Ποιος είμαι

Ονομάζομαι Ηλίας Αποστόλου και είμαι ο δημιουργός του amigo.gr. Έχω ασχοληθεί με πολλά πράγματα μέχρι σήμερα.

Είμαι πτυχιούχος φιλόλογος, έχω εργαστεί ως μουσικός για αρκετά χρόνια, έχω εργαστεί σε μικρές και μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες σε νευραλγικές θέσεις. Η τελευταία μου επαγγελματική ιδιότητα ως υπάλληλος ήταν: SEO Specialist. Δες παρακάτω πώς το amigo μου άλλαξε τη ζωή.

Η πορεία του amigo

Το amigo δημιουργήθηκε από προσωπική ανάγκη τον Αύγουστο του 2017. Πάντα ήθελα να φτιάξω ένα προσωπικό blog και να μοιράζομαι σκέψεις και προβληματισμούς.

Ξεκίνησα να δημοσιεύω κάποια άρθρα αυτοβελτίωσης-αυτογνωσίας. Προσωπικές σκέψεις περισσότερο.

Όσο μάθαινα περισσότερα για το blogging, είδα ότι υπήρχε ένα μεγάλο κενό στο ελληνικό διαδίκτυο. Δεν υπήρχαν αναλυτικοί οδηγοί αγορών για τους Έλληνες καταναλωτές.

Ξεκίνησα λοιπόν να δημιουργώ τους πιο πλήρεις και αναλυτικούς οδηγούς αγορών χωρίς κάποια ιδιαίτερη προσδοκία. Ήθελα απλά να καλύψω αυτό το κενό.

Κάποια στιγμή προέκυψε μια συνεργασία με το e-band.gr και προστέθηκαν στη θεματολογία παρουσιάσεις και συνεντεύξεις καλλιτεχνών. Ως μουσικός για αρκετά χρόνια, καταλαβαίνω πόσο σημαντική είναι η προβολή και η υποστήριξη για έναν καλλιτέχνη.

Η θεματολογία του amigo άρχισε να ανοίγει… Δεν ήμουν σίγουρος αν αυτό ήταν κάτι καλό, μέχρι να αρχίσω να λαμβάνω τα σχόλια και τα μηνύματα σας. Η υποστήριξη σας για όσους ήδη γνωρίζετε το amigo ήταν μεγάλη και σας ευχαριστώ.

Πώς το amigo έγινε πηγή εισοδήματος

Σε διαρκή αναζήτηση όπως πάντα, άρχισα να σκέφτομαι αν και κατά πόσο είναι δυνατόν ένα blog να μου αποφέρει χρήματα. Για να μην τα πολυλογώ γνώρισα τον κόσμο του affiliate marketing και της διαφήμισης γενικότερα.

Για να καταφέρω να αυξήσω τις πωλήσεις μου και την προβολή του amigo έπρεπε με κάποιο τρόπο να το διαφημίσω. Προφανώς το πιο διαθέσιμο κεφάλαιο μου ήταν ο χρόνος μου. Η πληρωμένη διαφήμιση κοστίζει αρκετά, ειδικά αν προωθείς πολλά διαφορετικά προϊόντα.

Η απάντηση στο πρόβλημα μου ήταν το SEO (search engine optimization). Το να καταφέρω δηλαδή να βγάλω τα άρθρα μου στην πρώτη σελίδα της Google.

Όσο περισσότερες πληροφορίες και γνώσεις συγκέντρωνα, τόσο περισσότερα ήθελα να μάθω. Δεν είναι εύκολος χώρος. Θέλει αρκετή μελέτη, πειραματισμό, έρευνα και πολλή δουλειά.

Πώς το amigo άλλαξε την ζωή και την επαγγελματική μου πορεία

Φέρνοντας τα πρώτα αποτελέσματα, κατάλαβα ότι αυτό θέλω να κάνω, κάτι που με οδήγησε να εργαστώ ως SEO Specialist και αργότερα ως Head of SEO σε μια εταιρεία ψηφιακού marketing με πολλά και μεγάλα διεθνή και ελληνικά projects. Είχα την τύχη να δουλέψω με εξαιρετικούς επαγγελματίες πάνω σε πολύ γνωστά και απαιτητικά projects.

Πλέον είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και ασχολούμαι αποκλειστικά με το SEO, το Online Copywriting και την κατασκευή ιστοσελίδων. Μπορείς να μάθεις περισσότερα γι΄αυτό στο weboo.gr.

Το amigo.gr ξεκίνησε από προσωπική ανάγκη έκφρασης, έγινε μεράκι, μετά μια πρώτη πηγή εισοδήματος κι αργότερα καθόρισε την επαγγελματική μου πορεία.

Με βοήθησε να δω ένα καινούργιο κόσμο, να μάθω περισσότερα πράγματα, να κάνω νέους φίλους, να ανακαλύψω το επάγγελμα που μου άλλαξε τη ζωή.

Αν θελήσεις να ανοίξεις ένα παράθυρο στον κόσμο του blogging και δεν ξέρεις από που να αρχίσεις, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου. Όπως κατάλαβες ποτέ δεν ξέρεις που οδηγεί το καθετί.

Το σίγουρο είναι ότι αν αγαπάς ή αν ανακαλύψεις ότι αγαπάς κάτι, θα σε οδηγήσει εκεί που πρέπει από μόνο του.

Καλώς ήρθες amigo!

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!