονομικούς ρετρό ψυγειοκαταψύκτες No Frost αλλά δεν κυκλοφορούν πια.

Τα της Morris κυκλοφορούν και σε δίπορτα στα 549€, σε πιο βολικά μεγέθη κατάλληλα για φοιτητές.


SAMSUNG RS67N8211S9

Τιμή:1299€
Τύπος συσκευής:Ψυγείο ντουλάπα
Σύστημα ψύξης:No Frost
Διαστάσεις (Π/Υ/Β):91.2 x 178 x 71.6
Ενεργειακή κλάση:A++
Eγγύηση:2 Έτη/10 έτη μοτέρ

Το SAMSUNG RS67N8211S9 είναι στην αιχμή της τεχνολογίας. Ούτε πολύ φθηνό, ούτε πολύ ακριβό. Η αμέσως φθηνότερη επιλογή διαθέτει No Frost μόνο στον χώρο της κατάψυξης.

Με τεχνολογίες Chef Cooling και Twin Cooling Plus τα τρόφιμα διατηρούνται φρέσκα για περισσότερο διάστημα, σε συνδυασμό με την πολλαπλή ροή αέρα ψύξης.

Μινιμαλιστική παροχή νερού και κρυμμένη οθόνη, με επίπεδες πόρτες και λαβές με εσοχές που συμπληρώνουν την προσεκτικά «σμιλεμένη» εικόνα του ψυγείου.

Τύπος – Αγορά ψυγείου

Ο τύπος του ψυγείου που χρειάζεσαι είναι καθοριστικός πριν συνεχίσεις. Βέβαια συνδυάζεται και με το επόμενο βήμα του οδηγού που είναι το μέγεθος του ψυγείου κι εξαρτάται από τον χώρο σου.

Πάμε να δούμε αρχικά όλους τους διαθέσιμους τύπους ψυγείων.

1. Δίπορτο ψυγείο

Είναι το πιο συνηθισμένο ψυγείο. Αυτό που θυμάσαι από παιδάκι. Ο χώρος της κατάψυξης βρίσκεται πάνω από αυτόν της ψύξης. Είναι πάντα μικρότερος και ενιαίος, συνήθως με ένα σιδερένιο ράφι στη μέση.

Πλέον δεν εξυπηρετεί εύκολα τις ανάγκες μιας σύγχρονης οικογένειας που χρειάζεται μεγαλύτερη κατάψυξη. Επίσης δεν είναι ιδιαίτερα εργονομικό, αφού πρέπει να σκύβεις κάθε φορά που θέλεις κάτι από το τελευταίο ράφι στην περιοχή της ψύξης. Συνήθως εκεί υπάρχουν συρτάρια για λαχανικά και φρούτα.

Κατάλληλο περισσότερο για φοιτητές και εργένηδες. Αν επιλέξεις δίπορτο ψυγείο, κοίτα να έχει τεχνολογία no-frost για να αποφύγεις να κάνεις απόψυξη κάθε λίγο και λιγάκι.

2. Ψυγειοκαταψύκτης

Αγορά ψυγείου 2019 - Τι ψυγείο να πάρεις

Σε έναν ψυγειοκαταψύκτη, ο χώρος της κατάψυξης βρίσκεται κάτω από της συντήρησης. Έχουν μεγάλη ζήτηση πλέον εξαιτίας της εργονομίας τους. Επειδή ανοίγουμε την συντήρηση περισσότερες φορές, δεν χρειάζεται να σκύβουμε για να πιάσουμε κάτι από το τελευταίο ράφι.

Ο χώρος της κατάψυξης είναι σαφώς μεγαλύτερος συγκριτικά με ένα δίπορτο ψυγείο.Επίσης έχει ράφια (συρτάρια), για να τακτοποιείς τα τρόφιμα σου ανά κατηγορία.

Σε σύγκριση όμως με ένα δίπορτο ψυγείο, ο χώρος της συντήρησης είναι μικρότερος… Που χρειάζεσαι περισσότερο χώρο; Κατάψυξη ή συντήρηση;

3. Ψυγείο ντουλάπα

Το ψυγείο ντουλάπα έχει δύο πόρτες διαφορετικού μεγέθους. Η στενή πόρτα είναι η κατάψυξη ενώ η άλλη η συντήρηση. Ιδανικό γιατί τα προϊόντα που θες συχνότερα μπορείς να τα έχεις ψηλά και στην κατάψυξη αλλά και στη συντήρηση.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι περιορίζεται το πλάτος των ραφιών. Ίσως δεν χωράνε όλα τα σκεύη σου σε ένα ψυγείο ντουλάπα. Ειδικά αν έχει ως πρόσθετες λειτουργίες έξοδο κρύου νερού/πάγου ή mini bar μειώνεται η χωρητικότητα της συσκευής.

Σίγουρα είναι αρκετά εντυπωσιακό αν διαθέτεις ευρύχωρη κουζίνα!

4. Γαλλικό Ψυγείο

Το γαλλικό ψυγείο είναι κάτι ανάμεσα σε ψυγειοκαταψύκτη και ψυγείο ντουλάπα. Ο χώρος της ψύξης βρίσκεται πάνω από το χώρο της κατάψυξης. Η κατάψυξη χωρίζεται σε εξωτερικά συρτάρια-ράφια.

Η αποθήκευση των προϊόντων κατάψυξης γίνεται σε αυτόνομα ράφια διαφορετικής ψύξης και χωρητικότητας. Προφανώς είναι και πιο εύχρηστα από την πόρτα ενός ψυγειοκαταψύκτη.

Αρκετά πρωτότυπος ο χώρος της συντήρησης! Έχει δύο φύλλα και προφανώς πλατύτερα ράφια από ένα ψυγείο ντουλάπα.

5. Ψυγείο συντήρησης

Είναι ψυγεία που διαθέτουν μόνο συντήρηση και έχουν μια πόρτα. Κατάλληλα περισσότερο για γραφεία, χώρους αναμονής κλπ. Μη ζητήσεις παγάκια όμως! Πολλές φορές ένας καταψύκτης αγοράζεται ξεχωριστά.

6. Ψυγείο με εσωτερική κατάψυξη

Πλέον συναντάται μόνο στα μικρά ψυγεία και ο χώρος της κατάψυξης είναι ιδιαίτερα μικρός. Το μειονέκτημα είναι ότι υπάρχει μεγάλη απώλεια ψύξης, άρα μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος. Αλλά και πάλι είναι άκρως λειτουργικά σε μικρούς χώρους και γραφεία.

7. Ρετρό ψυγείο

Η αγορά ψυγείου ρετρό έχει γίνει της μόδας. Όντως τα ρετρό ψυγεία είναι πανέμορφα και δίνουν άλλη αίσθηση στο χώρο. Αποτελούν από μόνα τους βασικό στοιχείο διακόσμησης.

Προσοχή στο σύστημα ψύξης στα ρετρό ψυγεία. Πολλές εταιρείες δεν έχουν No Frost ρετρό για να μειώσουν το κόστος (ή να αυξήσουν το κέρδος…). Εκτός αν δεν έχεις πρόβλημα να κάνεις συχνές αποψύξεις.

Πέρα από την vintage αισθητική τους, όλα τα άλλα χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια είτε επιλέξεις ρετρό ψυγειοκαταψύκτη είτε δίπορτο ρετρό ψυγείο. Α! Χρωματιστό ψυγείο δεν σημαίνει απαραίτητα ρετρό.

8. Smart ψυγείο

Το smart ψυγείο είναι το μέλλον, αν και είναι νωρίς ακόμη. Αν σκέφτεσαι την αγορά ψυγείου smart πρέπει να κάνεις υπομονή. Είναι αρκετά ακριβά. Μόνο η LG και περισσότερο η Samsung κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Προς το παρόν η Lg σου δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσεις εύκολα από το κινητό σου τη θερμοκρασία του ψυγείου, τη λειτουργία Ταχείας Ψύξης και να δεις άμεσα πιθανό πρόβλημα του ψυγείου με το πάτημα ενός πλήκτρου. Α! Και να δεις το εσωτερικό του χωρίς να το ανοίξεις για να μη χάνεται η ψύξη (αν και δεν είναι smart λειτουργία).

Η Samsung το πήγε πρόσφατα σε άλλο επίπεδο συστήνοντας τη σειρά Smart Family Hub. Μόνο ρόδες και τιμόνι να φύγεις δεν έχει το ψυγείο! Διαθέτει μεγάλη οθόνη αφής κι ενσωματώνει ένα σωρό εφαρμογές, από σύνδεση με Spotify μέχρι να σου θυμίζει το ημερήσιο πρόγραμμα σου.

Μόνο κατά παραγγελία στην Ελλάδα προς το παρόν. Για να μη λέμε πολλά, απλά απόλαυσε το video.

9. Μικρό Ψυγείο

Τα μικρά ψυγεία προορίζονται για μικρούς χώρους και προσφέρουν μεγάλη ευκολία σε γραφεία, ξενοδοχεία, ιατρεία και συναφείς χώρους. Η ρετρό πλέον εμφάνιση τους τα κάνει μοναδικά. Πως ν’ αντισταθείς, έστω κι αν κοστίζουν κάτι παραπάνω…

Μέγεθος ψυγείου – Αγορά ψυγείου

Προφανώς θα πρέπει πρώτα να μετρήσεις ακριβώς τις διαστάσεις στο σημείο που θα το τοποθετήσεις. Έχε στο νου σου ότι για να λειτουργήσει το ψυγείο σου αποδοτικά, θα πρέπει να υπάρχουν:

 • 2,5 εκατοστά ελεύθερου χώρου από την κάθε πλευρική επιφάνεια
 • 5 εκατοστά από την πίσω πλευρά
 • 10 εκατοστά από το πάνω μέρος του ψυγείου

Αυτά ισχύουν περισσότερο στα No Frost ψυγεία επειδή αναπτύσσουν μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Στα στατικά ψυγεία δεν είναι τόσο απόλυτο.

Χωρητικότητα ψυγείου – Αγορά ψυγείου

Η χωρητικότητα ενός ψυγείου μετριέται σε λίτρα (lt). Σχεδόν σε κάθε κατάστημα στην περιγραφή προϊόντος αναγράφονται ξεχωριστά τα λίτρα της ψύξης, της κατάψυξης και η συνολική εκμεταλλεύσιμη χωρητικότητα.

Αν και η χωρητικότητα του ψυγείου καθορίζεται από τις ανάγκες σου, εξαρτάται από τις διαστάσεις του ψυγείου που θα ταιριάζει στον χώρο σου.

Τεχνολογία ψύξης – Αγορά ψυγείου

Η τεχνολογία ψύξης είναι βασικό κριτήριο στην αγορά ψυγείου. Ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο κρατούν τη συντήρηση και την κατάψυξη στις επιθυμητές θερμοκρασίες και συνθήκες.

Στατική ψύξη

Τα ψυγεία στατικής ψύξης χρησιμοποιούν ψυκτικό υγρό ή στοιχείο, το οποίο στην περίπτωση της συντήρησης βρίσκεται στην πλάτη του θαλάμου.

Διατηρούν την ψύξη, κρατώντας συνεχώς χαμηλή τη θερμοκρασία αυτού του υγρού. Το ψυγείο στατικής ψύξης μαζεύει πάγο τακτικά.

Κάθε φορά που το στρώμα πάγου φθάνει τα 5 χιλιοστά ή το πολύ το 1 εκατοστό απαιτείται απόψυξη, διαφορετικά θα δεις φουσκωμένους τους λογαριασμούς ρεύματος.

Επίσης, αναπτύσσουν πιο εύκολα μυρωδιές, ενώ αν κάποιο τρόφιμο ακουμπά στην πλάτη του θαλάμου συντήρησης, θα κολλήσει πάνω της και θα αλλοιωθεί.

Το πλεονέκτημα τους σε σχέση με αντίστοιχων διαστάσεων No Frost ψυγείων, είναι ότι έχουν μικρότερη κατανάλωση.

Full No Frost

Τα ψυγεία Full No Frost ψύχουν τον αέρα που κυκλοφορούν μέσα στην ψύξη και την κατάψυξη με αποτέλεσμα να μην χρειάζονται απόψυξη. Επίσης, με την κυκλοφορία του αέρα κατανέμεται πιο ομοιόμορφα η ψύξη στους θαλάμους,

Λόγω της κυκλοφορίας του αέρα αναπτύσσονται πιο δύσκολα μυρωδιές και ρυθμίζονται πιο σωστά τα επίπεδα υγρασίας, με αποτέλεσμα τα τρόφιμα να διατηρούνται φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

No Frost

Στις περιγραφές των ψυγείων θα συναντήσεις τον τύπο ψύξης No Frost. Συνήθως σημαίνει Full NoFrost, εκτός αν περιγράφεται ως Frost Free ή Partial No Frost όπου δεν χρειάζεται απόψυξη η κατάψυξη αλλά μόνο ο θάλαμος ψύξης.

Ενεργειακή κλάση ψυγείου – Αγορά ψυγείου

Αγορά ψυγείου 2019 - Τι ψυγείο να πάρεις

Το ψυγείο είναι η πιο ενεργοβόρα οικιακή συσκευή, αφού δουλεύει ασταμάτητα όλο τον χρόνο. Επομένως, πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου τις κιλοβατώρες που καταναλώνει.

Τα μοντέλα των ψυγείων κατατάσσονται σε ενεργειακές κλάσεις με βάση την ετήσια κατανάλωση ρεύματος που καταναλώνουν. Η σύγκριση πρέπει να γίνεται με ψυγεία ίδιου μεγέθους και τύπου.

Υπάρχουν 10 ενεργειακές κλάσεις με αποδοτικότερη την ενεργειακή κλάση “Α+++” και χειρότερη την “G”.

Δες πως να εξοικονομήσεις χρήματα από το τιμολόγιο της ΔΕΗ

Κλιματική ζώνη ψυγείου – Τι ψυγείο να πάρω

Οι θερμοκρασίες που επικρατούν στο μέρος που θα βάλεις το ψυγείο σου, παίζουν μεγάλο ρόλο στην ομαλή και αποδοτική λειτουργία του. Τα ψυγεία είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να λειτουργούν κανονικά σε συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασιών.

Από την εργασιακή μου εμπειρία σε μεγάλη εισαγωγική εταιρεία λευκών συσκευών, υπήρχαν παράπονα από πελάτες σχετικά με την λειτουργία του ψυγείου τους. Έλεγαν ότι δεν παγώνει. Τελικά το είχαν στο μπαλκόνι με τον ήλιο να το χτυπάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Τα ψυγεία που αναμένεται να λειτουργήσουν ομαλά σε χώρες τροπικού κλίματος (ή σε σημείο που αναπτύσσει υψηλές θερμοκρασίες), κατασκευάζονται διαφορετικά από αυτά που προορίζονται για χώρες κανονικού κλίματος.

Το εύρος των θερμοκρασιών στο οποίο το ψυγείο αναμένεται να ψύξει επαρκώς τα τρόφιμα χωρίς να καταναλώνει πρόσθετη ενέργεια, περιγράφεται από την κλιματική ζώνη. Δες τον παρακάτω πίνακα:

Κλιματική ζώνηΕύρος θερμοκρασιών
Ν (Normal) +16oC έως +32oC
SN (Sub Normal) +10oC έως +32oC
ST (Sub Tropical) +18oC έως +38oC
T (Tropical) +18oC έως +43oC

Εντοιχιζόμενο ή ελεύθερο ψυγείο;

Ο λόγος αγοράς ενός εντοιχιζόμενου ψυγείου είναι καθαρά αισθητικός. Προτιμάται σε περίπτωση που το ψυγείο σου θέλεις να φαίνεται ένα με την κουζίνα σου.

Τα καινούργια ελεύθερα ψυγεία είναι από καλαίσθητα έως έργα τέχνης. Δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητο ένα εντοιχιζόμενο.

Έχε υπόψιν σου πάντως, ότι έχουν χαμηλότερη απόδοση λόγω του εγκλεισμού τους σε κουτί. Προφανώς μικραίνει το μέγεθος και κατά συνέπεια η χωρητικότητα, καθώς πρέπει να υπολογίσεις και τον όγκο του πλαισίου.

Πρόσθετες λειτουργίες – Αγορά ψυγείου

Τα σύγχρονα ψυγεία διαθέτουν αρκετές έξτρα λειτουργίες. Η πολυτιμότητα τους τις περισσότερες φορές είναι υποκειμενική. Αν ετοιμάζεσαι για αγορά ψυγείου, αυτές είναι μερικές έξτρα λειτουργίες που θα συναντήσεις:

 • Η λειτουργία No Frost που αναφέραμε παραπάνω
 • Έξοδος κρύου νερού (βρυσάκι)
 • Έξοδος πάγου (παγάκια ή θρυμματισμένος πάγος)
 • Anti-finger (περιορίζει τις δαχτυλιές στα inox ψυγεία)
 • Ειδοποίηση ανοιχτής πόρτας ψυγείου
 • Αλλαγή φοράς πόρτας (ρώτα το κόστος αν υποστηρίζεται)
 • Mini bar (περιοχή που ψύχει πιο γρήγορα μακριά από οσμές τροφίμων)
 • Smart λειτουργίες (Wifi, Bluetooth)

Τι μάρκα ψυγείου να πάρω;

Υπάρχουν πολλές μάρκες ψυγείων που έχουν αποδείξει την ποιότητα και τη φήμη τους. Κατασκευάζουν αξιόπιστες συσκευές με αντοχή στον χρόνο (Bosch, Pitsos, LG, Samsung, Morris, Siemens, Hitachi, Liebherr).

Η αλήθεια είναι πως δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Κάθε μοντέλο ασχέτως εταιρείας έχει τις ιδιαιτερότητες του ή ενδεχομένως να εμφανίσει ελαττώματα. Μηχανήματα είναι, άρα πολύ πιθανό να παρουσιάσουν βλάβες.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το after sales service και η άμεση διαθεσιμότητα ανταλλακτικών όταν και εάν χρειαστούν. Επειδή κατά κύριο λόγο τα ανταλλακτικά είναι εισαγόμενα, αν δεν υπάρχει στοκ, η επισκευή του ψυγείου σου μπορεί να επιμηκυνθεί σε βάθος μηνών μέχρι να γίνει νέα παραλαβή.

Καλό είναι να υπάρχει μια επικοινωνία με το ανάλογο τμήμα service της κάθε εταιρείας. Για παράδειγμα για πόσα χρόνια θα υποστηρίζει ανταλλακτικά για το τάδε μοντέλο;

Όχι ότι θα αλλάξει κάτι αλλά λέμε τώρα. Μη σου τύχει.

Τι να προσέξεις πριν την αγορά ψυγείου;

 1. Ξεκαθάρισε ότι τα χαρακτηριστικά του σε εξυπηρετούν. Αυτό είναι που ξεδιαλύνει ο οδηγός μας. Να ξέρεις τι ακριβώς τι ψυγείο να αγοράσεις με βάση τις ανάγκες σου.
 2. Δεν θα αναλύσω τον τρόπο πληρωμής, είμαι σίγουρος ότι θα είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Δώσε όμως βάση σε επιπλέον κόστη όπως:
  • Μεταφορικά έξοδα (παράδοση στο πεζοδρόμιο ή μέσα στο σπίτι σε τάδε όροφο;)
  • Έξοδα τοποθέτησης (αστείο στα ψυγεία, βάλτο μόνος σου)
  • Τόκοι σε περίπτωση δόσεων
 3. Μάθε επίσης για την πολιτική αλλαγών:
  • Υφίσταται σε πρώτη φάση;
  • Σε πόσο χρονικό διάστημα μπορείς να αλλάξεις το προϊόν σου αν θέλεις και αν υπάρχει κόστος μεταφορικών
  • Τι γίνεται αν δυσλειτουργεί από την πρώτη εβδομάδα/μήνα χωρίς δική σου υπαιτιότητα; Άμεση αντικατάσταση ή επισκευή και βλέπουμε;
 4. Διάβασε τους όρους και την διάρκεια εγγύησης
  • Σκέψου αν θέλεις επιμήκυνση εγγύησης. Μεγάλες εταιρείες όπως τα mediamarkt προσφέρουν αυτή την δυνατότητα.
  • Ενημερώσου για το after sales service (τηλεφωνική εξυπηρέτηση, email κ.α.) και την πολιτική υποστήριξης ανταλλακτικών σε βάθος χρόνου. Δεν αποτελεί εγγύηση, απλά καλό είναι να γνωρίζεις. Οι μεγάλες εταιρείες συνήθως έχουν πάντα διαθέσιμο στοκ σε βάθος δεκαετίας.
  • Πολύ σημαντικό! Όλες οι εγγυήσεις αφορούν σε ανταλλακτικά. Το κόστος επίσκεψης του τεχνικού το χρεώνεσαι εσύ μετά τους πρώτους 3 ή 6 μήνες συνήθως, ανάλογα με την εταιρεία.
  • Μεγάλες εταιρείες όπως η Bosch ή η Neff έχουν πιο ακριβά ανταλλακτικά και σίγουρα πιο ακριβό service.
 5. Μετά την αγορά, γράψε στο βιβλίο εγγύησης όποια έξτρα τηλέφωνα εξυπηρέτησης μπορεί να χρειαστείς και φύλαξε την απόδειξη αγοράς.

Συμπέρασμα για αγορά ψυγείου

Θα κλείσω όπως σε κάθε οδηγό αγοράς στο amigo.gr. Βρες την ιδανική λύση ανάμεσα στην τσέπη και τις ανάγκες σου. Μην ασχοληθείς με 50 και 100€ παραπάνω για μια καλύτερη συσκευή. Είναι επένδυση και δεν θα το μετανιώσεις!


Θέλετε να υποστηρίξετε το amigo.gr;

Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις αγορές σας χωρίς καμία επιβάρυνση, από τους παρακάτω συνδέσμους:

Συχνές ερωτήσεις – γρήγορες απαντήσεις

Τι να προσέξεις στην αγορά ψυγείου

1.Τις διαστάσεις ανάλογα με τον χώρο σου
2.Τον τύπο του ψυγείου (δίπορτο, ψυγειοκαταψύκτης, ντουλάπα κλπ)
3.Την χωρητικότητα (σε λίτρα) ανάλογα με τις ανάγκες σου
4.Την τεχνολογία ψύξης (no frost)
5.Την κλιματική ζώνη (κυρίως σε περίπτωση που το έχεις σε εξωτερικό χώρο)
6.Την ενεργειακή κλάση για μικρότερη κατανάλωση (Α+,Α++ κλπ)
7.Έξτρα λειτουργίες (smart, έξοδος για παγάκια-νερό, ειδοποίηση ανοιχτής πόρτας κλπ)

Αγορά ψυγείου ή ψυγειοκαταψύκτη;

1.Σκέψου κατά πόσο χρειάζεσαι μεγάλη κατάψυξη (ψυγειοκατα/ης ιδανικός για οικογένειες)
2.Σκέψου τις διαστάσεις του χώρου σου (ένας ψυγειοκατα/ης είναι μεγαλύτερος)
3.Σκέψου πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις (ένας ψυγειοκατα/ης είναι ακριβότερος)

Γιατί τα ψυγεία πιάνουν πάγο;

Αυτό γίνεται κυρίως στα στατικά ψυγεία ή ψυγεία στατικής ψύξης για δυο λόγους:
1.Η συγκέντρωση πάγου οφείλεται στη ψύξη των υδρατμών που αναδύονται από το ζεστό ή χλιαρό φαγητό που τοποθετούμε στο ψυγείο.
2.Από τον αέρα που εισέρχεται στο ψυγείο κάθε φορά που ανοίγουμε την πόρτα.

Διαφορά No Frost και Full No Frost ψυγείου / ψυγειοκαταψύκτη

Ένα Full No Frost ψυγείο δεν χρειάζεται απόψυξη ούτε στον θάλαμο ψύξης ούτε στην κατάψυξη.
Συχνά No Frost ψυγείο σημαίνει το ίδιο. Πολλές φορές όμως, δεν είναι ξεκάθαρο στην περιγραφή προϊόντος μήπως πρόκειται για ψυγείο Frost Free ή Partial No Frost όπου δεν χρειάζεται απόψυξη η κατάψυξη αλλά μόνο ο θάλαμος ψύξης.

Ψυγείο με ένα ή δυο μοτέρ;

Τα ψυγεία με 2 μοτέρ (1 για ψύξη κι 1 για κατάψυξη) λειτουργούν ομαλά σε μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασιών και απαιτούν λιγότερη συντήρηση. Η ταυτόχρονη λειτουργία των μοτέρ επιτρέπει την μικρότερη επιβάρυνσή τους αφού δεν επιβαρύνεται ένα μοτέρ με την ψύξη όλου του ψυγείου. Το κάθε μοτέρ λειτουργεί αυτόνομα. Σε περίπτωση βλάβης μπορείς να μεταφέρεις τα τρόφιμα από ψύξη σε κατάψυξη και αντίστροφα μέχρι να βρεθεί λύση. Προφανώς ένα ψυγείο με 2 μοτέρ είναι πιο ακριβό.

καθώς και τα marketplaces   MediaMarktGearbest  και  Geekbuying.com .


Socialize!


Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!