Αγορά κινητού 2020 – Τι κινητό να πάρω (προτάσεις)

Τι κινητό να πάρω; Δες τι χρειάζεσαι - αγορά κινητού - agora kinitou
Socialize!
 • 18
 •  
 •  
 •  

Αγορά κινητού 2020

Η αγορά κινητού δεν είναι περίπλοκη υπόθεση αν απλά θες να μιλάς, να στέλνεις μηνύματα, άντε και να συνδέεσαι στα social media και στο e-mail σου. Για τους περισσότερους αυτά είναι αρκετά. Αν οι ανάγκες σου είναι μεγαλύτερες, σκέψου αν είναι πραγματικές.

Όντως χρειάζεσαι μια ¨επαγγελματική¨ φωτογραφική μηχανή στην τσέπη σου; Όντως είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις για 4k ανάλυση και 8 πυρήνες;

Η αλήθεια είναι πως η αγορά smartphone είναι μονόδρομος, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψεις τα μαλλιοκέφαλα σου.

Η τεχνολογία τρέχει. Γιατί να την ακολουθείς λαχανιασμένος αν δεν σου χρησιμεύουν αυτά -που με το αζημίωτο- έχει να σου προσφέρει;

Σε αυτόν τον οδηγό θα σε βοηθήσουμε να δεις τι πραγματικά χρειάζεσαι από ένα κινητό, βρίσκοντας όπως πάντα μια ισορροπία ανάμεσα στις ανάγκες και στην τσέπη σου.

Αγορά κινητού 2020 – Περιεχόμενα

Αγορά κινητού από εξωτερικό

Για αγορά κινητού από εξωτερικό, προτίμησε τα παρακάτω marketplaces αφού πρώτα διαβάσεις το άρθρο “Αγορά κινητού από εξωτερικό – Τι να προσέξεις“.

 • Geekbuying. Επίλεξε την αγορά σου από ευρωπαϊκές αποθήκες αποφεύγοντας τα έξοδα τελωνείου. Πατώντας εδώ, μεταφέρεσαι στην αποθήκη της Ιταλίας με τα λιγότερα (συνήθως) μεταφορικά έξοδα. Πατώντας εδώ θα έχεις πρόσβαση στα τρέχοντα διαθέσιμα κουπόνια προσφοράς.
 • Gearbest. Δεν θέλει συστάσεις αλλά προσοχή στα έξοδα τελωνείου.
 • Aliexpress. Το ίδιο ισχύει κι εδώ.

Αγορά κινητού από Ελλάδα

Σίγουρα θα έχεις προσέξει τις χαοτικές διαφορές στις τιμές κινητών ανάμεσα στα επίσημα καταστήματα και σε κάποια σκρουτζομάγαζα.

Όταν οι διαφορές ξεφεύγουν από τη λογική και δεν μιλάμε για 10-20 ευρώ, τότε κάτι δεν πάει καλά. Τα σενάρια είναι τα εξής:

 • Παρα-εισαγωγές μοντέλων που προορίζονται για άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθόλα νόμιμες. Πιθανά προβλήματα:
  • Ελλιπής υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας. Θα πρέπει να διευκρινίζεται αν υπάρχουν ελληνικό μενού, ελληνικό πληκτρολόγιο και ορθογράφος.
  • Η συσκευή δεν καλύπτει τις ελληνικές ζώνες συχνοτήτων. Κακό σήμα ή αδυναμία 4G. Δες το άρθρο μας “Τι να προσέξεις στην αγορά κινητού από εξωτερικό” (Δεν έχει διαφορά στην παραεισαγωγή αφού η συσκευή προοριζόταν για άλλη χώρα).
  • Σε πολλές περιπτώσεις η συσκευή είτε δεν καλύπτεται από το αντίστοιχο επίσημο δίκτυο σέρβις στην Ελλάδα είτε τα ελληνικά σέρβις δεν ασχολούνται όπως αν επρόκειτο για “ελληνική” συσκευή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η συσκευή αποστέλλεται στο εξωτερικό από το E-Shop.
  • Αν σου αναφέρουν από το κατάστημα ότι το προϊόν καλύπτεται κανονικά από εγγύηση στην Ελλάδα, και όχι μέσω του E-Shop, επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία και σιγουρέψου για τη διαδικασία κάλυψης της εγγύησης. Πολλές μεγάλες εταιρείες, καλύπτουν παραεισαγωγές με επίσημη εγγύηση στην Ελλάδα αλλά αυτό που δεν καλύπτεται είναι η αντικατάσταση του προϊόντος την πρώτη εβδομάδα αγοράς σε περίπτωση παρουσίασης κάποιου προβλήματος. 
 • Ψεύτικες αποδείξεις με εικονικά στοιχεία. Κοινώς δεν αποδίδουν ΦΠΑ. Μπορεί να μην έχεις πρόβλημα αλλά να ξέρεις ότι ένα ψεύτικο παραστατικό δε συνοδεύεται από εγγύηση… Για περισσότερα δες το σχετικό άρθρο από techingreek.com.

Οικονομική αγορά κινητού ανά κατάστημα

Ελληνικά e-shop με αξεσουάρ κινητών

Βασικά χαρακτηριστικά smartphone

Επεξεργαστής smartphone

Ο επεξεργαστής είναι το βασικό συστατικό μιας ψηφιακής συσκευής. Σκέψου τον ως τον εγκέφαλο του smartphone. Είναι γνωστός και ως CPU (κεντρική μονάδα επεξεργασίας).

Χρησιμεύει στην ταυτόχρονη εκτέλεση εφαρμογών στο κινητό σου. Όσο πιο ισχυρός τόσο το καλύτερο, αν δεν θες το κινητό σου να αργεί και να ¨κολλάει¨.

Δεν σημαίνει πάντως ότι ένα smartphone με τετραπύρηνο επεξεργαστή θα είναι πιο γρήγορο από ένα με διπύρηνο. Εξαρτάται από την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή.

Αν θέλεις να μετρήσεις την ισχύ ενός επεξεργαστή, πρέπει να δώσεις προσοχή στα Gigahertz (Ghz). Επί του παρόντος, οι περισσότεροι επεξεργαστές κυμαίνονται μεταξύ 1,8 και 2,6 (Ghz) ταχύτητας.

Οι επεξεργαστές σε συσκευές Android κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο από την Qualcomm με τη γραμμή Snapdragon τους και προσφάτως με την γραμμή Krait, που τους καθιστά πιο ισχυρούς και λιγότερο ενεργοβόρους. Υπάρχουν άλλες εταιρείες όπως η Samsung, η Kirin ή η MTK που κάνουν επεξεργαστές και για κινητές συσκευές.

Ας μην ξεχνάμε ότι με την έλευση των smartphones υιοθετήθηκε το σύστημα SoC (System on Chip), όπου πάνω σε ένα μοναδικό chip συνδέονται όλα τα περιφερειακά συστήματα (CPU, GPU, Bluetooth, RAM, GPS κλπ).

Μπαταρία smartphone

Τα smartphones χρησιμοποιούνται όλη την ημέρα. Θέλεις μια συσκευή που να έχει μπαταρία με αρκετή διάρκεια ζωής για την καθημερινή ρουτίνα. Γι’ αυτό και η μπαταρία είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την αγορά κινητού.

Η μονάδα μέτρησης ισχύος της μπαταρίας είναι το mAh (milliampere / ώρα). Αυτή τη στιγμή, τα κινητά τηλέφωνα προσφέρουν μπαταρίες των 2000-4000mAh .

Ωστόσο, μια μπαταρία 4000mAh δεν σημαίνει ότι θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καθώς εξαρτάται από τον επεξεργαστή και την ανάλυση οθόνης.

Ανάλυση οθόνης smartphone

Η ανάλυση οθόνης έχει να κάνει με το πόσο ευκρινές θα είναι αυτό που βλέπεις. Αν για κάποιο λόγο βλέπεις ταινίες ή βιντεοσκοπείς συχνά από το κινητό σου, όσο μεγαλύτερη τόσο το καλύτερο.

Επίσης οι οθόνες των κινητών είναι πλέον πολύ ανθεκτικές στις γρατζουνιές και τις πτώσεις. Ειδικευμένες εταιρείες όπως η Gorilla Glass παρέχουν οθόνες που έχουν δοκιμαστεί σε αρκετά αντίξοες συνθήκες.

Η πιο συνηθισμένη ανάλυση, είναι 720p (720 × 1280 pixels). Ωστόσο, υπάρχουν smartphones με ανάλυση Full HD+ (2280 × 1080) όπως το Huawei P20 Lite ή ανάλυση UWQHD ( 3040 x 1440 pixels x 1440 pixels), όπως το Samsung Galaxy S10.

Μνήμη RAM smartphone

Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό στην αγορά κινητού. Συμβάλει στην ταχύτητα του κινητού σε συνδυασμό πάντα με τον επεξεργαστή. Απαραίτητη αν ανοίγεις ταυτόχρονα πολλές ή απαιτητικές εφαρμογές και παιχνίδια.

Οι περισσότερες συσκευές έχουν μεταξύ 1 και 2 GB μνήμης RAM. Ορισμένα τηλέφωνα χρησιμοποιούν 4GB μνήμης RAM λόγω των προδιαγραφών τους και υπάρχουν ακόμη και λίγες περιπτώσεις κινητών με 6GB-8GB μνήμης RAM.

Οι ειδικοί λένε ότι, σήμερα, οι περισσότερες κινητές συσκευές μπορούν να λειτουργούν ομαλά με 2GB μνήμης RAM. Ωστόσο, εάν είσαι απ’ αυτούς που χρησιμοποιούν πολλές εφαρμογές, ίσως χρειαστεί να ψάξεις για μια συσκευή με 4GB Ram.

Κάμερα smartphone

Με το έντονο ξέσπασμα των κοινωνικών δικτύων, οι άνθρωποι δίνουν μεγάλη προσοχή στις κάμερες των κινητών συσκευών. Χαρακτηριστικά όπως διπλή κάμερα, η χειροκίνητη εστίαση, η ανάλυση και το διάφραγμα του φακού, λαμβάνονται πραγματικά υπόψη από τους χρήστες.

Αν ψάχνεις για κινητό με καλή κάμερα, δώσε προσοχή στην ανάλυση (HD, UHD ή 4k), την επαγγελματική λειτουργία και τα χαρακτηριστικά της μπροστινής κι οπίσθιας κάμερας που διαθέτει κάθε συσκευή.

Κινητό με καλή κάμερα

To κινητό με την καλύτερη κάμερα είναι το Samsung Galaxy Note 10 Aura. Εκτός του ότι δουλεύει πολύ καλά δουλεύει σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού, το σύστημα κάμερας φέρει κινηματογραφική τεχνολογία επαγγελματικού επιπέδου και μάλιστα εύκολη στη χρήση.

Το Note 10 πλαισιώνεται από τρεις κάμερες στην πίσω όψη (16 MP + 12 MP + 12 MP) και μία στην πρόσοψη (10 MP). Μπορείς να θολώσεις το φόντο σε βάθος πεδίου για πιο καλλιτεχνικές λήψεις, ενώ το μικρόφωνο στο zoom θα σου επιτρέψει να εστιάσεις στους ήχους που θες. Η υπερπλήρης σειρά εργαλείων επεξεργασίας δε, θα απογειώσει τις λήψεις σου.

Κατηγορίες κινητών με βάση τη χρήση

Απλό κινητό για βασική χρήση

Υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζεσαι ένα κινητό απλά για κλήσεις και μηνύματα. Όλα τα άλλα χαρακτηριστικά έρχονται δεύτερα.

Υπάρχουν αρκετές προσφορές από διαφορετικούς κατασκευαστές. Συσκευές που απλοποιούν τη ζωή σου δίνοντας βάση στην ουσιαστική επικοινωνία.

Για πολύ κόσμο τα smartphones έχουν καταντήσει κουραστικά, τόσο με τις περίπλοκες λειτουργίες τους, όσο και με τον χρόνο που αφιερώνεις καθημερινά μπροστά στην οθόνη τους.

Απλό κινητό - Nokia 3310 - Κινητό για βασική χρήση
Κλίκαρε στην εικόνα – Nokia 3310 3G Dual SIM

Θυμάσαι το Nokia 3310; Η ανανεωμένη του έκδοση είναι μια καλή επιλογή. Αν και παίζει στα 59 ευρώ, οι αναμνήσεις και το ρετρό στυλ που το συνοδεύουν το καθιστούν μοναδικό. Έχει Bluetooth, 3G, βασικές λειτουργίες για e-mails & social media & ατελείωτη μπαταρία με ένα μήνα αναμονή και 22 ώρες ομιλίας!

Αγορά κινητού για gaming

Τα παιχνίδια κινητής τηλεφωνίας έχουν ήδη αποδειχθεί ότι είναι ένας από τους πιο κερδοφόρους κλάδους της βιομηχανίας παιχνιδιών. Κάθε γενιά smartphones μικραίνει το χάσμα μεταξύ των φορητών συσκευών και των κονσολών.

Για αξιόλογο gaming στο κινητό, χρειάζεσαι: μεγάλη οθόνη με ευκρίνεια, δυνατό επεξεργαστή, μνήμη RAM και δυνατή μπαταρία. Ένα κορυφαίο κινητό για mobile gamers, είναι το SAMSUNG Galaxy S10 plus 128GB ! Η τιμή του, κυμαίνεται στα 889€ αλλά τα έχει όλα!

Κινητό για gaming

Μην εκπλαγείτε που η Samsung έχει ένα από τα καλύτερα κινητά για gaming. Η τελευταία της οικογένεια smartphones της σειράς Galaxy S10 είναι η πρώτη που διαθέτει το ισχυρό νέο chipset Snapdragon 855 της Qualcomm, το οποίο την ώθησε γρήγορα στην κορυφή του πακέτου από την άποψη της απόλυτης απόδοσης.

Αλλά, δεν είναι μόνο το chipset που κάνει τα S10 εξαιρετικά για gaming. Έχουν οθόνες Super AMOLED με υποστήριξη για υψηλή δυναμική εμβέλεια, ώστε να έχετε εξαιρετικές οπτικές γωνίες τόσο σε ταινίες όσο και σε παιχνίδια.

Δεν αγοράζεις απλά μια ισχυρή κινητή συσκευή παιχνιδιών αλλά κι ένα κορυφαίο κινητό γενικά.

Κινητά για φωτογραφίες

Σήμερα, κάθε κινητό τηλέφωνο διαθέτει κάμερα αλλά δεν είναι όλες οι κάμερες ισάξιες. Αν θέλεις κορυφαία ποιότητα στις φωτογραφίες σου είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε γιατί ανεβάζεις περιεχόμενο στα social media, καλό είναι να διαλέξεις κάτι αξιόλογο.

Πλέον οι κάμερες στα κινητά, ανταγωνίζονται στα ίσα επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές. Η πιο σημαντική διαφορά τους είναι ότι με τις δεύτερες μπορείς να εναλλάσσεις τους φακούς.

Η πιο οικονομική και αξιόλογη αγορά κινητού με αξιόλογη κάμερα -κατά τη γνώμη μου- , είναι το Xiaomi Redmi 8 32GB 4G Dual Sim – Onyx Black, περίπου στα 169€ τη στιγμή που γράφεται το άρθρο.

Οικονομικό κινητό για φωτογραφίες

Eίναι εξοπλισμένο με κύρια Dual κάμερα με αισθητήρες 12MP f/1.8 & 2MP με υποστηρίξη AI και λήψη βίντεο 1080p στα 30fps, ενώ για selfie διαθέτει κάμερα 8MP f/2.0 για εντυπωσιακά πορτρέτα έτοιμα για ανάρτηση στα social media.

Σε προσιτή βέβαια τιμή και το Xiaomi Redmi Note 8 Pro , που με λιγότερο από 288€ απογειώνει τις επιδόσεις!

Κινητό με γιγάντια οθόνη – Phablet

Η αγορά κινητού με τεράστια οθόνη, το λεγόμενο phablet (phone & tablet) χρησιμεύει σε αρκετές περιπτώσεις:

 • Αν δεν έχεις pc ή laptop
 • Αν ταξιδεύεις συχνά και δεν θες να κουβαλάς tablet ή laptop
 • Αν δεν θες να χρεώνεσαι για δεδομένα κινητής σε δεύτερη συσκευή
 • Για πιο ξεκούραστη περιήγηση
 • Και για τους πρεσβύωπες ομολογουμένως είναι ιδανικό

To Xiaomi Mi Max 2 αποτελεί ιδανική επιλογή στα 202€ από Geekbuying.

Μεγάλο κινητό - Κινητό με μεγάλη οθόνη - αγορά κινητού
 • 6,44 ίντσες Full HD οθόνη
 • 4GB RAM – 64GB ROM
 • 5.0MP μπροστινή κάμερα, 12.0MP Sony IMX386 οπίσθια κάμερα με flash & auto focus.
 • Μπαταρία 5300mAh με ταχεία φόρτιση
 • 8-πύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 625 στα 2.0GHz
 • Dual sim – Stereo ήχος – 4G… Τι άλλο θέλεις; Α, και πλήρως μεταλλικός σχεδιασμός!

Τα καλύτερα κινητά

Αν τα χρήματα δεν είναι καθόλου πρόβλημα για σένα στην αγορά κινητού και θέλεις τεχνολογία αιχμής και τα τελευταία μοντέλα στην τσέπη σου, τότε έχεις πολύ συγκεκριμένες επιλογές.

HUAWEI Mate 20 Pro Black

Το HUAWEI Mate 20 Pro θα το βρεις στα 900€ στρογγυλά. Πρώτο και βασικότερο, διαθέτει τον καλύτερο 8-πύρηνο επεξεργαστή Kirin 980, σε ένα chipset όπου είναι το πρώτο στον κόσμο με αρχιτεκτονική κατασκευής 7nm.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά επεξεργαστών, ο Kirin 980 θα σου προσφέρει έως 75% γρηγορότερες επιδόσεις αλλά και έως 46% καλύτερα γραφικά.

Κλίκαρε στην εικόνα – Huawei Mate 20 Pro

Είναι εξοπλισμένο με τεράστια μνήμη RAM 6GB, εντυπωσιακή οθόνη OLED 6.39’’ αλλά και τριπλό σύστημα κάμερας, σχεδιασμένο από τη Leica, το οποίο διαθέτει αισθητήρες των 40MP, 20MP και 8MP.

Κατασκευασμένο από 3D γυαλί, καμπυλωτό, αδιάβροχο, μπαταρία 4200mAh με έξυπνη διαχείριση ισχύος και ταχεία φόρτιση (σε μισή ώρα επιτυγχάνει 70% φόρτιση).

Δες αναλυτικά όλα τα χαρακτηριστικά του, πρόκειται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε android smartphone.

APPLE iPhone XS MAX 256GB

Αν και υπερεκτιμημένα τα iPhone γενικότερα, άκρως ποιοτικά. Το iPhone XS MAX, παίζει από 1200-1500 ευρώ περίπου και διαθέτει τον καλύτερο επεξεργαστή στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Προσοχή στα καταστήματα αγοράς στους όρους εγγύησης και service.


Κλίκαρε στην εικόνα – APPLE iPhone XS MAX

Θεωρούμε πολύ καλύτερη επιλογή το Huawei Mate 20 Pro, αλλά το iPhone είναι μια άλλη φιλοσοφία. Θα σπεύσουν μόνο οι φανατικοί του είδους. Τα βασικά του χαρακτηριστικά του πάντως είναι τα εξής:

 • Επεξεργαστής:A12 Bionic Next Generation Neural engine
 • Ταχύτητα επεξεργαστή:2.49 GHz
 • Χωρητικότητα μνήμης:256 GB
 • RAM:4 GB Ανάλυση οθόνης:2688 x 1242 pixels
 • Οθόνη:6.5 inch Super Retina OLED
 • Υπερβολικά πολλές λειτουργίες κάμερας (12MP+12MP)

Μη σου πέσει μόνο! Αν είσαι επιρρεπής στις πτώσεις, με τα ίδια λεφτά θα βρεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο…

Samsung Galaxy Note 9

Κομμένο με διαμάντι και ανθεκτική οθόνη Gorilla Glass 6 και ισχυρό επεξεργαστή. Οθόνη Super AMOLED με λειτουργία διαχωρισμού για να βλέπεις δυο εφαρμογές ταυτόχρονα.

Κινητό με καλή κάμερα

Φακός διπλού διαφράγματος και γραφίδα με Bluetooth που λειτουργεί ως χειριστήριο για απομακρυσμένες λήψεις. Αυτά είναι λίγα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy Note 10, στα 999€. Εν συντομία:

 • Οθόνη: 6.8 inch Quad HD+ sAMOLED 
 • Επεξεργαστής: Octa Core – Exynos 9825 στα 2.7GHz  
 • Μνήμη RAM: 12 GB 
 • Χωρητικότητα μνήμης: 256 GB 
 • Ανάλυση κάμερας:  Quad 16MP+12MP+12MP+DepthVision  
 • Λειτουργικό σύστημα: Android Pie 9.0

Value for money κινητά

Η αγορά κινητού μπορεί να αποδειχθεί ακριβό άθλημα αν αφεθείς. Μπορείς να βρεις οικονομικά κινητά με πληρότητα χαρακτηριστικών σε αρκετά νορμάλ τιμές. Παρακάτω προτείνουμε μερικά που ξεχωρίσαμε:

Motorola Moto C Plus 4G-LTE

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις η Lenovo έχει εξαγοράσει την Motorolla. Ίσως από τα πιο ανθεκτικά και designάτα κινητά σε οικονομική τιμή. Το Motorola Moto E5 Plus κοστίζει μόλις 159,90€ και για τα λεφτά του είναι υπερπλήρες!

Motorola Moto E5 Plus - Τι κινητό να πάρω - Αγορά κινητού
Κλίκαρε στην εικόνα – Motorola Moto E5 Plus
 • Ανάλυση οθόνης: 6.0”, IPS LCD, 720 x 1440
 • Επεξεργαστής: QuadCore 1,4Ghz
 • Μνήμη: ROM 32GB – RAM 3GB
 • Κάμερες: Οπίσθια: 12MP /f2.0/PDAF & laser AF/LED flash/panorama/HDR – Εμπρόσθια: 5MP /f2.0 με Flash.
 • Λειτουργικό Σύστημα: Android 8.0 Oreo
 • Μπαταρία: 5000mAH
 • Διάφορα: Gorilla Glass, Bluetooth 4.2, GPS με A-GPS support, FM ραδιόφωνο, 4G, Dual NanoSim, 3.5 mm audiojack, microUSB, microSD έως 256GB, Αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος πολλαπλών λειτουργιών, τεχνολογία Turbopower.

LeTV LeEco Le Pro 3

Τα κινητά LeTV LeEco έχουν μεγάλη αποδοχή και θετικά σχόλια τα τελευταία χρόνια, και είναι τα πιο value for money σε σχέση με όσα προσφέρουν!

Το LeTV LeEco Le Pro 3 κοστίζει μόλις 96,73€ στο Geekbuying (αποθήκη Ιταλίας χωρίς τελωνείο!). Τι προσφέρει;

 • Οθόνη 5.5-ιντσών, Full HD (1920×1080 pixels)
 • Επεξεργαστής: Helio X23 MTK6797D deca-core 64bit 2.3GHz
 • Μνήμη: 4GB RAM +32GB ROM
 • Κάμερες: 8.0MP selfie κάμερα and Dual 13.0MP οπίσθια
 • Dual Nano SIM Card Dual Standby
 • Full metal unibody
 • Μπαταρία: 4000 mAh battery με ταχεία φόρτιση
 • Υποστηρίζει: 4G/3G/GPS/Bluetooth/multi-language/Touch ID

Δεν θα βρεις πουθενά αλλού όλα αυτά κοντά στα 100 ευρώ…

Xiaomi Mi Max 2 (64GB)

Το Xiaomi Mi Max 2 θα το βρεις στα 202€ (αποθήκη Ιταλίας χωρίς τελωνείο!) . Διαθέτει οκταπύρηνο Snapdragon 625 επεξεργαστή στα 2,0ghz, 4GB ram και 64GB rom. Η οθόνη είναι στης 6,4” ίντσες ανάλυσης Full HD. Ιδανική για αναπαραγωγή multimedia, ταινιών και ανάγνωση. Με μπαταρία των 5,300mAh που δύσκολα ξεμένεις.

 • Οθόνη: 6.4″ FULL HD
 • Επεξεργαστής: 8πύρηνος Snapdragon 625
 • Μνήμη (RAM/ROM): 4 GB / 64 GB
 • Μπαταρία: 5300mAh
 • Κάμερα 12 + 5 MP

Ψάχνοντας για αγορά κινητού, θα βρεις πάρα πολλές value for money συσκευές. Ενδεικτικά λοιπόν προτείναμε τις παραπάνω.

Android ή iPhone;

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί να δοθεί μια απλά απάντηση. Η σωστή ερώτηση είναι android ή iOS; Σίγουρα μπαίνεις στο δίλημμα όταν πρόκειται για αγορά κινητού.

Το σίγουρο είναι ότι για ένα Apple κινητό, θα βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να κουβαλάς μια περιουσία στην τσέπη σου.

Βασικό μειονέκτημα των Android είναι ότι έχει ανοιχτό λογισμικό κώδικα. Μπορεί να προσφέρει πληθώρα δωρεάν εφαρμογών αλλά ταυτόχρονα μειώνει το επίπεδο ασφαλείας αφού ο καθένας -με βασικές γνώσεις προγραμματισμού-μπορεί να ανεβάσει μια εφαρμογή σε κάποιο app store.

Αντίθετα αυτό είναι πιο δύσκολο με την Apple, αφού για να το κάνει κάποιος αυτό πρέπει αφενός να έχει Mac και αφετέρου ο χρήστης της συσκευής iOS να έχει “σπάσει” το λογισμικό της. Βέβαια αυτό σημαίνει λιγότερες δωρεάν εφαρμογές.

Android vs Apple - Android vs iOS

Δες αναλυτικά το σχετικό μας άρθρο android Vs iOS, όπου βρεις όσα θέλεις να ξέρεις σε μορφή πίνακα (Καλύτερα να το διαβάσεις σε desktop).

Τι να προσέξεις στην αγορά κινητού εγγύηση – service – παραλαβή

Αφού επιλέξεις το κινητό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, βεβαιώσου για τα χαρακτηριστικά σου διαβάζοντας προσεκτικά όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες.

Προχωρώντας στην αγορά, καλό είναι να τσεκάρεις βασικά πράγματα :

 • Την εμπορική εγγύηση καλής λειτουργίας του κατασκευαστή.
  Σε καλύπτει επιπρόσθετα των νόμιμων δικαιωμάτων σου από τη σύμβαση της ηλεκτρονικής πώλησης.
 • Τα service αντιπροσωπείας ή τα εξουσιοδοτημένα service σε περίπτωση βλάβης. Κάλεσε την αντιπροσωπεία απευθείας για ενημέρωση, δίνοντας ιδανικά το IMEI και τον serial number της συσκευής σου.
 • Τον έλεγχο της συσκευασίας πριν το άνοιγμα. Αν η συσκευασία είναι χτυπημένη αρχικά δεν το παραλαμβάνεις. Αν επίσης έχει παραβιαστεί η ταινία ασφαλείας της συσκευασίας σημαίνει ότι το προϊόν έχει ανοιχτεί.
 • Τον έλεγχο των περιεχομένων μετά το άνοιγμα της. Τσέκαρε αν υπάρχουν όλα τα συνοδευόμενα περιεχόμενα του κινητού σου (ακουστικά, φορτιστής, καλώδια κλπ).

Αγορά antivirus για το νέο σου κινητό

Δεν υπάρχει άλλο antivirus από το Bitdefender. Το χρησιμοποιώ 4ο χρόνο πλέον και δεν το έχω αλλάξει για κανένα λόγο. Ελαφρύ, γρήγορο, για όλες μου τις συσκευές ταυτόχρονα (στο Total Security πακέτο), με δικό του safepay browser, τέλειο interface, ελληνικό μενού κι ελληνική online και τηλεφωνική εξυπηρέτηση.

Ρίξε μια ματιά στα σχετικά άρθρα μας:

Από ποιο κινητό έχεις μείνει απόλυτα ευχαριστημένος;


Θέλετε να υποστηρίξετε το amigo.gr στη λειτουργία του;

Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές αγορές σας χωρίς καμία επιβάρυνση, από τους παρακάτω συνδέσμους:

καθώς και τα marketplaces AliExpress , Gearbest & Geekbuying.

Συχνές ερωτήσεις – Αγορά κινητού

Τι να προσέξω στην αγορά κινητού

Αποφάσισε την χρήση για την οποία το θες (φωτογραφίες, gaming, βασική χρήση κλπ).
Δώσε βάση στα εξής χαρακτηριστικά:
1.Επεξεργαστής.
2.Μπαταρία.
3.Ανάλυση.
4.Μνήμη RAM.
5.Κάμερα.
Πριν την αγορά, τσέκαρε: την εγγύηση καλής λειτουργίας του κατασκευαστή, τα service της αντιπροσωπείας, την συσκευασία πριν και μετά το άνοιγμα.

Τι να προσέξω στην αγορά κινητού από εξωτερικό

1.Έξοδα τελωνείου αν το αγοράσεις εκτός ευρωπαϊκής ένωσης.
2.Λογισμικό (υποστήριξη ελληνικών).
3.Έλεγχος IMEI συσκευής.
4.Υποστήριξη δικτύου στην Ελλάδα.
5.Τρόπος & κόστος αποστολής.
6.Προσοχή στα υπερβολικά φθηνά κινητά.
Δες αναλυτικά.

Android ή iOS

iOS (apple):
1.Πιο ακριβό.
2.Πιο ασφαλές.
3.Οι ενημερώσεις λογισμικού καλύπτουν και παλαιότερες συσκευές.
Android:
1.Πιο οικονομικό.
2.Μεγαλύτερα κενά ασφαλείας στις εφαρμογές.
3.Οι ενημερώσεις λογισμικού αργούν και δεν καλύπτουν παλαιότερες συσκευές.
Δες συγκριτικό πίνακα.


Socialize!
 • 18
 •  
 •  
 •  

Written by 

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται…Πολυτεχνίτης φιλόλογος

Σχετικά άρθρα

Γράψε μας τη γνώμη σου.

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται.

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!