Αγορά Android TV

Κατηγορία/ες ▶ ,
Socialize!

Αν είσαι σε φάση αγοράς νέας τηλεόρασης, ίσως πρέπει να λάβεις υπόψιν σου την αγορά μιας android TV. Είναι το μέλλον στις smart τηλεοράσεις και προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες. Ας τα δούμε αναλυτικά:

Περιεχόμενα

Μην ξεχνάς τον υπεροδηγό μας αν θες βοήθεια στην αγορά τηλεόρασης!

Android TV – Τι είναι

Η Android TV στην ουσία είναι μια Smart Tv. Όπως υποδηλώνει και το όνομα της, διαθέτει android λογισμικό. Αυτό δηλαδή που έχεις στο android smartphone σου ή στο τάμπλετ σου.

Επί της ουσίας οι android τηλεοράσεις έχουν πρόσβαση στο Google Playstore. Αυτό σημαίνει ότι έχεις την δυνατότητα να κατεβάσεις άπειρες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών streaming (Netflix) αλλά και παιχνιδιών (gaming).

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Φωνητική αναζήτηση.
 • Πλοήγηση στο μενού της τηλεόρασης μέσω τηλεχειριστηρίου, game controller ή κινητού (μέσω της εφαρμογής Android TV mobile app).
 • Υποστήριξη Chromecast, για να προβάλλεις πολυμέσα απευθείας από μια φορητή συσκευή σου (κινητό, laptop, tablet) απευθείας στην τηλεόραση ασύρματα.

Είναι γεγονός ότι οι Android τηλεοράσεις έχουν πολύ μεγαλύτερη αγορά για κατέβασμα εφαρμογών (apps) απ’ ο,τι θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε Smart τηλεόραση.

Android Tv VS Smart Tv

Η βασική διαφορά των Android και των Smart τηλεοράσεων έγκειται στο διαχειριστικό τους σύστημα ή αλλιώς στο OS (Operational System) τους το οποίο προφανώς ανήκει στην Google. Διατίθεται λοιπόν δωρεάν και γι’ αυτό θα δεις μεγάλες διαφορές στις τιμές android και smart τηλεοράσεων.

Το OS λοιπόν είναι αυτό που έχει σημασία όταν καλείσαι να επιλέξεις τη νέα σου τηλεόραση. Το διαφορετικό OS θα αποφέρει διαφορετικά αποτελέσματα, ειδικά όταν πρόκειται για την υποστήριξη ορισμένων εφαρμογών.

Επίσης, για κάποιους είναι σημαντικό το OS να τους είναι οικείο. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να μην έχει χειριστεί android συσκευή (smartphone ή tablet). Ας δούμε την σύγκριση αναλυτικά:

Smart Tv

OS (Διαχειριστικό σύστημα): χρησιμοποιούν οποιοδήποτε εκτός από android. Για παράδειγμα οι LG έχουν το WebOS.

Eφαρμογές (apps): για Netflix ή Youtube, οι έξυπνες τηλεοράσεις είναι μια καλή επιλογή. Οι περισσότερες έχουν προεγκατεστημένες αυτές τις εφαρμογές και πολλά άλλες.

Τα διαφορετικά OS (ανάλογα με την μάρκα της τηλεόρασης) έχουν τα δικά τους ειδικά καταστήματα εφαρμογών. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες smart TVs που δεν μπορούν να κάνουν λήψη νεότερων εφαρμογών.

Επίσης οι συμβατικές smart τηλεοράσεις έχουν ελάχιστα firmware updates.

Πλεονεκτήματα Smart TV

 • Εύκολες ρυθμίσεις
 • Πολλοί κατασκευαστές (Samsung, LG, Sony κλπ)
 • Απαιτεί μόνο ένα τηλεχειριστήριο.

Μειονεκτήματα Smart TV

 • Περιορισμοί σε εφαρμογές και firmware upadates.
 • Χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα το οποίο είναι ξεπερασμένο.

Android TV

OS (Διαχειριστικό σύστημα): Είναι αυτονόητο ότι οποιοσδήποτε κατέχει ήδη ένα τηλέφωνο Android προτιμά πιθανώς μια τηλεόραση Android.

Το Android OS μπορεί να ενημερωθεί πολύ εύκολα όπως στα android smartphones. Αυτό σημαίνει ότι οι τακτικές ενημερώσεις παρέχουν βελτιστοποιήσεις που εκσυγχρονίζουν συνεχώς την τηλεόραση σου.

Εφαρμογές (apps): Το Google Play Store έχει πολύ περισσότερες εφαρμογές. Επειδή το Android είναι ανοικτού κώδικα, αυτό δίνει στις τηλεοράσεις Android περισσότερη πρόσβαση σε διαφορετικά είδη εφαρμογών.

Η ύπαρξη ανοιχτού κώδικα κάνει επίσης τις τηλεοράσεις Android φθηνότερες από τις περισσότερες έξυπνες τηλεοράσεις.

Πλεονεκτήματα Android TV

 • Τυπικά είναι φθηνότερες.
 • Μεγάλος αριθμός εφαρμογών.
 • Εύκολες και απλές ενημερώσεις.
 • Πάντα υποστηρίζει Chromecast.

Μειονεκτήματα Android TV

 • Λιγότεροι κατασκευαστές (προς το παρόν).
 • Πιο δύσκολο interface αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ android συσκευή.

Προτάσεις αγοράς android τηλεόρασης

Οι τιμές που θα δεις στις παρακάτω android τηλεοράσεις ισχύουν τη στιγμή που γράφεται το άρθρο και θα ανανεώνονται τακτικά.

4k Android τηλεόραση 43″ F&U FLA 4320 UH

Android tv 43" οικονομική

Η τιμή της 43″ F&U FLA 4320 UH απλά δεν υπάρχει γι’ αυτά που προσφέρει. Είναι στα 279€ κι έχει παραπάνω χαρακτηριστικά απ’ όσα θα χρειαζόταν ένας μέσος χρήστης. Ενδεικτικά:

 • Είναι 4k (3840 x 2160 pixels)
 • Υποστηρίζει HDR10
 • OS: Android TV 9.0
 • Συνδέσεις: 4xHDMI, 2USB, Bluetooth, Ethernet, VGA, PC audio κ.α.

Διαθέτει ικανοποιητικότατο ηχητικό σύστημα στα 20w ενώ συνοδεύεται κι από Bluetooth χειριστήριο με υποστήριξη Google Assistant.

Μπορείς να αποκτήσεις την αντίστοιχη F&U Android tv 50″ με μόλις 299€! Ακόμη το σκέφτεσαι;

4k Android τηλεόραση 55″ TCL 55P715

TCL55P715 Android TV

H TCL 55P715 κοστίζει μόλις 398.99€ και διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης android τηλεόρασης. Είναι ULTRA HD στα 1500 BPI.

Ο δείκτης BPI (δείκτης οπίσθιου φωτισμού) υποδεικνύει το δείκτη ρευστότητας φωτός. Σκοπός του είναι να σας επιτρέψει να αποκτήσετε μια ιδέα της ικανότητας των διαφορετικών μοντέλων να αναπαράγουν αποτελεσματικά κινούμενες εικόνες.

Διαθέτει λειτουργία HDR 10 αλλά και τις απαραίτητες συνδέσεις για κάθε περίπτωση: Wi-Fi, Bluetooth, 3xHDMI, 2xUSB, Ethernet, ειδικά αν έχεις να συνδέσεις πολλές HDMI συσκευές από κονσόλα μέχρι ηχόμπαρες.

4k Android τηλεόραση 55″ Sony KD49XF7596BAEP

Εδώ πάμε σε άλλο επίπεδο με την 55 Sony KD49XF7596BAEP στα 549€ με οθόνη Triluminos (μεγαλύτερη παλέτα χρωμάτων) και την τεχνολογία 4K X-Reality PRO να συνεργάζεται με HDR10. Αυτό σημαίνει αναβάθμιση (σχεδόν 4k) οποιασδήποτε εικόνας παρέχοντας εξαιρετική ευκρίνεια.

Αν και η ανανέωση της εικόνας είναι στα 50Hz (όπως οι περισσότερες τηλεοράσεις του εμπορίου που σπάνια ξεπερνούν τα -πραγματικά 60Hz), με την τεχνολογία MOTIONFLOW XR 200 HZ ενισχύεται το βάθος στην οθόνη μέσω ευκρινέστερων και υψηλότερης αντίθεσης εικόνων, κάνοντας έτσι κάθε καρέ καθαρότερο και απολαυστικότερο, προσφέροντας μια συνολικά αναβαθμισμένη οπτική εμπειρία.

Οι συνδέσεις που διαθέτει είναι παραπάνω από αρκετές: 1x RF, 2x IF,4x HDMI 2.0, 1x Digital Audio Out (Optical), Έξοδος ακουστικών, Έξοδος subwoofer, 3x USB, Ethernet (LAN), Component Video, Composite video input.

Συμπεράσματα

Ενώ και τα δύο είδη τηλεοράσεων έχουν τα συν και τα πλην τους, η ζυγαριά στο τέλος γέρνει προς τις τηλεοράσεις Android. Το γεγονός ότι είναι φθηνότερες και έχουν πολύ μεγαλύτερη πρόσβαση σε εφαρμογές τις καθιστά πολύ πιο ελκυστικές.

Αντιλαμβάνoμαι ότι δεν προτιμούν όλοι το Android λειτουργικό σύστημα αλλά θεωρώ ότι τα οφέλη αντισταθμίζουν τα προβλήματα, ακόμη και για άτομα που δεν χρησιμοποιούν το λογισμικό Android.

Πέρα απ’ όσα είπαμε, οι συνεχείς ενημερώσεις μιας android TV την καθιστούν την πιο Value for Money αγορά.

Μια smart τηλεόραση είναι εξαιρετική επιλογή αν δεν χρησιμοποιείτε συσκευές Android και προτιμάτε να μην μάθετε ένα ολοκαίνουργιο περιβάλλον.

Λειτουργούν ικανοποιητικά και όποιος ενδιαφέρεται για την απλότητα και την ευκολία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο θα μείνει απόλυτα ευχαριστημένος.

Αν πάλι θέλεις να μετατρέψεις την τηλεόραση που ήδη έχεις σε smart – android, μπορείς να καταλήξεις σε κάποιο android TV Box.

Συχνές ερωτήσεις – Σύντομες απαντήσεις

Τι είναι android TV

Είναι η επόμενη γενιά smart τηλεοράσεων. Διαθέτουν λογισμικό android δίνοντας σου πρόσβαση στο Google Playstore αλλά κι επιπλέον δυνατότητες όπως φωνητική αναζήτηση, υποστήριξη chromecast και πλοήγηση στο μενού της TV μέσω τηλεχειριστηρίου, gaming controller ή κινητού τηλεφώνου.

Ποια είναι η διαφορά Android TV και Smart TV

Η βασική διαφορά τους έγκειται στο διαχειριστικό τους σύστημα (OS) και κατά συνέπεια στην τιμή τους. Το android OS αφενός έχει πολύ περισσότερες εφαρμογές, αναβαθμίζεται συχνότερα κι επειδή ανήκει στην Google είναι εξαιρετικά φθηνότερο.

Διαφορά android TV και Chromecast

Στην ουσία μια (εξωτερική συσκευή) Chromecast μας δίνει την δυνατότητα να προβάλουμε την οθόνη μιας android (smartphone, tablet) συσκευής μας στην τηλεόραση. Η βασική διαφορά του με μια android τηλεόραση είναι ότι υποστηρίζει πολύ λιγότερες εφαρμογές.

Θέλετε να υποστηρίξετε το amigo.gr στη λειτουργία του;

Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές αγορές σας χωρίς καμία επιβάρυνση από τους παρακάτω συνδέσμους:

καθώς και τα marketplaces AliExpressGearbest & Geekbuying.com


Socialize!


Οι περισσότεροι βλέπουν επίσης:
Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!