Πως να κάνεις την πρώτη σου πώληση με affiliate marketing

Κατηγορία/ες ▶ ,
Socialize!

Τα πρώτα βήματα στο affiliate marketing είναι καθοριστικά. Αν απογοητευτείς είναι πολύ εύκολο να τα παρατήσεις. Το δύσκολο είναι να επιμείνεις μέχρι να δεις αποτελέσματα. Δες πως να κάνεις την πρώτη σου πώληση με affiliate marketing εξαιρετικά απλά για να ξεκινήσεις με θετική ψυχολογία.

Μην ξεχνάς πως αν ήταν εύκολο θα το έκαναν όλοι!

Περιεχόμενα

Η πρώτη σου πώληση με affiliate marketing στη Linkwise

Όπως θα έχεις δει στα προηγούμενα άρθρα μας σχετικά με το affiliate marketing:

η Linkwise είναι η καλύτερη ελληνική εταιρεία για να αρχίσεις.

Αφού πραγματοποιήσεις την εγγραφή σου στην linkwise κι εγκριθεί ο λογαριασμός σου, είσαι έτοιμος να αρχίσεις τις πωλήσεις.

Θυμίζω τα 4 βασικά κανάλια affiliate marketing:

 1. Blog (μέσω website ή όποιας πλατφόρμας σου επιτρέπει να δημιουργείς υπερσυνδέσμους)
 2. Vlog (μέσω video – YouTube/Vimeo με υπερσυνδέσμους στην περιγραφή του video)
 3. Social Media (facebook page, twitter, messenger κλπ)
 4. E-mail – Newsletter (απλά emails ή μέσω newsletter*)

*Η δημιουργία και ύπαρξη newsletter δεν απαιτεί την δημιουργία website. Μπορείς να συνδέσεις μια φόρμα εγγραφής (όπως του mailchimp) με τη σελίδα σου στο facebook. Το θέμα είναι να μπορεί κάποιος να εγγραφεί στη λίστα σου για να λαμβάνει το newsletter σου.

Αν έχεις απορίες στείλε μου ένα μήνυμα στη σελίδα του amigo.gr στο facebook.

3 τρόποι άμεσης πώλησης με affiliate marketing

Η πρώτη σου πώληση με affiliate marketing (ή οι πρώτες σου πωλήσεις) μπορούν να έρθουν άμεσα με τους εξής 3 τρόπους:

1.Κάνε τις δικές σου αγορές

Επί της ουσίας μπορείς να κάνεις αγορές που θα έκανες έτσι κι αλλιώς. Αγοράζεις δηλαδή φθηνότερα αφού σου επιστρέφεται το ποσοστό επί της πώλησης.

Απλά κλικάρεις επάνω στα links που έχεις δημιουργήσει και κάνεις την αγορά σου όπως ακριβώς θα την έκανες υπό κανονικές συνθήκες.

Φυσικά υπάρχουν πολλές εταιρείες affiliate marketing στο εξωτερικό για να συνεργαστείς παράλληλα με τη Linkwise. Καμία εταιρεία δεν σε περιορίζει να την χρησιμοποιείς αποκλειστικά.

Δεν έχει σημασία αν το link κατευθύνει ακριβώς στο προϊόν που θέλεις. Αρκεί να οδηγεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα που θέλεις. Για παράδειγμα:

Αν έχεις ένα link που οδηγεί σε μια τηλεόραση από τα Media Markt, θα έχεις ποσοστά για οποιοδήποτε προϊόν αγοράσεις από το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Προσοχή: Μην κάνεις την αγορά από ιδιωτικό παράθυρο περιήγησης γιατί η διαδικασία βασίζεται στα ενεργοποιημένα cookies.

2.Δημιούργησε affiliate links για φίλους και γνωστούς

Όλοι πλέον κάνουμε αρκετές αγορές μέσω internet. Ζήτα από φίλους και γνωστούς να σου ζητάνε affiliate links κάθε φορά που θέλουν να πραγματοποιήσουν κάποια online αγορά.

Με 2-3 κλικς μπορείς πολύ εύκολα να τους στείλεις ένα link προς κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα για να αγοράσουν το προϊόν που έτσι κι αλλιώς θα αγόραζαν. Δεν επιβαρύνονται καθόλου κι εσύ βγάζεις το ποσοστό σου από την πώληση. Win-Win…

Προφανώς απλά ενημέρωσε τους για το νέο σου εγχείρημα και ζήτα τη βοήθεια τους. Μη κάνεις spam και σίγουρα μη γίνεις φορτικός.

Μην σου φαίνεται δύσκολη η διαδικασία. Θα δεις παρακάτω στην ενότητα “εργαλεία της linkwise” πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσεις ένα affiliate link και να το στείλεις μέσω messenger ή email, ή να το επικολλήσεις σε ένα post στο facebook όπως θα δεις παρακάτω.

3.Δημιούργησε μια facebook page

Αν δεν έχεις άμεσα τη δυνατότητα ή τη γνώση να δημιουργήσεις κάποιο blog, μπορείς να αρχίσεις με μια σελίδα στο facebook δημιουργώντας χρήσιμο περιεχόμενο για τους χρήστες σου.

Όχι να παραθέτεις απλά links, δεν θα τα πατήσει κανείς. Για παράδειγμα:

Γράψε ένα κείμενο με τα φετινά trends στα μαγιό και στο τέλος βάλε ένα link προς το ηλεκτρον. κατάστημα που ξεχώρισες.

Γράψε ένα κείμενο με τα οφέλη της βιταμίνης C με σχετικό link προς κάποια βιταμίνη σε ηλεκτρονικό φαρμακείο κλπ…

Όσο πιο συγκεκριμένη είναι η κατηγορία προϊόντων που θα περιέχει η σελίδα σου, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να πετύχει. Μην μπλέξεις ας πούμε ρούχα, ηλεκτρικές συσκευές, laptops και πακέτα διακοπών…

Φυσικά όταν είσαι έτοιμος/η μπορείς και να επεκτείνεις την εμβέλεια των δημοσιεύσεων σου μέσω διαφήμισης στο facebook. Δες έναν πλήρη οδηγό στο weboo.gr.

Προσοχή: δεν επιτρέπουν όλα τα καταστήματα διαφήμιση των προϊόντων τους στο fb. Θα το δεις στους όρους κάθε προγράμματος. Μην ανησυχείς, το μενού της Linkwise είναι εξαιρετικά απλό κι εύχρηστο:

Πώς να κάνεις την πρώτη σου πώληση με affiliate marketing | Amigo.gr

Τα εργαλεία της Linkwise που σου λύνουν τα χέρια

Όλα είναι απλά με την Linkwise. Έχει ίσως το πιο φιλικό περιβάλλον εργασίας και τα κατάλληλα εργαλεία για να μην σπαταλάς τον χρόνο σου.

Εργαλείο 1: Η πλατφόρμα της Linkwise

1.Βρες το πρόγραμμα που ταιριάζει στις προτιμήσεις σου. Για τι είδους προϊόντα μπορείς πιο άνετα να δημιουργείς περιεχόμενο;

Είναι εξαιρετικά εύκολη η συμμετοχή σε προγράμματα ηλεκτρονικών καταστημάτων. Μέσα από το προφίλ σου έχεις να επιλέξεις από διάφορες κατηγορίες προϊόντων. Ακολούθησε τα εξής απλά βήματα:

Πώς να κάνεις την πρώτη σου πώληση με affiliate marketing | Amigo.gr

2.Έστω ότι επιλέγεις είδη ταξιδίου. Απλά επιλέγεις το κατάστημα που θέλεις. Θα δεις τα εξής:

Convertion Rate: το ποσοστό των επισκεπτών που πραγματοποιούν αγορά από το αντίστοιχο e-shop. Στο bagz.gr αγοράζουν κατά μέσο όρο 1.32 στους 100 επισκέπτες.

Earnings per Click (EPC): Προκύπτει από την διαίρεση της προμήθειας με τον αριθμό των clicks που έχει λάβει ένα πρόγραμμα συνολικά, πολλαπλασιάζοντας επί 100. Μας δείχνει το πόσο καλά πηγαίνει ένα πρόγραμμα σε σχέση με ένα άλλο.

Για παράδειγμα, ένα χαμηλό EPC, σημαίνει πως ο affiliate (εσύ δηλαδή) στέλνει πολλούς χρήστες στο eshop του διαφημιζόμενου οι οποίοι όμως δεν μετατρέπονται σε πελάτες (conversion).

Αυτό οφείλεται είτε στο υλικό που έχει δημιουργήσει ο affiliate για να σε στείλει στο κατάστημα -το οποίο μπορεί να είναι ελλιπές ή παραπλανητικό- ή στον κακό σχεδιασμό του τάδε eshop αλλά και σε άλλους επιπλέον παράγοντες…

%έγκρισης: είναι ενδεικτικό και δείχνει το ποσοστό των affiliates που εγκρίνονται στο πρόγραμμα του τάδε eshop. Συνήθως όλοι γίνονται δεκτοί μέχρι κάποιος να παραβιάσει τους όρους του προγράμματος.

Χρόνος έγκρισης: ο χρόνος που απαιτείται για να επιβεβαιωθεί ή επιτυχημένη ενέργεια δηλαδή η πώληση, ώστε να αποδοθούν τα συμφωνημένα ποσοστά.

flat προμήθεια: αναγράφεται μια πάγια αμοιβή ανά συμφωνημένη ενέργεια. Για παράδειγμα 1€ για κάθε εγγραφή στο newsletter του διαφημιζόμενου.

%προμήθεια: το ποσοστό που σου αναλογεί επί της καθαρής αξίας ενός προϊόντος ανά πώληση.

3. Έστω ότι επιλέγεις το Bagz.gr

Αφού διαβάσεις την περιγραφή, τους όρους και τις προμήθεις, πατάς απλά “ΠΡΟΣΘΗΚΗ”.

Στη συνέχεια πας στα δημιουργικά και κάνεις copy paste τον κώδικα ή το link του eshop στο blog, στο post ή στο email σου κλπ. Φυσικά η διαδικασία αυτή απλοποιείται εκπληκτικά στο επόμενο βήμα…

Εργαλείο 2: Browser add-on, Linkwise για Chrome

Όλη η παραπάνω διαδικασία για να κάνεις έστω την πρώτη σου πώληση με affiliate marketing απλοποιείται στο έπακρο με το Chrome add-on της Linkwise.

Προϋπόθεση να έχεις Chrome και να εγκαταστήσεις το πρόσθετο αφού κάνεις τον λογαριασμό σου στη Linkwise. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το μοναδικό affiliate ID σου για να εκμεταλλευτείς το add-on. Θα φαίνεται πάντα δίπλα στο όνομα σου όταν συνδέεσαι στον λογαριασμό σου.

Δες τις εικόνες:

Πάντα θα υπάρχει δίπλα στην μπάρα αναζήτησης το εικονίδιο της linkwise.

Το πλεονέκτημα είναι ότι όταν βρίσκεσαι σε συνεργαζόμενο με την Linkwise eshop, το εικονίδιο πρασινίζει και μπορείς να δημιουργείς με ένα μόνο κλικ το affiliate link που χρειάζεσαι! Κάνοντας απλά copy/paste το προσθέτεις όπου χρειάζεται.

To e-shop.gr είναι συνεργαζόμενο κατάστημα. Κλικάρεις στο πρασινισμένο εικονίδιο…

Πώς να κάνεις την πρώτη σου πώληση με affiliate marketing | Amigo.gr

Πατάς σμίκρυνση link – επιλογή όλων και copy τον σύνδεσμο. Στην συνέχεια κάνε paste όπου θέλεις!

Πώς να κάνεις την πρώτη σου πώληση με affiliate marketing | Amigo.gr

Εργαλείο 3: Το mobile app

Μπορείς βέβαια να τα έχεις όλα στο κινητό σου κατεβάζοντας την εφαρμογή της linkwise στο Google Play Store. Να τονίσω επίσης ότι ενημερώνεσαι live για κάθε νέα πώληση που πραγματοποιείται στον λογαριασμό σου.

Στο app όπως και στον λογαριασμό σου, βλέπεις τα στατιστικά σου, το ποσό που έχεις μαζέψει, το πότε θα πληρωθείς και όλα όσα χρειάζεσαι απλά κι εύκολα.

Τα εργαλεία είναι περισσότερα και θα τα ανακαλύψεις μόλις αρχίσεις να εξοικειώνεσαι με τα βασικά!

Η πρώτη σου πώληση με affiliate marketing είναι μόνο η αρχή

Αν έχεις το πάθος και την όρεξη να μπεις στον χώρο του blogging και του affiliate marketing δεν υπάρχει ταβάνι… Για να αποκτήσεις ένα καλό παθητικό εισόδημα, χρειάζεται αρκετός χρόνος, εκπαίδευση και αφοσίωση! Να αναφέρω και ότι υπάρχουν κι άλλες πηγές εισοδήματος που μπορείς να συνδυάσεις με το affiliate:

Ενδεικτικά θα σου αρέσουν οι παρακάτω οδηγοί:

Εύχομαι το αρθράκι να ήταν αρκετά κατατοπιστικό. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία ή χρειάζεσαι βοήθεια, επικοινώνησε μαζί μου!

Συχνές ερωτήσεις – Γρήγορες απαντήσεις

Πως να βγάλω λεφτά με affiliate marketing

 1. Αποφάσισε σε τι είδους κανάλια θα προωθείς προϊόντα

  (blog, vlog, social media, emails-newsletter)

 2. Δημιούργησε λογαριασμό σε καθένα από αυτά

  (wordpress, YouTube/Vimeo, Facebook/Twitter…, mailchimp κλπ)

 3. Κάνε εγγραφή σε μια εταιρεία affiliate

  Επίλεξε την Linkwise για Ελλάδα. Συνεργάζεται με πάρα πολλές ελληνικές επιχειρήσεις με μεγάλη γκάμα προϊόντων.

 4. Δημιούργησε περιεχόμενο

  Δημιούργησε περιεχόμενο για ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω κανάλια σχετικό με το προϊόν που θέλεις να πουλήσεις.

 5. Χρησιμοποίησε links προς τα προϊόντα-e-shops

  Βάλε υπερσυνδέσμους (links) προς τα προϊόντα μέσα στο περιεχόμενο σου. Τα links παρέχονται από την εταιρεία affiliate και περιέχουν το ID σου για να ξέρουν ότι η πώληση ήρθε από εσένα.

  Για κάθε πώληση λαμβάνεις ένα ποσοστό της τάξεως του 2-40% ανάλογα με το προϊόν και πληρώνεσαι κάθε μήνα αφού έχεις συμπληρώσει το ελάχιστο ποσό πληρωμής (20€).

Συχνές ερωτήσεις – Γρήγορες απαντήσεις

Τι σημαίνει incentivized traffic

Incentivized traffic (incentivize=δίνω κίνητρο σε κάποιον) είναι η προώθηση προγραμμάτων στους αναγνώστες-θεατές σου με παροχή κινήτρου. Τους ωθείς δηλαδή σε μια επιθυμητή ενέργεια που θα σου αποφέρει κέρδος. Παράδειγμα: τους προσκαλείς να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό που οργανώνεις και κληρώνεις/δίνεις κάποιο δώρο (το κίνητρο).

Πως να κάνω πωλήσεις με affiliate marketing γρήγορα

Υπάρχει τρόπος αλλά τα κέρδη σου δεν θα είναι πολλά για αρχή. Είναι πάντως μια αρχή.
1.Κάνε τις προσωπικές σου αγορές μέσα από τα affiliate links σου.
2.Ενημέρωσε φίλους και γνωστούς να σου ζητάνε affiliate link όταν θέλουν να αγοράσουν κάτι online. Τους το στέλνεις απλά στο messenger ή στο email τους.
3.Φτιάξε μια σελίδα στο facebook και δημιούργησε χρήσιμο περιεχόμενο για κάποιο προϊόν, παραθέτοντας affiliate link προς το αντίστοιχο προϊόν. Καλό είναι η σελίδα να έχει μια συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων π.χ. γυναικεία ένδυση ή καλλυντικά.

Conversion rate τι είναι

Το conversion rate (ποσοστό μετατροπής) δείχνει το ποσοστό των επισκεπτών που πραγματοποιούν την επιθυμητή ενέργεια (αγορά συνήθως) σε ένα e-shop. π.χ. αν 3 χρήστες ανά κάθε 100 επισκέπτες στο e-shop πραγματοποιεί μία αγορά, τότε το Conversion Rate είναι 3%.


Θέλετε να στηρίξετε το amigo.gr;

Μπορείτε να κάνετε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, και να επιλέξετε τις φιλικές μας επιχειρήσεις για τις αγορές σας χωρίς καμία επιβάρυνση, από τους παρακάτω συνδέσμους:

καθώς και τα marketplaces   MediaMarktGearbest  και  Geekbuying.com .


Socialize!


Οι περισσότεροι βλέπουν επίσης:
Σχετικά με Ηλίας Αποστόλου

Κάθε σκέψη είναι μια απειροελάχιστη εκδοχή του εαυτού μου τώρα. Στην πραγματικότητα είμαι όσα δεν σκέφτηκα και όσα δεν φαντάστηκα ακόμα. Αλλά κι αυτό παίζεται… Πολυτεχνίτης φιλόλογος

Σχολιάστε

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο άρθρο επικοινώνησε μαζί μας!